Paní Zima (TV film)
Rozprávky bratov Grimmovcov: Perinbaba
Rodinný / Fantasy
Německo, 2008, 59 min
Bodo FürneisenObsah
Najznámejšie a najkrajšie rozprávky na svete sú od Bratov Grimmovcov.
Perinbaba je príbeh dvoch sestier,Lujzy - krásnej ale lenivej a dobrosrdečnej a pracovitej Márie,ktorá robí všetky domáce práce.Po tom ako Mária spadne do studňe, ocitne sa vo svete Perinbaby,kde zvieratká,jablkový strom a dokonca aj krajec chleba dokáže rozprávať.A keď Perinbaba zatrasie svojím vankúšom,na zemi začne snežiť... (oficiální text distributora)
LiVentura
Nápad dobrý.(4.1.2010)
klerik
Slovenská Perinbaba patrí k najlepším "pohanským" rozprávkam. Tento "originál" patrí síce k tomu lepšiemu zo série Rozprávky bratov Grimmovcov (pomáha hlavne digi vizuál sveta Perinbaby), ale inak je to príliš tuctové a predvídateľné (ťažko to hodnotiť, keďže "Grimmovské zápletky" boli už inde použité lepšie - napr. MRÁZIK). Na Vianoce znesiteľné... Škoda, že tu sneží ani nie desať minút, všetko ostatné sa odohráva v lete...(1.1.2012)
COF_666
odpad!Co to sakra bylo?(2.1.2010)
Dethecus
odpad!Nevím, ale žádný dobrý vtipy nebo hlášky nebyli, ale já jsem se nepřestal smát.(2.1.2010)
Handle
Nevím no, mě to přišlo úsměvné.. :D(30.10.2009)
zdeny99
Většinou zde televizní německé pohádky hájím tím, že Češi rozhodně točí horší. Tentokrát tomu tak ale nebude. Tahle pohádka je totiž hodně podprůměrná. Ničím diváka neoslní a samotný příběh je velice jednoduchý. Nejvíce mi ovšem vadilo grafické vyobrazení pohádkové fantazie, které bylo až příliš vyumělkované až kýčovité.(2.1.2011)
Tominecek
Odkaz pořadu na stránkách tvůrce ANTAEUS Film GmbH: "Frau Holle".(2.1.2010)
E lan
Nu dobrá, na odpolední klidné podívání to docela je, ale o nic závratného se nejedná. Navíc ty strašné německé herecké výkony...(28.4.2012)
piskot..
Příklad pohádky, jak se dělat nemá. Přeslazená, podbízivá, hloupá, nedůvěryhodná, plytká, ošklivá.(12.1.2011)
Chlo0opek
Na německé poměry překvapivě dobrá pohádka s hezkýma hlavníma představitelkama.(13.7.2011)
omega_SK
odpad!Nemecká bezduchá trapošina nesiahajúca Jakubiskovej PERiNBABE anilen po členky.(25.12.2010)