Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kasovní trhák z roku 1957, který je podle Průvodce filmem a videem (Movie&Video Guide) Leonarda Maltina nejlepším filmem Elvise Presleyho. "Král" zde hraje Vince Everetta, uvězněného za zabití v hospodské rvačce. Vince se ve vězení naučí, že je lepší mlátit do kytary, než do zákazníků v baru a po podmínečném propuštění se vydá strastiplnou cestou za úspěchem v oblasti hudby a filmu. Příběh je doplněn šesti Presleyho písněmi od Jerryho Liebera a Mika Stollera, mezi něž patří Treat Me Nice, I Wanna Be Free a dynamická titulní melodie, která byla Presleyho nejoblíbenější filmovou písní. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Před tím, než se autoři definitivně rozhodli pro příjmení Everett u jména postavy, kterou hrál Elvis Presley,  mohl se také jmenovat: Vince Delwyn, Vince Jackwood či Vince Ledway. (ČSFD)
  • V některých scénách se Vince Everett (Elvis Presley) musel objevit s velmi krátkými vlasy. Elvisovi nevadilo nechat se ostřhat, ale kvůli protestům fanoušků byly pro tyto účely použity dvě paruky. Byly tak kvalitní, že nikdo ani nepoznal, že se nejedná o Elvisovy skutečné vlasy. Elvis řekl: „Osobně je mi jedno, jestli mi ostříhají vlasy. Myslím, že to není zas takový rozdíl, a navíc zase dorostou.“ (ČSFD)
  • Elvis Presley během natáčení spolknul zubní korunku a následně musel být na jeden den hospitalizován v nemocnici Cedars of Lebanon Hospital. Fanoušci žádali nemocnici o kopii rentgenu Elvisových plic. (ČSFD)
  • Křupavá slanina, bramborová kaše a tmavá hnědá omáčka - tyto položky byly vzhledem k Elvisově nadšení pro tato jídla během natáčení filmu Vězeňský rock přidány na jídelníček proviantního skladu MGM. (ČSFD)
  • Trestanecký stejnokroj má na sobě číslo 6239. Později se číslo změní na 6240. (Sinecod)

Reklama

Reklama