Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkná bizarnost s pošahaným Mengelem. Během sledování se mi vybavovaly filmy Cronenberga, Greenawaye či Pasoliniho, stejně jako především literární fantasie C.Barkera či H.P.Lovecrafta. Hnusné, a přece jsem byl zvědav, jak vše skončí. Jen jsem čekal poněkud delší stonožku, ovšem způsob spojení mě opravdu nenapadl! Dieter Laser je vskutku démonický, až jako by byl z jiného světa, či doby. Pokud se při sledování zdá míra zhnusení neúnosná, stačí si jen připomenout, že se jedná o film. A jak už to u podobných bývá, během natáčení si nejspíše všichni užili spoustu legrace... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a správně ujetý a představitel hlavní role byl v minulém životě minimálně dozorcem v koncentračním táboře, nicméně to je vše, co ve filmu stojí za řeč. Děj je řidčí než můj vlasový porost a ostatní herci opravdu tragičtí (celá první třetina filmu je tak jen a jen k smíchu). Na další díly se fakt netěším. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dve mladé, hlúpe, protivné Američanky z New Yorku sa vybrali spoločne precestovať Európu. Majú však smolu. V Nemecku natrafia na šialeného doktora Josefa Heitera. Ten sa rozhodne, že ich použije ako živé články do svojho zvráteného experimentu. Ústa jednej chirurgicky spojí s rektálnym otvorom tej druhej. Tú ešte prišije hubou ku análu akéhosi zúrivého Japonca. Z tejto trojice nešťatníkov tak vznikne "Ľudská stonožka". Sú spolu zrastení a doslova si navzájom serú do úst. Odvážne, originálne, nechutné, absurdné, sadistické, bizarné... zvláštny film. *** ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Fajn, musím uznat (asi jako většina hororových fandů), že nápad byl docela zajímavý (lehce zvrácený), ale to je tak asi všechno pochvalného, co jde k tomuto kusu říct... Děj žádný, herecké výkony neskutěčně tragické (až na Lasera, z toho bych se posral snad i já), takže se nikdo nemůže divit, že už někde v polovině filmu jsem měl velké problémy udržet pozornost a neusnout... I když má být pokračování mnohem brutálnější, ještě si pořádně rozmyslím, jestli se na něj podívám... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak skvělá myšlenka, která se bohužel vůbec nevyužila a zpracování tohoto (na první pohled velmi zvráceného) nápadu bylo dosti špatné a nevyužité. Pro mnohé je tento film kultem mezi gore horory, ale pro mě je to hororové béčko. Zkrátka skvělá myšlenka, která by se dala ohodnotit slovem vynikající (co se hororového žánru týče), ale výsledné zpracování sraží celý film a celou tu myšlenku do podprůměru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Casting pro dvě dívčí role probíhal v New Yorku. Tom Six to oznámil jako "Casting for controversial european horror film". Přišla tam spousta pěkných holek, když jim ale Tom ukázal nákres lidské stonožky, většina z nich hned odešla naštvaná s poznámkami, že je to blázen a šílenec. Dle jeho slov, jen ty chytré holky zůstaly a vyslechly si, o čem film má být. (headcrab)
  • Když přijde řeč ohledně amerického remaku, Tom Six vtipkuje, že jako první článek by dal např. Toma Cruise, a jako článek prostřední Paris Hilton. (headcrab)
  • Když Lindsay (Ashley C. Williams) běží nahoru po schodech se zakrvácenou paží, dotkne se rohu zdi, ale krev na zdi je ještě před tím, než se jí dotkne. (Mrs.Blue)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama