Reklama

Reklama

Experiment kolonie

(pořad)

Obsahy(1)

Tato reality show je kontrolovaným experimentem zkoumajícím, jak by lidé přežili po globální katastrofě. Po deset týdnů se deset dobrovolníků z různých oborů (vědec, mechanik, doktor a další) snaží přežít v prostředí po katastrofě. Jsou vymezeni na opuštěnou továrnu a její okolí. Ze začátku nemají vodu, jídlo ani elektřinu, ale postupně se snaží všechny tyto problémy vyřešit. (Sharkey)

(více)

Recenze (56)

Darill 

všechny recenze uživatele

Super nápad. Tenhle "setting" může přinášet celkem zajímavé situace a přinést i nějaké to poučení. Nicméně pocit "experimentu" kazí fakt, že se stále jedná o pořad pro masy a musí tedy nabídnout určitou teatrálnost. To ale bohužel znamená fyzickou přítomnost štábu a někdy poněkud zbytečně vyhrocené situace. Co dále nesnáším jsou neustálé střihy "co jste dnes již viděli a co ještě dnes uvidíte" (to je však obecná výtka). Když to tedy shrnu - 5* za nápad a 2,5* za provedení = dohromady zaokrouhlím na 4*... ---Po druhé řadě snižuji na 3*. Pořad se mění v divadlo (dvaadvacetileté modelky patří do Vyvolených, ne do Kolonie). Máme zde méně vynálezů a více make-upu a problémů typu "proč si myje hlavu naší filtrovanou vodou". Škoda, doufám, že třetí série bude zase víc "geeky":) ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo super. Fakt. Jenže po čase si člověk uvěomí, že skoro všechno je tam hrané, nastrkané, falešné. Nevytváí to reálný dojem. Prostě víte, že ti druzí, co příjdou nakrást věci, jsou jakýsi herci, a to mě opravdu neláká. Radši si pustím nějaký apokalyptický příběh. Ale samozřejmě, nápad je origoš ()

Reklama

Sygauras

všechny recenze uživatele

To že někdo chce simulovat cokoliv, je více než podivné. Beru to, že originalita tomu nechybí ale jinak je to kravina na entou. Pokud mám věřit tomu že svět postihla (jakákoliv) katastrofa, tak se musím ptát - to přežily opravdu jen dementi a idioti ? A kde je nějaká šance na záchranu ? To nepřežil nikdo z vlády, která má pro podobné případy 938 scénářů jak přežít ? Parta divných lidí, co se myjou v půl litru vody, vyrábí elektřinu ze solárních panelů - které si jen tak leží bez poškození na zemi - k tomu ještě děsivě vyhlížející pobudové, kteří místo toho aby se s nimi spojily (přece jen v jednotě síla není) tak se jim dramaticky a nesmyslně snaží znepříjemnit život. Nebudu se ani pozastavovat nad tím, že ve skupince je inženýr, vědec, technik, elektrikář a já nevím jaký odborník (odbornice - páč tam jsou i ženy) kteří se náhodou sešli. Jaká je asi pravděpodobnost v případě že VY byste podobnou katastrofu přežily a dostaly se k partě takových géniú ?? Vsadím se že Já bych natrefila maximálně na popeláře, vifintěnou paničku co ani neví jak vypadá šroubovák a 3 idioty, kteří mají místo mozku svaly a IQ 30. Po 5 díle této nereálné show, jsem to z radostí zabalila, a celá skupinka je mi úplně u pr.... (celý koncept "reality show" posílá do kopru spousta detailů které nedávají smysl) ()

jeandepatch 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá reality show (nejsem si jistý na kolik reálná), ale nemyslím si, že by mělo smysl vidět víc sérií než jednu. Parta lidí z druhé série mi bude ještě nějakou chvíli chybět... Vytknul bych tomu možná jen to, že útočníci při přepadeních neseberou ty důležité věci co kolonisté mají. Ale když to tak vemu, tak jsem za to spíš rád, protože jim vždycky fandim. ()

Koláč 

všechny recenze uživatele

Vadí mi na tom dvě věci... jak už řekl Mr.Crowley - je to přítomnost kameramanů (a bůh ví koho ze štábu ještě). No a ta druhá věc... nevím jestli jsem to jen já, nebi si toho všímá víc lidí... je až poněkud do očí bijící "nahraná situace" (nebo jak to mám říct.) Prostě mám dojem, že je to reality show jen tak nějak "napůl" ... v momentě kdy za nimi přijede obchodník se svou "ochrankou" provádět bartrový obchod a ochranka na "účastníky experimentu" míří kalašnikovem, tak nechápu, proč se bojí, že je zastřelí?? :D je to jen nahraná situace, ale oni se chovají, jako kdyby jim opravdu šlo o život. Potom taky začnou vyrábět plamenomet!!! WHAT THE FUCK? Pak je tam taky fakt, že cokoliv si umanou, tak postaví - elektrárnu ze solárních panelů (kdyby se NÁHODOU neválelo někde čidlo, díky kterému se ty panely otáčí za sluncem, tak neřeknu) zbrně (viz ten plamenomet) a už si ani nepamatuju co přesně. No nevím... mám toho dost co vytknout, ale nebudu se tu rozepisovat... každopádně chválím originalitu (taky žeru postapokalypsu), ale chtělo to jiný přístup :-) Kdybych to měl vymyslet já, tak by to nejspíš nepustili do TV vůbec :D ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama