Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Těžce nízkorozpočtový film točený digitální kamerou (bez dodatečných světel, postsynchronů a podprahová hudba hraje pouze nakonci) natočený za tři týdny. Tak nějak by se dal charakterizovat i amatérsky točený film partou kamarádů. Zde se ale sešel vynikající scénárista a režisér (Peter Hedges - "Co žere Gilberta Grapa" či "Jak na věc"), parta skvělých herců (nepříliš výrazná Katie Holmes, vynikající Oliver Platt a nejlepší Patricia Clarkson) a scénář, který by se dal v synopsi shrnout do jedné věty, přesto dokáže v člověku vzbudit smích, příjemné emoce i pláč. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Jedna cesta na večeru......skoro road movie......jedna príprava večere....skoro trápna komédia ....obe schémy postupne odkrývajú niečo o postavách a dôvodoch prečo sa ide na večeru....kto ide na večeru.....a za druhé kto a prečo a ako varí večeru....plus klasický koniec...ten máte v názvu filmu.....film je točený naturálne a amatérskou formou..to je plus aj mínus....nech si každý vyberie podľa svojho gusta. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Neotřelá nízkorozpočtová chuťovka, ve které se na vlně poznávání kulinářského umění a nečekaných nesnází s tím spojenými odehrává rodinná a sousedská vztahovka, která dokáže díky občasným účinným vtípkům rozesmát, ale také současně prostřednictvím emoční krutosti vyvolat stav úzkosti a lítosti. Zajímavá kombinace. Škoda jen, že film nedokáže udržovat vysokou intenzitu obojího po celou stopáž, protože hluchá místa se objevují. Po herecké stránce výborně zahráno, Katie Holmes naprosto k zulíbání. 70% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nie, nie. Hedgesov debut ani zďaleka nedosahuje kvality nedávno vypusteného Dana in real life. Medzi oboma snímkami vidieť akú takú podobnosť, ale zatiaľ čo mladší režisérov počin stavia na milom inteligentnom príbehu s fungujúcim vtipom, Večera s April ostala v každom aspekte tak na polceste. Nie je to zlá robota, ale tentoraz by som povedal, že Hedges zaplatil nováčikovskú daň, ktorá ho našťastie posilnila a zaslúžené ovocie prišlo už nasledujúcim filmom. Osobne ma dosť rušila aj digitálna kamera. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Pieces of April (opravdu si myslíte, že tu jde o nějakou večeři?) zcela splňuje mou představu o kvalitním a nenásilném dramatu US produkce. Ano, jsem rád, že někdo vůbec takový film natočil a že mi dokázal, že když uvidím na plátně/obrazovce Katie Holmes, nemusím si okamžitě pomyslet : páni, co tu zas dělá ta kráva... Je opět s podivem, kdo tu na csfd vytváří popisky druh filmu (přišlo vám to jako rodinná komedie?) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • "Caro Mio Ben" od Giuseppa Giordana je píseň, kterou zpívá Beth v autě. (HellFire)
  • Natočeno za 16 dní s rozpočtem 100,000$. Peter Hedge zaplatit 10$ za režii, 10$ za scénář a herci pracovali za 248$ na den. (HellFire)
  • I když je film věnován Hedgesově matce, která umřela na rakovinu, je jediným pravdivým momentem z jejího života věta, kterou pronese o zpěvákovi „Smack Daddym.“ Tato slova pronesla v nemocnici, až na to, že mluvila o Barry Whitovi. (HellFire)

Reklama

Reklama