Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (546)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě tenhle dokument nikterak nedostal. Ano měl jsem nebo mám Michaela Jacksona moc rád, byl to opravdový umělec a možná největší persona druhé poloviny 20. století. Osobnost, kterou znají všude na světě. Spousta nesmrtelných hitů, ale když si můžu vybrat mezi tímto dokumentem, který mimochodem mi ničím extra okouzlujícím k srdci nepřirostl, anebo výběrem videoklipů Number Ones. Dávám přednost vyběru hitů. Přece jen Michael měl klipy vždy nádherně udělané a originální, navíc se s nimi krásně vzpomíná. Tento dokument, kdy se člověk přece jen trošku dívá pod ruce samotného zpěváka a tanečníka, nikterak bombastický nebyl. Navíc i výběr hitů mohl být o něco lepší (chybí Dirty Diana, Bad nebo Stranger in Moscow) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Je zcela zjevné, že se mělo jednat o bonusový materiál k DVD záznamu koncertů z turné Michaela Jacksona, This is it. Je třeba říct, že dívat se na to dá (což platí hlavně pro ty, kteří v devadesátkách Majkla občas poslechli). S poslechem už je to horší, protože se jedná o záznamy ze zkoušek, takže Jackson zpívá na nějakých 80%, do toho hodně kecá.. ať už o tom, že tady a tam chce mít něco jinak, nebo že nám má všem žehnat Bůh. :-! Překvapivé pro mě však bylo jeho nasazení, smysl pro detail a megalomanství - netušil jsem, že Jackson není vůbec taková troska, jakou ho podala média - naopak, byl velmi aktivní, což jenom záhadně obestírá důvod jeho úmrtí.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ani já nijak netrpěl.. co jsem očekával, to jsem dostal a jen si zas a znovu uvědomil, co za génia Jackson byl!! Sic se pod kůži nezaříznul tak, jak bych si asi přál a jasně, tohle poslední loučení mělo zabírat místo spíš jako bonusový materiál na disku z velkolepého koncertu, žel, osud tomu chtěl jinak a na comeback už nezbyl čas. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ten kdo Michaela Jacksona miluje dá plný počet, ten kdo ne dá počet velmi nízký. Já se přiznám, že jsem k němu nikdy neměl příliš kladný vztah, nikdy jsem ho neposlouchal a jako člověka jsem ho taky nemusel. Ale když po jeho smrti začali rotovat jeho písničky, musím uznat, že co se týče zpěvu, show, videoklipů, choreografie, byl na tom velmi dobře! Každopádně ať mám k němu vztah jaký chci, pokusím se ten dokument zhodnotit objektivně. Dokonce jsem na něj zašel do kina a musím říct, že jsem čekal mnohem víc, neudělalo to na mě moc velký dojem. Je pravda, že návrat mohl být velkolepý a že to bylo vážně promakaný, ale to už přece všichni víme, já myslel, že ho tam ukážou i jako člověka... POMO to vystihl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chudák Michael. Některé jeho skladby obdivuji, jeho jako zpěváka uznávám a určitě jsem mu nikdy nic špatného nepřál, ať byl jakýkoliv, byl to prostě on. Bohužel This Is It není to, na co každý fanoušek čekal. Je to prostě dokument, který měl být bonusem na dvd ke koncertu, ale už k němu bohužel nedošlo. Je až smutné, že Sony se nestydí vykoupit záznam zkoušek a udělat z něho něco víc, než dárek pro fanoušky. Snaha vytřískat dolárky z jména hudebního krále je smutná, ale dala se čekat. Výpovědní hodnota samotného bonusového materiálu (tím myslím tento 112 minut dlouhý dokument) je mizivá a jen ukazuje, že Jackson bohužel na připravovanou sérii koncertů fyzicky neměl a i jeden zvládnutý koncert by byl v jeho stavu roven sestoupení Boha mezi lidi a zodpovězení jedné otázky někoho z přítomných;-). Chválit dokument za písničky staré i více jak 20 let nemá smysl a ukázka drobností jako pozadí za vystupujícími už je jen technologickou drobností na závěr. This is it je komerční náplast za vyprodané turné hvězdy, která chtěla dávat radost lidem. Vždyť nemůžete hodnotit ani samotný koncert z viděného, to je jako hodnotit podle Ztraceno v La Mancha Gilliamův film... PS: nehodnotím tu MJ jako osobu, ani jako zpěváka, ale celý koncept tohoto dokumentu, kterého je Michael v podstatě obětí...This is IT is not IT! Pro mě Michael nezemřel, ale odletěl domů... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)
  • Film bol uvedený v USA uvedený v 3500 kinách a premietal sa aj v stredu nadránom. (marek.stone)
  • Záběry ze zkoušek měly původně sloužit k lepšímu pochopení a ztvárnění show, a poté putovat rovnou do soukromé sbírky Michaela Jacksona. (HellFire)

Reklama

Reklama