Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Lucasovi se povedlo geniálně propojit dvě z nejkultovnějších trilogií Sci-fi žánru v historii a vyvrcholit tak vizi, kterou nosil celý život v hlavě. Pro mě navíc nejmilovanější film z dětství. 5 z 5 !!!

Michael Jackson's This Is It

Michael Jackson's This Is It (2009)

Neumím popsat ten pocit, ale vím, že je to pocit spojený pouze s jedním člověkem na světě. Je to jako žít sen, představu, ve které je vidět jen podium, na kterém panuje naprostá tma a ticho. Tu tmu náhle protne bodový reflektor namířený na střed onoho podia, ozařujíc při tom pouze osamělý stojan mikrofonu. To ticho naruší něčí stále se přibližující kroky, doprovázené siluetou dvou stříbrných ponožek. Pak není slyšet už nic, jen řev fanoušků zažívajících nejlepší chvíli svého života. Muž na podiu vytáhne z malého kufříku legendární flitrové sako se stříbrnou stužkou na rameni, černý klobouk a nejslavnější diamantovou rukavici v historii. Dvakrát elegantně luskne a všichni v sále jsou v následujících minutách svědky historického momentu. Jsou svědky magie Krále popu, rocku a soulu největší hudební legendy dvacátého století a dost možná i všech dob. Zřejmě teď někoho napadá, že zbytečně moc sentimentálně a teatrálně spoileruji, ale není tomu tak. Nic z toho, co jsem výše popsal, v tomto dokumentu totiž nenajdete. Tedy vlastně ano, ale ne tak úplně. Legendární vystoupení, choreografie a písně Krále popu znají všichni. Ti šťastnější zažili i onen pocit, který jsem popisoval výše, a právě o ten pocit jde i v tomto snímku. Tady si musí divák představit ten pocit být toho všeho opět svědkem a vlastně udělat to samé, co dělá hlavní hvězda tohohle snímku – snít. This Is It Michaela Jacksona je poslední opona, poslední hozený králův klobouk fanouškům - plánovaný i neplánovaný, chtěný i nechtěný, ale vypovídající o genialitě, osobnosti, talentu a perfekcionizmu Michaela jako člověka i jako umělce. Ve svých skoro 51 letech předvádí v tomto záznamu Michael své choreografie, které tančil, když mu bylo 20 let, písně, které nazpíval, když byl na vrcholu své kariéry a myšlenky a životní postoje, které zastával po celý svůj život. Máme zde poslední a jako vždy jedinečnou možnost pocítit a společně s Michaelem snít o největší světové show všech dob, o návratu krále na trůn, ze kterého ale vlastně nikdy tak úplně nesesedl. Dámy a pánové toto je Král popu, rocku a soulu, Princ R'n'B a diska, taneční titán a hudební megalegenda Michael Jackson a jeho dílo, které ho v podstatě stálo život. Přehlédněme zde tedy prosím ne moc dobrou kvalitu filmu, kamery, mírné odklonění od dokumentárního žánru i očividnou penězichtivost společnosti SONY a „představme si“…

Kmotr

Kmotr (1972)

Tohle je dámy a pánové umělecké dílo. Podle mě doposud nejlepší film v historii kinematografie. Naprosto každá scéna, melodie, herecký výkon, záběr i třeba rekvizita je naprosto geniální a má své tvrdě trvalé a nevystřižitelné místo. Délka filmu je i takto krátká, užíval bych si tento mistrovský opus třeba 10 hodin v kuse. Rodina Corleone pro mě hodně znamená a ze srdce děkuji, že mohu být jejím divákem. Alla salute!

Pár nenormálních aktivit

Pár nenormálních aktivit (2013)

Pár nenormálních aktivit je zdařilá parodie, která celkem úspěšně vyčnívá nad ostatními. Proč? No, protože je jako jediná mezi tisíci dalšími filmy tohoto žánru vtipná. Film je ze začátku jako takový po komediální stránce celkem průměrný, to se ale razantně mění po brilantním nástupu Cedrica the Entertainera. U žádného jiného filmu jsem se tak nenasmál jako při jeho první scéně s Kishou (Essence Atkins). Cedric je od té doby až do konce jednoznačně masivní tahoun filmu a po shlédnutí tohoto snímku patří vedle Chrise Tuckera k mým nejoblíbenějším filmovým komikům.