Reklama

Reklama

Vo Francúzsku prebieha nemilosrdná vojna medzi tajnými službami a islamistickými teroristami. V mene radikálne odlišných ideológií však jedni i druhí často používajú podobné metódy a zbrane, medzi ktorými nechýbajú ani ľudské bytosti. Patria medzi nich ich aj Diane, študentka, ktorá sa nechala naverbovať tajnou službou, a Pierre, mladík, ktorý verí, že radikálny islam mu pomôže nájsť riešenie jeho problémov. Vytrénovaní a pripravení na svoje "misie" sa čoskoro obaja ocitnú vo víre udalostí, z ktorých niet úniku... (RTVS)

(více)

Recenze (65)

mac000 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho zmatečný děj, podobné typy herců se pletly, všechno si divák pořádně spojí až v samotném závěru filmu. Kromě postavy G. Lanvina hrají všechny role u nás spíše neznámí protagonisté. Tempo filmu je ale výborné, nesmíme polevit v koncentraci. Na kvalitě přidává, že příběh filmu se skutečně stal. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Hezké, ale nezanechalo stopu. Prostě to tak prošlo kolem nás. [X] Minus 1* bod Tak trochu brutální Nikita. Ale Nikitka je jen jedna.. (ne ta seriálová) [X] Minus 1* bod (ten druhý) To nevím za co odebíráme. Někdy prostě všechno nemá smysl, takže tenhle bod je trochu nesmysl, aby to dávalo aspoň nějaký smysl. [X] Se divím, že ještě nepřišel špionážní kreslený film.. nebo jo? Užasňákovi.. na ty jsem zapomněl. To je fuk, další.. a modelínu taky!! A Tim Burton!! A další díly.. sorry, jsem unaven ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, válka s terorismem je svinstvo, ať to vezmete z pohledu útočníků nebo tajných služeb, to už vyjde skoro na stejno. To si pak obě strany vyberou nějakého slabého nebo frustrovaného jedince z řad civilistů a přetvoří ho k obrazu svému. První polovinu filmu jsem se sice malinko ztrácela, než mi pomalu docházely všechny souvislosti, ale to je u podobného typu filmů celkem obvyklé a tak není divu, že jsem si více užila spíš tu druhou, to jsem byla párkrát i napnutá a rozhodně to byla dobrá podívaná, u které jsem ocenila především výkon Gérarda Lanvina, jako ostříleného agenta bez skurpulí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Drsný thriller z prostredia tajných služieb, ktorý smeruje vzhľadom na klišé žánru k dosť predvídateľným zisteniam. To ale neznamená, že by zobrazené nemohla byť pravda. Haim ukazuje tento svet ako veľmi tvrdú záležitosť, kde musia ísť bokom rodinný život, milostný život v zmysle, v akom ho chápeme my civilisti a "vyvolený" sa musí bezpodmiečene riadiť pokynmi zhora. To aj v prípade, že stratí niečo ako ľudskú dôstojnosť. Prostredia sa striedajú niekedy po pár sekundách, Ochrana štátu ale aj tak nie je natoľko divácky príťažlivá, ako sľubuje scenár. Proste kvalitná francúzska produkcia, ktorá nesklame, ale ani výnimočne neohúri. 70% a možno po rozležaní v hlave zvýšim hodnotenie. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem od žabojedlíků fakt nečekal. Docela silně si myslím dovolili šáhnout na nynější problematiku teroristických útoků což si myslím ucházejícím způsobem ještě nedovolili ani američani. Ale frantíci se s tím nemazlí, nasadí tématiku Islámu a už je tu tajná služba, která má nakonec ve všem prsty. Skvěle používaná kamera, do toho klapající muzika a do toho všeho skvělé herecké výkony. Bravo jen tak dál! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Viaceré z tréningových metód, vykreslených vo filme, pochádzajú z kontroverznej knihy bývalého dôstojníka Mosadu Victora Ostrovského "By Way of Deception" (vyšla v českom preklade pod názvom "Lstí a klamem"). (Pembroke)

Reklama

Reklama