Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

3* ale MEGA slabé 3 hviezdičky. A prečo? Pretože napriek tomu vážne dobrému a zvrátenému nápadu vytvoriť niečo takéto bol ten horror naozaj podpriemerný. Nuda nič zaujímavé tam skoro polku filmu behala jak pojašená po dome, ma tak zaujíma, jak puča nevie ujsť ma zaujímala tá stonožka ale proste aj keď ju už stvoril tak nič zaujímavé sa nestalo. Tie hviezdičky fakt len za ten nápad a stredný článok stonožky. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Do análů hororové kinematografie se Lidská stonožka asi nezapíše, ale místama se vám zaryje poměrně hluboko. V úvodu téměř parodické, šílený doktor správně předémonizovaný a přehrávající a Němci tradičně úchylný prasata. Místama opravdu znepokojující a zvrácené, jen ne tak řemeslně a herecky precizní jako Martyrs. Nebýt onoho sick nápadu je to vlastně schematický horor - klasický úvod a závěrečný masakr ve stylu francouzské nové vlny. Tři stačí, nelogičnosti to opět sráží dolů. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tímto jsem snad doplnil veškeré své hororové mezery. Konečně se dostalo i na tak dlouho odkládanou stonožku. Mohu potvrdit, že přes všechen hype okolo celého snímku, čehož se vždy právem obávám, zklamán rozhodně nejsem. Vlažný, ale poměrně svižný začátek, přičemž se to celé rozjezde hned po poruše automobilu. Tempo bylo tak kvapné, až jsem si po půl hodině sledování nechápavě říkal; operace již dávno proběhla a co se tu teď proboha může ještě celou jednu hodinu odehrávat? No, naštěstí to však byla parádní znepokojivá podívaná, kterou slabší povahy jednoduše nedokoukají. Není divu, že tento film patří mezi ty nejznámější a absolute must-watch horory! K pěti hvězdám v závěru chyběl snad už jen neproběhnuvší souboj doktora s japončíkem na zemi. Se všemi aspekty a hlavně tedy atmosférou jsem nadmíru spokojený. 80% PS: Ne že bych si na tom nějak zakládal, ale udivuje mne přehnaná snaha o zakrytí citlivých míst všech zúčastněných ze strany doktora a s ním tedy i režie. Když to vezmu nejprve z pohledu doktora, tak svému psu by přeci také nezakrýval genitálie a z hlediska PG doporučení na tento film může stejně koukat jen plnoletá osoba, přičemž se určité scény stejně mohou v některých zemích setkat s cenzurou, tak o co vlastně jde? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nejde o tú zvrátenosť vymyslieť takýto príbeh o ľudskej stonožke, skôr stupídne výkony zainteresovaných. Režisér a scenárista v jednej osobe hľadá len spôsob šokovať divákov, čo sa mu aj darí, ale to je asi všetko. Je to hlúpy film. Predpokladám, že pripravovaná dvojka pôjde v podobných stopách. Hoci si neviem predstaviť o čom by mala byť. Ale to možno preto, že nie som úchyl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná chuťovka, na které bych zkritizoval především to, že nebylo skoro nic vidět, což je škoda. Člověk tady musí zapojit představivost, aby si alespoň trošku dokázal představit propracovanost trávicího traktu celé stonožky. Rovněž považuji za nešťastné, že zde nebyl ukázán jiným způsobem než na fotografii slavný trojpes. Jinak je vše samozřejmě totální nelogická kravina. Nápad zde byl vška naprosto úžasný a jedinečný. Bohužel té vyžadované zvrácenosti zde bylo velmi málo. Vše je snímáno tak, že toho není příliš vidět. Film považuji za docela odfláknutý. Herecké výkony se zde těžko hodnotí. Dieter Laser je však neuvěřitelný sympaťák, kterému člověk prostě musí fandit. Herečky toho moc nepředvedou. Chvíli se svezou autem, podstoupí jedno pohoštění a poté už mají pouze hlavu poblíž zadku předklečícího člověka. Každopádně něco takového vymyslet to asi chtělo pořádně bujnou fantazii. Rozhodně nevynechám další díl. 2* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Během premiér po celém světě se Tom setkal s různými reakcemi publika. Např. v Japonsku se diváci smáli od začátku do konce. (headcrab)
  • Ve scéně na začátku filmu jedna z dívek převrhne sklenici vody a Dr. Heiter (Dieter Laser) odchází pro ručník. V dalším záběru je ale sklenice opět plná. (hero_bk)
  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama