Žízeň, že by se o ní Suzanne mohla opřít, žízeň po vášni, která spaluje a nezná bratra, natož pak manžela. Kristin výkon stejně jako v http://www.csfd.cz/film/247505-il-y-a-longtemps-que-je-taime/ zastavuje dech.(24.8.2010)

Postavy mi byly nesympatické a jejich trampoty mi kvůli tomu přišli absolutně nezajímavé. Nicméně Kristin Scott Thomas ukázala ve všech možných scenách, že je dobrá herečka. Ale to k dobrému filmu bohužel nestačí.(7.5.2012)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $6,188,914(8.7.2010)

Naprosto realisticky vyvedený film o tom, jak se skvěle zajištěná a do té doby "šťastně žijící" žena ve středních letech nečekaně zamiluje a začne za sebou pálit mosty....Kristin Scott Thomas ve svých skoro padesáti letech obdivuhodná, postelové scény si může se svojí postavičkou klidně dovolit ( na rozdíl od svého o 5 let mladšího filmového partnera-tlouštíka)(14.6.2010)

Rozchod je film, kde jsem fandil spíše manželovi Suzanne než jí a jejímu Ivanovi, do kterého se zbláznila v takové míře, že byla ochotná zahodit prakticky vše, co ji pojilo k předešlému životu. Samuel tu zpočátku nebyl vylíčen jako špatný manžel, který by se k ní choval nepatřičně, tudíž neměla nějaké zvlášť vážné důvody k tomu, aby jej opustila. Zkrátka nedokázala poručit citům a nevážila si ani toho, že ji byl její muž ochotný odpustit. Ten se ji poté snaží stůj co stůj získat zpátky a konec příběhu je vyhrocený až do extrému. Pro mě spíš průměrná záležitost za 3*.(13.2.2011)

Na film jsem se těšila a přesto předčil má očekávání. Zajímavý námět, perfektně napsaný scénář, skvělé herecké výkony - Kristin Scott Thomas je vážně výborná, vygradovaný konec bez zbytečného natahování. Brzy si to ráda zopakuji.(27.5.2010)

Ten film si zľahčuje svoju cestu k divákovi ako sa len dá: veľmi sa nepára s motiváciami postáv, peripetie príbehu sú šablónovité a predvídateľné až hrôza a vlastne aj herci sú tak trochu rukojemníkmi tejto "telenovelovej" plochosti. Lenže! Kristin Scott Thomas svoju postavu nehrá ale žije a keby mala vo filme "zahrať" orgazmus, tak ho nezahrá, ale zaiste aj prežije. A keď takýmto spôsobom zafunguje herecké stotožnenie sa s postavou, už v tom fičíte až po uši a zabudnete, že je to len kašírovaná hra na umenie: dokonca aj vtedy, keby ste si v zábere všimli káble osvetľovačov, či kostymérku, ktorá sa "zabudla" v zábere a strihač to nepostrehol. No a jedna čisto iracionálna poznámka na záver: Kto aspoň raz v živote miloval tak, že mu to vymazalo všetky dáta z harddisku, šľahne Rozchodu (tak ako ja) isto iste o jednu hviezdičku viac, než si zaslúži.(25.6.2010)

Ten příběh by se možná někde mohl odehrát, přesto ale film moc uvěřitelně nepůsobí. Dost mimózní finále to celé dost stahuje ke dnu. Herci však hráli velmi dobře, jen jaksi nebylo zcela využito jejich kvalit.(16.10.2011)

Po Neuilly jsme s mojí milou opět zvážněli a zavítali do MK2 Hautefeuille a nechali se unášet svižným psychologickým dramatem. Dovoluji si nabídnout srovnání s filmem Regrets, oba snímky spojuje blízké datum premiéry, přítomnost Yvana Attala a podobné žánrové a dějové zaměření. Po všech stránkách vítězí Partir. Především staví na vynikajícím scénaři, scénarista přesně věděl, co chce a jak děj vygradovat do závěrečného finále. Místy mi to zavánělo Truffautem a konec naopak Chabrolem. Při závěrečných titulcích jsem zjistil, že bylo ve filmu použito několik skladeb z filmu Žena od vedle, takže jsem se nemýlil v tom, že se tvůrci v Truffautovi inspirovali. Úsměv na tváři mi vyvolává fakt, že tohle francouzské drama je reprezentováno skvělými výkony Angličanky, Španěla a Izraelce :-)(14.9.2009)

Civilní a reálný film. Když to hodně přeženu, tak jde v podstatě o příběh, který je o ničem. Téměř nezáživný, skoro uspávající a volně plynoucí. Žena má manžela a rodinu, ale do cesty se jí připlete stěhovák, který ji vytrhne z nudného stereotypu. Sama nevím, co se mi na filmu líbilo. Možná, že to byla právě ta civilní rovina a reálnost příběhu, která mě obklopovala při sledování. Takové příběhy jako je tento se dějí dnes a denně. Tady je všechno naprosto lehce podáno.(23.2.2011)

Nie , láska hory neprenáša . Nemá totiž za čo !!! No a ešte by som rád dodal , že ak ste jeden z tých , ktorý žijú z výplaty do výplaty , nedoporučujem to pozerať . Hrozí ukrutná depka ! Idem si hned dať niečo veselé ! ( Film mám na mysli . )(13.6.2010)

°°°láska nezná hranic... jsem dojatý °°°°(19.7.2010)

Vadilo mi čím dál tím víc iracionálnější a absurdnější chování hlavní hrdinky. Proto i přes výborné herce, kameru a slibný začátek dávám průměr a to ještě tak tak...(31.5.2010)

Jak se říká: "Kdo nezažil nepochopí.". A proto mi asi nijak nepřísluší kritizovat tenhle film ani po scénáristické stránce ani myšlenkové pochody hlavních postav. Hudba, jak se patří dramatická až z toho zaléhaly uši a možná hlavně kvůli té atmosféře se mi to líbilo.(24.10.2010)

Dost dobré, ale na Ženu od vedle to nemá ani náhodou.(23.10.2010)

Průhlednost děje a tendeční postup netrumfne výkon Kristen Scott Thomas, natož Sergi Lopeze, který vlastně může hrát jen pornografické "vztažníky"...(15.7.2010)

Suzanne (ponekolikate exkluzivne hrajici Kristin Scott Thomas) je zena kolem ctyricateho roku sveho veku a je dobre zajistena svym manzelem s dvema zdravymi dospivajicimi detmi na krku. Zda se, ze ma divak pred sebou rodinnou idylku, ale to by na scenu nesmel prijit stavebni delnik, ktery zacne hlavni predstaviltelku pritahovat a tim se prevraci zivoty obou absolutne naruby. Klasicky namet pro trpce tragicky pribeh s hledanim vychoziska z nelehke situace, ktera se muze stat komukoliv. Realisticke, ale hluse neucinne vyvolat pruchod pozitivnich ci negativnich emoci a plose pusobici alespon na me. 55%(8.1.2011)

Životadárný hormonální koktejl složený z adrenalinu, noradrenalinu, fenylethylaminu, dopaminu a oxytocinu. Ale pak ty následky :-)(22.1.2011)

Těžké, tvrdé, smutné, osobní, depresivní, bez východiska × moc brutální. Tak já nevím jestli tři nebo čtyři hvězdičky. Každopádně z tohoto filmu člověka bolí duše, aspoň toho, který má s podobnými věcmi zkušenosti. Zajímavý pohled na nevěru ze ženské stránky. Aneb když ženská blafne, jde všechno do háje, včetně dětí, živobytí a nějaké té slušnosti a úrovně. Včetně pohýbání po benzínové čerpací stanici a prodávání svých věcí. Kristin Scott Thomas ze sebe vydala maximum a byl zážitek vidět ji v jiných rolích než v pozicích britské matky. Závěr byl teda na mé gusto trochu brutálnější. Film, který asi není určen všem divákům. ..Kristin teď musí začít jíst, je vychrtlá jak lunt..(26.7.2010)

Kristin Scott Thomas táhne tento film, který se mi líbil. Jen tomu závěru je těžké uvěřit. Kdyby to šlo dal bych o půl * méňe.(7.9.2010)

<< předchozí 1 2 3