Reklama

Reklama

Hebi ni piasu

Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2003 vyšla prvotina tehdy dvacetileté japonské autorky Hitomi Kanehary „Hadi a náušnice“. Kniha měla obrovský úspěch jak u čtenářů (prodalo se přes milion výtisků), tak i u odborné veřejnosti (Akutagawa Prize). O pět let později byl podle této předlohy natočen stejnojmenný film. Zvláštní spojení dvou slov v názvu zcela vystihuje prostředí, ve kterém se pohybují hlavní hrdinové. Prostřednictvím filmu můžeme proniknout do tajů tetovacího a piercingového salónu a hlavně do životních příběhů tří mladých lidí, kteří se snaží o vyčlenění z konzumního stylu života. Oni do této společnosti prostě nepatří nejen svým vzhledem a názory, ale i jistými odlišnostmi v chování. Jedno ale zůstává stejné – nebezpečí milostného trojúhelníku. Devatenáctiletá hosteska Lui se v baru setká s punkerem Amou, který ji fascinuje svým vzhledem a hlavně zvláštním „hadím“ jazykem. Od prvního setkání se Lui stává posedlou touto úpravou a je ochotna podstoupit jakoukoliv bolest. Ama ji tedy zavede do tetovacího salónu svého přítele Shibi. Co všechno musí Lui udělat pro dosažení svého snu? (Ketri)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

Sakashi 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem si přečetla až po té, co jsem shlédla film. Možná to tak bylo lepší, bez znalosti knižní předlohy jsem si film vychutnala a na plátně dostala od všeho trochu a byla jsem spokojená. Když ale srovnám knižní předlohu s filmem, chybí mi více "spojení" mezi postavami. Každopádně asijská forma myšlení dnešní mládeže mi nebyla zcela neznámou a obsahově film nabídl víc, než by se mohlo zdát. Poprvé možná pro někoho extrémní a nepochopený ale s dalším shlédnutím jistě každý pochopí komplikované myšlení odlišné kultury a formy, kterými se snaží vyjádřit. Nehodnotím knihu ale film a myslím si, že si plný počet hvězdiček zaslouží. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Těžko nalézt mně vzdálenější svět, než představují rozsáhlá tetování a hustý piercing všeho možného (do větších extrémů "sebezdokonalování" snímek naštěstí nezachází - rozeklaný jazyk je max :-)). Zde se nicméně jedná spíše o vedlejší prostředek, kterým trio mladých, ledva zletilých postav vyplňuje hlubokou vnitřní prázdnotu a snahu vymezit se z konformní masy společnosti. Komorní příběh milostného trojúhelníku se zaměřuje především na jejich neujasněné pocity, a i když by neškodila o něco kratší stopáž, něco nedefinovatelného mne na něm téměř fascinovalo. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl vyděšen. Copak to má být jen o vymatlaných japonských pankáčích a o kurvách někde z Tokia, co netouží po ničem jiném, než mít v těle mnoho kovu, semena a slin a na těle co nejvíce obrazů? Pak se to ale rozjelo do komplikovaného příběhu komplikované japonské mládeže, která má touhy a cíle na hony vzdálené od našich-tedy téměř padesátníků ze střední evropy. Dívatelný a neobvyklý snímek, kde lidi dělají dívatelné (soulože) a neobvyklé věci. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Kniha mě příliš neoslovila kvůli stylu, jakým je napsána, ovšem obsahově mě docela zaujala, takže mě přemohla zvědavost a pustila jsem si film. Doufala jsem, že do filmu budou převedeny city, které v knize trochu zanikaly, ale bohužel jsem zůstala zklamaná. Je to skutečně obyčejný film, který se bez výraznějších proměn drží předlohy a nedokázal mi nabídnou nic víc. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zajímavá záležitost. Možná jsem byla i v rozpoložení, kdy mi to prostě sedlo. Příběh o tom, že každý ve světě hledá své místo mezi ostatními a někoho s kým by mohl sdílet své pocity a případně i úlety. Je jedno kdo to je, hlavně, že mají něco společného. V tomto případě všechny tři spojovala stejná vášeň, a to jak naložit se svým tělem (míněno v jakémkoliv slova smyslu). Rozhodně bych neřekla, že postavy byly citově vyprahlé, jen prostě své emoce nedokázaly dávat okázale najevo, ale i tak bylo jasné, co právě prožívají. Nejsem si ale jistá, zda bych se na to potřebovala podívat znovu. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama