Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 1

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (388)

verbal 

všechny recenze uživatele

Guilermo nám začíná na stará kolena trochu Troškařit. V tomhle se ještě objevit nějaký bukvicoidní princ, je z toho hollywoodská "Z prdele klika 3" jako vyšitá. Ovšem alespoň profesionálně natočená. Nicméně ústřední holčička je otravná až slizká, Gáj se v roli vyloženě nudí, Kejtý by se měla do budoucna věnovat výhradně kojení malých scientologů a je škoda, že nikdo nevyhodil do luftu Most do Terabithie, aby jim odtamtud nezdrhali nudní krysoskřeti, schopni vyděsit akorát tak pětileté retardy. O scénaristických dírách se raději rozepisovat nebudu, mohlo by to vyvolat nevhodné asociace s dámským přirozením a zkazit mi můj pracně budovaný image plachého hocha z katolické rodiny! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...JEDEN ŽIVOT MUSÍ BÝT ODEBRÁN....... /// Tohle místo není bezpečný pro děti. Je plný hlasů a zvuků, že by i King Diamond (možná) ,,ukrupnul“. No a samozřejmě ,,ta“ strašná a zlomyslná stvoření, alias zvrácená podoba (představa) zoubkový víly, jenž holčičce (který ti, co se nebojí nevěří) dělají ,,prekárky“ (nebojím se napsat, že ji dokonce i straší). Krásnej dům (strašidelnej), perfektní hudba, zajímavá kamera a věci prznící tuhle nádhernou atmosféru! Nevadí mi, že del Toro s nostalgií vzpomíná na labyrint, vadí mi kreténi a jejich chování, který vzbuzuje emoce (a ty zase slova, který si snad ani nezaslouží spatřit světlo Csfd). To se (leckdy) nevidí ani v tupých vyvražďovačkách (ale tam se tomu můžu zasmát). Guillermo – SEŠ TRAPNEJ! Ony i pohádky totiž musí mít logiku! 2a½! Ale za tu výtvarku.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V ulici si otevřel zubní ordinaci nějakej pan Blackwood. 2.) Nevím, jestli mám doma zbourat zeď. 3.) Thx za titule ,,Stuďo“ a ,,Lucky“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film který nemá přesně určeno pro koho byl vlastně určen. Na horor málo strašidelné, dvě lekačky se sice povedly, ale hororovou atmosféru to nemá. Nemůžu film rozcupovávat jak by si možná i zasloužil, protože režisér není dřevo a například kulisy alá del Toro se povedly. Je to ten typ filmu na který kouknete a nemáte zapotřebí se k němu vracet. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A Del Torova manufaktura opět boduje. Nebojte se tmy je určitě slabší než Princ bez království + Sirotčinec + Faunův labyrint (= neděsí a je hooodně předvídatelný) - i tak je tato "pohádka o vílách Zuběnkách" o třídu lepší než to, co nám obvykle distributoři v rámci hororové produkce do kin servírují. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebylo to spatny. Ale nazev vicemene odpovida, tmy se fakt bat nebudete. Ve filmu je spousta lekacek a sem tam i nejaka ta krvavejsi scena obsahujici bodani nozema a nuzkama a podobne, jenze to bohuzel nijak zvlast nefunguje. A to z jednoho prostyho duvodu. Bohuzel je to zaroven duvod, kterym se film od podobnejch lisi, protoze pribeh je jinak to nejproflaklejsi hororovy klise o strasidelnym dome. A jak uz vetsine doslo, mluvim o "zaporacich". To jsou maly, hnusny, ale trikove solidne zvladnuty "skritci", ale necekejte zadny mily trpasliky od Snehurky, tohle jsou pekny smejdi, ktery vam ze vseho nejradsi sezerou zuby. Problem je, ze at se clovek snazi sebevic, nepusobi strasidelne. Aspon, ze se film vicemene nikde nezdrzuje a i kdyz se toho zas tak moc nedeje, dej uhani kupredu, herci hrajou solidne, mala holcicka neni nijak extremne otravna a hlavne ma film s pribejvajicima minutama skvelou atmosferu a i presto, ze reziser timhle filmem debutuje, ma paradni cit pro vizual. A o to tu jde predevsim a je to vicemene hlavni duvod, proc davam slabsi 4*. Ale jak jsem rikal, bat se asi nebudete, maximalne budete napnuty. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Meno „Emerson Blackwood“, postava, ktorá vo filme postavila sídlo, je poctou Algernonovi Blackwoodovi, ďalšiemu spisovateľovi nadprirodzených hororových príbehov. (Arsenal83)
  • Film se měl odehrávat na Rhode Islandu, ale z ekonomických důvodů se natáčel v Austrálii (Mount Macedon a Melbourne). Proto také vidíme ve vedlejších rolích především australské herce. (veronikajel)
  • Snímek měl mít původně nižší laťku divácké přístupnosti. Tvůrci byli připraveni na zjemnění, ale pak dostali od americké komise MPAA rating 'R' s dovětkem, proč kazit tak skvělý strašidelný film ? [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)

Reklama

Reklama