Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nejde o tú zvrátenosť vymyslieť takýto príbeh o ľudskej stonožke, skôr stupídne výkony zainteresovaných. Režisér a scenárista v jednej osobe hľadá len spôsob šokovať divákov, čo sa mu aj darí, ale to je asi všetko. Je to hlúpy film. Predpokladám, že pripravovaná dvojka pôjde v podobných stopách. Hoci si neviem predstaviť o čom by mala byť. Ale to možno preto, že nie som úchyl. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dvěma šukézním, ale jinak naprosto natvrdlým a povrchním Američankám se uprostřed noci a temných lesů propíchne pneumatika a protože ji ani jedna neumí vyměnit, vydají se lesem na pomoc. Začne však pršet a deštík je tak zavede až k domu, kde jim otevře Dr. Mengele. Dieter Laser má opravdu ukázkový ksicht vyšinutého psychopata a je až s podivem, že v Hollywoodu nebere všechny role narušených a zvrácených záporáků. Logika občas pokulhává, ale výkony všech účastníků tohoto "sick experiment" vše vynahrazují. Zejména kurážný Japončík byl fakt dobrý, škoda, že ho jeho odvaha ke konci opustila a on se rozhodl říznout jiným směrem, než by bylo vhodné pro záchranu jeho i dívek. Originální námět snímku a jeho realizace, která není ani tolik nechutná a odporná, jak by mohla být, Vám připraví podívanou, při níž možná nejednou odvrátíte zrak, ale šoufl Vám nebude. Vše se drží v únosných mezích sledovatelnosti a osobně mně to vůbec nevadilo. Kdyby se tlačilo více na pilu, výsledek by mohl více šokovat a byl by mnohem brutálnější a nechutnější. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Stonožka kulhá na všechny své končetiny - tak dokonale absurdní film jsem neviděla již dlouho. Vrcholem je asi scéna "oko za oko, zub za zub", u které jsem měla co dělat, abych nespadla smíchy ze židle. Samotný závěr by pak byl mnohem působivější, kdyby předchozích 90 minut člověk nestrávil občasnými záchvaty smíchu a (to žel častěji) nudy a kroucení hlavou nad debilitou všech postav (nejchytřejší byl asi trojpes, neb ještě před začátkem filmu moudře pošel). EDIT: Hahaha ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad stojí za deravú bačkoru, pretože aj rýchlokurz rýchlej pomoci pri robení vodičského preukazu dáva človeku lepšie znalosti z medicíny, ako sú tie, podľa ktorých sa riadil svetovo uznávaný chirurg v tomto filme. Takýto brak hodiť len diváckemu psovi, ktorý sa vyžíva v brutalite a násilnostiach, a tých je teda vo filme požehnane. Som rád, že divácka verejnosť ešte nie je natoľko zdeformovaná, aby začala uznávať aj takýto druh filmov. Naozaj sa mi dvýhal žalúdok a to znesiem veľa! Pár zimomriavok mi ale v záverečných minútach predsa len prebehlo po tele, pár scén totiž konečne vykazovalo známky a prvky horrorovej atmosféry. Herecky chladný Dieter Laser tiež odviedol dobrú prácu, zvyšok však patrí do septiku. 20%. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a správně ujetý a představitel hlavní role byl v minulém životě minimálně dozorcem v koncentračním táboře, nicméně to je vše, co ve filmu stojí za řeč. Děj je řidčí než můj vlasový porost a ostatní herci opravdu tragičtí (celá první třetina filmu je tak jen a jen k smíchu). Na další díly se fakt netěším. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)
  • Prvá scéna filmu, keď Dr. Heiter (Dieter Laser) uniesol kamionistu, bola natočená v posledný deň nakrúcania. (ShortyIC)
  • Když doktor (Dieter Laser) poprvé spojí všechny tři dohromady a začne je fotit, používá Canon Digital Rebel. Když se úhel záběru změní a doktor je při focení vidět znovu, používá fotoaparát značky Nikon. (Mrs.Blue)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama