Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Co se stalo s odvěkým receptem našich babiček „Když se ti zachce románku se zločinným stavařem, Barunko, vrať se domů, udělej si z manželova ptáka sbíječku a buď ráda, že je po dvaceti letech neutuchající buzerace vůbec ochoten ty tvé nulové kozy a plochou prdel ještě snášet“? Typická emancipovaná fantazie o rozmazlené, sobecké, amorální kurvě, která nikdy nemusela o nic usilovat a je tím k smrti znuděná. Osobité pouze naznačováním „Frantíci + zatmívačky + hnusní protagonisté = umněňý“ a úvahami o budoucím ději Sexu ve městě 3 (manžel je pozoruhodně podobný panu Božskému a ty prázdné kobylí ksichty se charakterově taky moc neliší). ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Za sedmero řekami a sedmero Ardénami žila jistá fyzioterapeutka, která dělala hovno a nechala se živit svým židovským doktorským manželem. Ten měl každý den skývu chleba plně namazanou ale opravdu píchat začala až se španělským trestaným primitivem. A to se jí tuze zalíbilo. Pak jim došly prachy. A ten židák, svině, si to nenechal líbit a né že by tu stárnoucí fyzioterapeutku tak nějak miloval ale prostě ho to nasralo. No a pak začaly vážné ekonomické problémy a pak tragédie. No a teď děti vážně. Je to opravdu režisérsky vymakaný snímek o tom jak může ženská zblbnout. Kristin Scott Thomas mě připadala nevhodnou ošklivkou pro tento snímek ale nakonec zjišťuji, že má nesmírný půvab. Nezbývá než doporučit! ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

V podstatě po celý film jsem měl problém s ústředním triem, jejich motivací a jednáním. Kristin Scott Thomas se chovala naprosto iracionálně, během mžiku hodila za hlavu všechno, na čem jí až doposud záleželo, manžela, rehabilitační praxi a taky stále ještě dospívající děti. Přitom jako by očekávala, že jí bývalý manžel dá automaticky půlku peněz a popřeje hodně štěstí jako by se vůbec nic nestalo. Naivka, která vůbec nedomyslela důsledky, které pro ni rozchod s úspěšným manželem bude znamenat. Jak mám rád Sergiho Lópeze, tak tady asi jeho obsazení bylo chybou. Je to sympaťák od pohledu, ale na to, aby se do něj Kristin Scott Thomas tak bezhlavě zamilovala a já tomu uvěřil, nevypadá. Není to typ lamače ženských srdcí. Konec byl absurdní, přestřelený a jen stěží uvěřitelný, pohnutky k takovému činu jsem prostě nenašel. Ono už to rozhodnutí před tím, vzít si co mi patří, bylo dětinské a každému logicky uvažujícímu dospělému jedinci by muselo dojít, že to nezůstane bez odezvy. Navíc to bylo stejně řešení jen na chvíli, ve výsledku by to nic nevyřešilo. Těžko se mi na snímku hledají pozitiva, z mého pohledu se jedná o podprůměrný film s dobrými herci ve špatných rolích. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl Kristin, byla smrtelně zraněná v Jeskyni plavců a se skomírající lucernou čekala v temnotě na záchranu od maďarského hraběte Laszla Almásyho - Anglického pacienta... Tehdy jsem se do ní zamiloval. Od těch dob jsem s ní viděl nejeden film a nikdy nezklamala. V tomto filmu hraje manželku vlivného lékaře. Je finančně zajištěna, má milujícícho manžela a dvě dospívající děti. Zcela náhodně se setká se řemeslníkem , který jim pracuje na domě a zamiluje se do něj. Její láska je pak provázena spalující vášní a touhou, která je Ivanem opětována. Suzanne se manželovi k tomuto vztahu přizná a ten jej zprvu nechápe..vždyť jeho žena měla vše, tak co jí přitahuje na řemeslníkovi a bývalém vězňovi? Suzanne sice manželovi slíbí ukončení vztahu, není však schopna svému slovu dostát. Když se pak rozhodne opustit rodinu a žít s Ivanem, z manžela se stane nepřítel protože ten začne využívat svého vlivu k represím vůči milencům... Kristin bylo v době natáčení filmu 39 a stále byla a je nádhernou ženou. Před kamerou se nestydí svléci, díky čemuž je film plný milostných scén, které ač jsou vášnivé - nejsou vulgární. Její herectví je tu na jedničku s hvězdičkou a to ještě podtrženou ! Ten námět, ač je scénář lehce šablonoidní mne opravdu zaujal. Suzanne měla opravdu vše. Manžel jí miloval, nehádali se... jen ten vztah byl časem takový mírně opotřebovaný a plný stereotypů. Ale tak to je ve většině manželství, zvláště u těch dlouhodbějších. Opravdu by jste byli schopni odhodit úplně vše kvůli té ,,pravé'' a opětované lásce? Dávám 4 obrazy. * * * * ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Mám obrovský problém s přijetím celé konstrukce příběhu...jednání postav mi připadalo velice nelogické nebo hloupé, nedokázala jsem se s tím ztotožnit ani málo. Měla jsem pocit, že hlavní nápad filmu byla ta "dramatická" závěrečná scéna a zbytek se snažili uplácat, aby to tak nějak k tomuto závěru vedlo.... chápu vášeň, chápu hormony, chápu nudu a prázdnotu a snahu o její zahnání....ale to "jak"...to bylo - dle mého vnímání - hloupé. V podstatě cokoliv mi bylo na filmu nesympatické, nehodící se a iritující. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve francouzském regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama