Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silná armáda proti jednomu mladému muži a jeho bájnému meči.. Příběh mladého muže Magnuse, který je vyvolen k tomu, aby dostal svůj lid zpět do zaslíbené země – do země Prométhea. Král Zane se dozví o jeho úkolu a vyšle bojovníka Kronina aby jej zabil. Princezna však tento záměr odhalí a předá Magnusovi na jeho ochranu meč svých předků. Ten patřil Dradenovi, nebojácnému a silnému válečníkovi, který tímto mečem pobil přes tisíc královských vojáků. Jeho poslední slova byla „Můj duch sestoupí na mocného bojovníka mezi vámi a povede svůj lid k tomu, aby zničil naše utlačovatele a odvedl nás do svaté země, Prométhey“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Král Laibach! Popravdě nevím, jestli se tak i psal, ovšem v tentokrát výjimečně kongeniálním dabingu z DVD edice (byť mne celkem těší, že jim zůstal utajen vynález blankversu) jej tak vyslovovali a král Laibach, to má nějaký zvuk. Promethea je hluboké dílo, jež se nebojí ani filosofujících a vysloveně surrealistických pasáží a odvážně se vrhá i do temných vod dadaismu, ze kterých si občas odskakuje do kobky počvachtat si v blátě existencionalismu i nihilismu. Film hrdě spěje vpřed, aniž by se ohlížel na nepoučeného a neznalého diváka, což jej čini, pravda, poněkud divácky nepřístupným, leč kdo se nezalekne, bude po zásluze odměnen filmovým zážitkem, který nejspíš nemá obdoby. Herci jsou poněkud prkenní, avšak jelikož dle mého neskromného názoru neměli představovat skutečné, živé postavy, nýbrž archetypy, nevytýkám jim jejich až maniakální polenovitost. Ať již je to lovec s temnou minulostí, naivní a nablblý mladík s velkým posláním a jeho bratr Rambo, jeho spoluvězeň Žalud, kříženec Yody a Mortiise, sexy princezna + asi čtyři lesbické amazonky, zlý král Laibach, králi oddaný vojevůdce, jenž dokáže jít po pachových stopách, v rámci svého typu docela fungují. Speciální pozornost si zaslouží kostýmy a masky, nejspíš zapůjčené z chudší dřevárny, ale kdo by se staral o výpravu, když je mu takřka bez přestání předkládáno tolik zásadních myšlenek o víře, bytí, robotickém kameni u koz (kozy nebudou, ale zas mají amazonky minisukně) a kouzelném lightsaberu? Tolik mouder člověk nenabere ani od průměrného taxikáře! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som obžral všetky nechty dokonca i na nohách som zistil, že z filmu neubehla ani polovica. Einstein mal kurevskú pravdu, čas neplynie každému stejne a "film" znudene vypínam. Ja som pri 40 minútach projekcie prišiel o najlepšie roky života. A prečo? Výstrih na obale navnadil, dej totálne znechutil. A to sa považujem za hrdého sledovača nízkorozpočtových béčiek. ()

Reklama

Patt1 odpad!

všechny recenze uživatele

..toto snad tvorcovia nemyslia vazne...akoze sorac za koment, ale vacsiu hovadinu som strasne dlho nevidel. Uz sice bolo par filmov, ktore som dokazal pozerat sotva do polovice, ale toto som vypol a vyhodil asi po 15 minutach. Mam to brat ako strasne zly vtip? Pretoze nazvat to filmom je strasna odvaha. Nie som moc priebercivy co sa filmov tyka, ale toto bolo , je a dlho bude ma mna privela. A to nie je ani Halloween... ()

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,Kdo jsi?“ ,,Já jsem ten, kdo není.“ ,,Prosím, ušetři mně poezie, nemám náladu na zábavu.“ Některé filmy jsou špatné a každému je ihned jasné, co se nepovedlo. Většinou je to kamera, herci, nebo režisér, případně soundtrack. Pak ale existují tak příšerně špatné filmy, u kterých se o těchto jednotlivých aspektech nedá vůbec hovořit, a jediné, co je možné, je konstatování, že ten film je ve všech směrech naprosto hrozný. A do této druhé kategorie zcela jistě patří i Cesta do hlubin země Prométhea, která posouvá hranice nejhorších pokusů o fantasy filmy o stupínek níže. Divák se tak může těšit na papundeklové vězení, světelné meče, komando modelek-amazonek, žlutého Yodu, zfetovaného krále Laibacha a zem čmuchajícího plešatého geroje. ()

romanz123 odpad!

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem dopředu nic nevěděl, ale obal DVD v trafice vypadal celkem lákavě, tak jsem si řekl, že to zkusím. Přišlo ale velké zklámání, v tomto filmu je špatné snad úplně všechno - špatný příběh, špatní herci, špatné "efekty" a až neuvěřitelně hrozné kostýmy. Lze doporučit snad jedině jako studijní materiál na téma "Jak hluboko až může kinematografie klesnout". ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Louisaně v oblastech Covington a Hammond. (Terva)

Reklama

Reklama