Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Co říct k tomuto drsnému filmu ... Co bych na místě doktora Stantona udělal/a já a dokázal/a bych s tím žít? Ať by rozhodnutí bylo jakékoli, asi nedokázal/a. Takže existuje jediné řešení: Nikdy nepokoušet ďábla. Film na mě hodně zapůsobil, nejen pro krásné prostředí Latinské Ameriky, ale hlavně pro krutou pravdu. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*NÁHRADNÉ SÚČIASTKY* Turizmus má rôzne formy, v tomto filme sa zoznámime s jeho mierne netypickou formou, a to transplantačnou. Ak nemáte potrebný orgán, ale zato dostatok peňazí a Mexiko je len na skok, nádej - na rozdiel od človeka, na ktorom vám záleží - ešte neumiera. Vraj neexistuje nič silnejšie ako materinská láska, avšak láska otca ku svojej umierajúcej dcére je v tomto filme rovnako veľká, a ten je preto ochotný urobiť čokoľvek, aby ju zachránil. Slovo "čokoľvek" v tomto prípade nie je vyslovené len tak a nadobúda doslovný význam. Hlava rodiny je v silnom a netypickom príbehu ochotná prejsť na druhú stranu (v prenesenom aj skutočnom zmysle slova), radikálne prehodnotiť priority, vzdať sa morálnych zásad, a z k anonymným ľuďom necitlivého človeka sa stať ešte necitlivejším - zdanlivo, pretože koniec pravdepodobne vôbec nie je taký, aký očakávate. Verdikt v 1 vete: Turistický sprievodca krajinou zobrazenej vo farbách stereotypov. 29.05.11 ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nádech, tak jak je někdy život samotný. Pro jeho záchranu bychom udělali spoustu, maximum, všechno.... Při zjištění v tomto případě jak se věci mají ohledně nelegálních operací, byl záběr na čekajícího doktora až bezcitný, neboť jakékoliv rozhodnutí z otcovy strany by vzalo život stejně jednomu z dvou dětí. Smutný začátek, smutný konec. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Po výborné pětihvězdičkové komedii S milenkou mé matky, režisérském debutu, je Inhale mé druhé seznámení s tvorbou tohoto islandského režiséra, tentokrát jde ale o žánrově radikálně odlišné dílo, o děsivé, neuvěřitelně kruté drama s obsahem odkrývajícím na příběhu zoufalých rodičů a jejich malé dcerky, jíž selhávají plíce, pozadí temného světa ilegálního obchodu s pro transplantace vhodnými orgány a s hrůzně zvrácenými praktikami při jejich opatřování, potenciálních dárců je totiž stále nepoměrně méně než kolik je na transplantace čekajících příjemců, komu z řady čekatelů dát tedy přednost, zachránit právě jeho život, když je pro každého tak velmi vzácný? Lidé jsou pak pro tu naději přežití ochotní podstoupit cokoliv, stačí jen mít hodně peněz a ochotně jimi zaplatit, mimořádné, až brutálně silné dílo se skvělým hereckým obsazením Diane Kruger a Dermotem Mulroneyem v rolích rodičů nemocné Chloe. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

B. Kormákur s týmto filmom jednoznačne silno zabodoval. Pri názve filmu Dýchaj mi hneď napadá pesnička od K. Knechtovej, ktorá by pri smutnejšom tóne i dobre zapadla. Film slušne odsýpa, režisér nás nezdržiava zbytočnými odbočkami a už za pár minút stojí rodina pred vážnym rozhodnutím. Obchodovanie s ľudskými orgánmi je iste téma hodná spracovania, pretože je tabu. Mexico to je trochu iný level, tam je možné všetko, samozrejme ak máš prachy. Sila filmu spočíva v otázkach ktoré kladie. Odpovede na ne nie sú príjemné pre človeka, ktorému umiera dcéra. Ten sa ju snaží zachrániť ako sa len dá, ale v istom momente prekročí hranicu a zrazu stojí pred veľkou otázkou. Otázkou života a smrti. Rozhodni sa hneď teraz...Šokujúci záver beriem ako najlepší možný. Poniektorý budú riadne zmätený, ale režisér to mohol vyriešiť jednou krátkou vetou napr. :"Počkajme ešte jeden deň..." a tým by bolo vysvetlené všetko. Chcel zachrániť oboch, no osud bol proti...80%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama