foto

Christian Berkel

  • nar. 28.10.1957 (58 let)
    Berlín, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ako mladík žil v Paríži a navštevoval hereckú školu Jean-Lous Barraulta a Peirre Bertina. Neskôr brával kurzy na nemeckej Filmovej a televíznej akadémii v Berlíne. V roku 1977 si ako 19-ročný zahral v Bergmanovom filme Hadie vajce úlohu študenta. Od roku 1993 hosťuje vo veľkých nemeckých a nemecky hovoriacich divadlách: Štátne divadlo v Ausburgu, Schauspielhaus Bochum, Schauspielhaus Düsseldorf, Residenztheater München, Burgtheater Viedeň, Schillertheater Berlin. Do povedomia divákov sa dostal filmom Experiment (2000) a ako dôstojník Wehrmachtu Dr. Schenk vo filme Pád Tretej ríše (Der Untergang), ktorý bol nominovaný na Oscara (réžia Oliver Hirschbiegel, 2004).

Hral tiež s Tomom Cruiseom vo filme Valkyrie (atentát na Hitlera v roku 1944 grófom Stauffenbergom), vo Verhoevenovom medzinárodne obsadenom filme Black Book so Sebastianom Kochom generála Käutnera, alebo v hollywoodskej produkcii s Jodie Foster Flight Plan (2007).

Žije s herečkou Andreou Sawatzki (1963) v Berlíne a majú dvoch synov.

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

2016 Die Ermittler: Nur für den Dienstgebrauch (TV film)
Ein gefährliches Angebot (TV film)
Elle
2015 Anti-Social
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Trumbo
2014 Elly Beinhorn - Alleinflug (TV film)
Starkes Team - Alte Wunden, Ein (TV film)
Terra X - Die Spur des Geldes (TV seriál) - vyp.
2013 Totenengel - Van Leeuwens zweiter Fall (TV film)
2011 Der Mann mit dem Fagott (TV film)
Dunkle Nest, Das (TV film)
2010 Der Letzte Angestellte
2009 Hanebný pancharti
Leningrad
2008 Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Haber
Mogadišu (TV film)
Plamen a Citron
Valkýra
2007 Baum, Der
Der andere Junge
2006 Bouřlivý příliv (TV film)
Černá kniha
Helen, Fred und Ted (TV film)
Kriminalista (TV seriál)
Rozhodnutí (TV film)
2005 Der Vater meiner Schwester (TV film)
Hexenküsse (TV film)
Tatort - Leerstand (TV film)
2004 Bella Block - Das Gegenteil von Liebe (TV film)
Feuer in der Nacht (TV film)
Männer wie wir
Pád Třetí říše
Soundless
Tatort - Teufel im Leib (TV film)
2002 Affäre Semmeling, Die (TV seriál)
Das Paradies ist eine Falle (TV film)
Der Unbestechliche
Erste Liebe (TV film)
Komisařka Rosa Roth - S vyloučením veřejnosti (TV film)
Propustka
2001 Experiment
2000 Blondine sucht Millionär fürs Leben (TV film)
Halt mich fest! (TV film)
Tatort - Bienzle und der Mann im Dunkeln (TV film)
Vater und Tochter
Verzweiflung
1999 Deine besten Jahre (TV film)
Polizeiruf 110 - Kopfgeldjäger (TV film)
Stille Nacht - Heilige Nacht (TV film)
Sweet Little Sixteen (TV film)
1998 Král ze St. Pauli (TV seriál)
Single sucht Nachwuchs (TV film)
Specialisté na vraždy (TV seriál)
Tatort - Schwarzer Advent (TV film)
Tod auf Amrum (TV film)
Vickys Alptraum (TV film)
1997 Lea Katz - Die Kriminalpsychologin: Einer von uns (TV film)
Rossini - Oder die mörderische Frage, wer mit wem schlief
Simones Entscheidung (TV film)
Umarmung mit dem Tod (TV film)
1996 Das Tor des Feuers (TV film)
Lautlose Schritte (TV film)
Mann ohne Schatten, Der (TV seriál)
1995 Drei Frauen und (k)ein Mann (TV film)
Herz für Laura, Ein (TV film)
Ich, der Boß (TV film)
Schicksal der Lilian H., Das (TV film)
Spur eines Zweifels (TV film)
1994 Air Albatros (TV seriál)
Mami, nenech mě umřít (TV film)
1993 Unvergeßliches Wochenende... in Salzburg, Ein (TV film)
1991 Karniggels
Klefisch - Dienstvergehen (TV film)
1990 Kommissar Klefisch (TV seriál)
1989 Bastard, Der (TV seriál)
1984 Schöne irre Judenmädchen, Das (TV film)
1982 Frau Jenny Treibel (TV film)
1978 Tatort - rot.. rot.. tot (TV film)
1977 Hadí vejce
Jugendliebe, Eine (TV film)
Mädchenkrieg, Der

Dokumentární

2010 Terra X: Superbauten (TV seriál)
1982 Terra X (TV seriál)
1978 Silvesternacht - Ein Dialog (studentský film)

TV pořady

2013 Das ist Spitze! (TV pořad)
2012 Gottschalk Live (TV pořad)
1999 maybrit illner (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace