Reklama

Reklama

Hebi ni piasu

Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 2003 vyšla prvotina tehdy dvacetileté japonské autorky Hitomi Kanehary „Hadi a náušnice“. Kniha měla obrovský úspěch jak u čtenářů (prodalo se přes milion výtisků), tak i u odborné veřejnosti (Akutagawa Prize). O pět let později byl podle této předlohy natočen stejnojmenný film. Zvláštní spojení dvou slov v názvu zcela vystihuje prostředí, ve kterém se pohybují hlavní hrdinové. Prostřednictvím filmu můžeme proniknout do tajů tetovacího a piercingového salónu a hlavně do životních příběhů tří mladých lidí, kteří se snaží o vyčlenění z konzumního stylu života. Oni do této společnosti prostě nepatří nejen svým vzhledem a názory, ale i jistými odlišnostmi v chování. Jedno ale zůstává stejné – nebezpečí milostného trojúhelníku. Devatenáctiletá hosteska Lui se v baru setká s punkerem Amou, který ji fascinuje svým vzhledem a hlavně zvláštním „hadím“ jazykem. Od prvního setkání se Lui stává posedlou touto úpravou a je ochotna podstoupit jakoukoliv bolest. Ama ji tedy zavede do tetovacího salónu svého přítele Shibi. Co všechno musí Lui udělat pro dosažení svého snu? (Ketri)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (12)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Těžko nalézt mně vzdálenější svět, než představují rozsáhlá tetování a hustý piercing všeho možného (do větších extrémů "sebezdokonalování" snímek naštěstí nezachází - rozeklaný jazyk je max :-)). Zde se nicméně jedná spíše o vedlejší prostředek, kterým trio mladých, ledva zletilých postav vyplňuje hlubokou vnitřní prázdnotu a snahu vymezit se z konformní masy společnosti. Komorní příběh milostného trojúhelníku se zaměřuje především na jejich neujasněné pocity, a i když by neškodila o něco kratší stopáž, něco nedefinovatelného mne na něm téměř fascinovalo. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl vyděšen. Copak to má být jen o vymatlaných japonských pankáčích a o kurvách někde z Tokia, co netouží po ničem jiném, než mít v těle mnoho kovu, semena a slin a na těle co nejvíce obrazů? Pak se to ale rozjelo do komplikovaného příběhu komplikované japonské mládeže, která má touhy a cíle na hony vzdálené od našich-tedy téměř padesátníků ze střední evropy. Dívatelný a neobvyklý snímek, kde lidi dělají dívatelné (soulože) a neobvyklé věci. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Kniha mě příliš neoslovila kvůli stylu, jakým je napsána, ovšem obsahově mě docela zaujala, takže mě přemohla zvědavost a pustila jsem si film. Doufala jsem, že do filmu budou převedeny city, které v knize trochu zanikaly, ale bohužel jsem zůstala zklamaná. Je to skutečně obyčejný film, který se bez výraznějších proměn drží předlohy a nedokázal mi nabídnou nic víc. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zajímavá záležitost. Možná jsem byla i v rozpoložení, kdy mi to prostě sedlo. Příběh o tom, že každý ve světě hledá své místo mezi ostatními a někoho s kým by mohl sdílet své pocity a případně i úlety. Je jedno kdo to je, hlavně, že mají něco společného. V tomto případě všechny tři spojovala stejná vášeň, a to jak naložit se svým tělem (míněno v jakémkoliv slova smyslu). Rozhodně bych neřekla, že postavy byly citově vyprahlé, jen prostě své emoce nedokázaly dávat okázale najevo, ale i tak bylo jasné, co právě prožívají. Nejsem si ale jistá, zda bych se na to potřebovala podívat znovu. ()

Sakashi 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem si přečetla až po té, co jsem shlédla film. Možná to tak bylo lepší, bez znalosti knižní předlohy jsem si film vychutnala a na plátně dostala od všeho trochu a byla jsem spokojená. Když ale srovnám knižní předlohu s filmem, chybí mi více "spojení" mezi postavami. Každopádně asijská forma myšlení dnešní mládeže mi nebyla zcela neznámou a obsahově film nabídl víc, než by se mohlo zdát. Poprvé možná pro někoho extrémní a nepochopený ale s dalším shlédnutím jistě každý pochopí komplikované myšlení odlišné kultury a formy, kterými se snaží vyjádřit. Nehodnotím knihu ale film a myslím si, že si plný počet hvězdiček zaslouží. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama