Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Daždivé a zablatené Anglicko je v poslednej dobe v kurze (Centurion, Orol 9. légie) a tento podobne krvavý príbeh sa im kvalitou takmer vyrovnal. Až na hlavného hrdinu, ktorému som vďaka jeho kamennému výrazu, akosi nemohol prísť na chuť, má film veľmi kvalitné obsadenie. Hneď prvá bitva je až príliš rýchlo a neprehľadne zostrihaná, ale časom sa to zlepší a bitvy budú prehľadnejšie. Bránenie hradu proti mnohonásobnej presile zaberá takmer celý film a krvavých bitiek a súbojov si naozaj užijeme. Scéna v ktorej B. Cox po slovnej výmene s P. Giamattim príde o ruky aj nohy je asi najsilnejším momentom. Výsledný dojem dosť pokazil záver, kde udatný "Boží bojovník" odcvála na koni so svojím "kocúrikom" a to mi s predošlým krvavým a neľútostným masakrom akosi nešlo dokopy. "Já bych to nechal všechno pochcípat " a tak by som to fakt bral a možno by som hviezdu pridal. Inak tak skorá tv premiéra na tv joj ma dosť zaskočila. Film ešte nestihol prísť do obchodov a požičovní a už je v tv. A kšefty sú v prdeli... Niekedy tej distribútorskej politike nerozumiem. 70%. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake Sedmi samurajů se vším všudy, co k tomu patří. Takže rekrutace sedmi středověkých skorosupermanů, kteří hájí strategický hrad proti tisícíhlavé přesile. Trochu lásky, návštěva nepřátelského tábora atd. Explicitní násilí mě tentokrát vadilo, protože u tohoto typu filmu je naprosto zbytečné. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak rozdílně se v dnešní době v popkultuře vykreslují templáři. Někde jako čiré zlo, např. Assassin`s Creed, jinde zase jako stateční ochránci dobra. Ironclad je ten druhý případ. Templáři jsou zde dobráci, co pomáhají baronům svrhnout maniaka Paula Giamattiho aka krále Jana Bezzemka. Ten film je nekompromisní řezničina s drsnym Jamesem Purefoyem. Sekaj se tam ruce, nohy, hlavy, Purefoy přesekne chlápka téměř vejpůl, houmles z pranýře tam zase umlátí nepřítele useknutou rukou. Prostě chuťovka. Moc peněz to asi nestálo, ale bitky jsou fajn a je jich tam dost. Navíc je to velice dobře obsazené. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Středověkých (případně starověkých) drsných mlátiček bylo v posledních pár letech víc a ani o jedné z nich nemůžu říct, že by mě vyloženě bavila. Špinaví kašpárci máchající kolem sebe mečíky jdou holt tak nějak všeobecně mimo mne. Na Ironcladu oceňuju nekompromisní brutalitu, zpruzeného Paula Giamattiho a nápad zasadit většinu filmu do prostředí dobývaného hradu. Vlastně moc nevím, jestli chci dát palec nahoru (3*) nebo dolu (2*), je mi to tak nějak úplně jedno. Pokud ale máte středověké bitky v lásce, jděte do toho. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná trochu plytké a chudé ale na druhou stranu povedené a zábavné vyprávění o statečných templářích, bránících hrad před zlým králem. I přes viditelně nižší rozpočet se podařilo velice dobře vystihnout "špinavou" středověkou atmosféru, kterou ještě podtrhávají podařené a řádně krvavé souboje, které překonávají vše co jsem v žánru za poslední dobu viděl (i ve své době násilím propagovaný Centurion je oproti této řežbě, pohádkou). Dobré herecké obsazení (jen Giamatti mi příliš neseděl) už je pouhým bonusem navíc. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Paulu Giamattimu zabralo natáčení jeho role pouhých 7 dní. (Conspi)
  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)

Reklama

Reklama