Charro!
Western
USA, 1969, 98 min
Charles Marquis WarrenHrají:
Elvis Presley, Ina BalinPlakáty
Bývalý psanec Jess Wade (Elvis Presley) přijíždí na pozvání své dávné lásky Tracy (Ina Balin) do města blízko Mexické hranici. Byla to však blamáž, místo Tracy na něho čeká banda vedená protřelým Vickem (Victor French), ke kterým Jess kdysi patřil. Aby zahladili stopy po své poslední velké kořisti, jímž je dělo vyrobené celé ze zlata, zraní Jesse na krku a opustí jej (je totiž vypsaná odměna na muže, který má zranění na krku a hodně se podobá Jessovi). Zraněný Jess jede navštívit svého kamaráda, šerifa Ramseyho, do nedalekého městečka. Setkává se zde i s Tracy. Ve městě se však objeví Vickův mladší bratr Billy Roy (Solomon Sturges) a začne robit výtržnosti. Když se ho šerif pokusí zastavit, zraní jej a Jess Billyho zdeškodní a uvězní ve věznici. Když se to dozví Vick, začne ostřelovat město dělem, pod záminkou propuštění bratra. Jess se stává šerifem a musí jednat. (sud)
║Rozpočet $1,5milióna║(22.3.2009)
sud
Stalo se co jsem nečekal. Kvalitní a zajímavý western, který je tak trochu neprávem pozapomenut. Zrejmě kvůli hlavnímu partu Elvise Presleyho, který byl vynikající zpěvák, ale příšerný herec, dávali od něho diváci ruce pryč. Ovšem výjimka potvrzuje pravidlo. Elvis Presley na svůj vkus předvádí celkem dobrý herecký výkon, ucházející v rámci možností role. Na hereckém poli ho s přehledem však přehrává Viktor French v roli hlavního záporáka Vika. Ve filmu uvidíte dostatek napětí a přestřelek, důraz však dává i na holý fakt, že před minulostí žádný neuteče. No a dělo ze zlata v každém westernu také neuvidíte. 75%.(18.7.2006)
LiVentura
Kvalitně odvedená filmařina včele se zpěvákem Presleym, poměrně dobře hrající pistolníka vzdorujícího své minulosti.(16.12.2009)
Tony.cs
Western, ve kterém stojí za zmínku snad jen King, který nebyl až tak prkený a ústřední melodie, která je opravdu velmi příjemná na poslech. Ale akční je velmi málo.(29.1.2012)
togaf
Charro je takový obyčejný western, jediná zajímavost v něm je Elvis Presley, který hraje kupodivu celkem dobře. A v kovbojském mu to vážně sluší. Trochu mě naštval závěrečný rohzovor hlavního hrdiny a jeho Velké Lásky. Slečna Tracey měla v městečku dobře zavedený podnik (bordel, no), ale macho Jess Wade ji na otázku, zda se vrátí, odpoví, že ne, že si pro ni pošle a ona ať hned přijede. Pch, tomu říkám happy end...(14.4.2012)
velkyvezir
Vysoké hodnocení ostatních mne překvapuje, protože navzdory proklamacím je Charro! podprůměrný western bez nápaditého scénáře a charakterních herců. Bohužel i zde Elvis dokazuje, že hereckým talentem neoplýval. Pro mne zklamání, zvláště pak kvalita, v jaké film vydaly Levné knihy.(5.7.2010)
strikeman
Ne že by tento western nějak oplýval originalitou (zejména co se mnohokrát protřepané zápletky týče), ale koukatelný určitě je, přestože se na kvalitě obrazu velmi zřetelně podepsal zub času. Za zmínku stojí kvalitní hudební složka...(27.2.2010)