Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh natočený ve starém dobrém stylu jako se točily filmy v 70. nebo 80. letech. Vůbec jsem nepostrádala nejrůznější spomalené záběry a supermanovské výkony, vlastně by se sem ani nehodily, protože by působily rušivě. Konec se nese ve vážnějším duchu. Nechybí sestřih nepovedených záběrů, které konec odlehčují. Ale i tak jde o slušný žážitek. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká bitva mezi provinciemi Liang a Wei skončí polem posetým mrtvolami. Ale někdo přece jen přežil - jeden bojovník z provincie Liang a generál z Wei. Bojovník se rozhodne generála zajmout, a jeho vydání do rukou své vlády si konečně vydělat na spokojený život kdesi na venkově. Jenže cesta domů je hodně daleká, a oba muži - ač nepřátelé na život a na smrt musí začít spolupracovat, aby vůbec přežili ... Těšil jsem se na čínský historický velkofilm typu Tygr a drak nebo Hrdina - a proto jsem (možná neprávem) trochu zklamaný. Malý velký bojovník - ač se chvilkama jako některý z výše zmíněných filmů tváří - ale už obsazení Jackie Chana do jedné z hlavních rolí dává najevo, že film směřuje trochu do jiných sfér. Občas si Jackie střihne scénu jako vytrženou z Hollywoodských akčních komedií, což podle mne tento film hodně strhává. Už jsem byl rozhodnut dát ještě nižší hodnocení, ale úchvatný závěr mne přinutil ještě nějakou tu hvězdičku přidat - mimochodem, závěrečnou scénu počítám k top filmovým závěrům vůbec.. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je po letech zase na stará kolena ve formě. Lehký tón, kterým jeho na první pohled epické dobové dobrodružství začíná, ale postupně Malého velkého bojovníka degraduje na obyčejné komedianství ve víceméně výpravných kostýmech. Chan je jedním z mála herců, kdo ještě něco takového ustojí. Vážně míněný závěr ale zážitek definitivně zabíjí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kontinuita a logika střihu je režisérovi zjevně cizí. Často jsem měla pocit, že prostě doprostřed děje plácne nějakou scénu, jak mu přijde pod ruku. Tragikomický příběh prostého vojáka a bojechtivého generála je tak pouze nesourodou směsí záběrů, kde se všichni honí, bojují a podvádějí na opuštěné hoře, kde je teda sakra přelidněno. Taky se tam vyskytuje jakýsi gang čínských indiánů s číry a péry ve vlasech. Souboje jsou nepřehledné a děj se dá jen matně tušit. ___ Některé scény měly velký potenciál a poetiku - dívka tančící v pusté hospodě, zalití jediné rostlinky na usychajícím poli, gag se šípem... Leč, co z toho, když vyprávěnka drhne a skáče v nesmyslných kruzích. SHRNUTÍ: Sjednocování Číny nebyla žádná velká sranda a jeho dodnes trvající následky taky ne. ()

MilanQo 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa tu ukázal z inej strany, ako bojovník, ktorý chce zachovať svoj rod a žiť si v pokoji na svojom majetku ... a svitne mu nádej, keď zajme neprijatelského generála, za ktorého je odmena. Zažijú spolu veľa akčných scén , na ktorých sa dá dobre pobaviť ... Dobrý film s veľmi dojímavým koncom..:) 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama