Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná trochu plytké a chudé ale na druhou stranu povedené a zábavné vyprávění o statečných templářích, bránících hrad před zlým králem. I přes viditelně nižší rozpočet se podařilo velice dobře vystihnout "špinavou" středověkou atmosféru, kterou ještě podtrhávají podařené a řádně krvavé souboje, které překonávají vše co jsem v žánru za poslední dobu viděl (i ve své době násilím propagovaný Centurion je oproti této řežbě, pohádkou). Dobré herecké obsazení (jen Giamatti mi příliš neseděl) už je pouhým bonusem navíc. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Středověk, mlátek na maso, divadlo jak cip kuva... chtěl jsem tím říct, že jakýkoli tupý objekt a pár oddaných křesťanů, co bojujou za svobodu slova a je to tady. Je to fakt kvalitní řezničká zabíjačka, vypadá to tu přesně tak, jak když jsme ještě doma na východě SR kosili svině. Paul Giamatti jako obvykle úžasný záporak. Neskutečná surovost a je tu docela hodně středověkých vychytávek co se boje týče, potěšil i Zlatovlas a Templář. 7/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela poctivá středověká řežba. James Purefoy pravděpodobně našel svou hereckou škatulku a myslím že podobných filmů se hodí. Mě se líbil slizácký Paul Giamatti, který herecky samozřejmě přečuhoval. V jeho podání byl anglický král vskutku reprezentativní. Kate Mara je luxusní kočka. Na filmu je místy vidět jistě našponovaný nepříliš vysoký rozpočet. 55% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Nevýrazný historický film, ktorý pôsobí veľmi priemerne. Výber hercov (asi len s výnimkou Paul Giamattiho, ktorý je výborne nepríjemný) nebol správnym krokom. Film sa ťahá a divák stráca záujem. Nevýrazne charaktery (či už kvôli zle napísaným postavám alebo herectvom, ktoré neosloví) pôsobia nezaujímavo a tak som si k ním nevytvoril vôbec žiadne puto. Medzi kladné stránky tohoto filmu, vďaka ktorým som bol ochotný film pozerať až do samého konca patria autentickosť bojových scéna, reálnosť a upršané anglické prostredie, ktoré dodáva filmu správny charakter. Celkovo tento film však neohúri, jedine ak z historického hľadiska. Ako som už spomínal - nevýrazný PRIEMER. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KŘÍŽ NA TVÉ TUNICE JE SYMBOLEM TVÉ VÍRY VE VŮLI BOŽÍ“........ /// Lehký zasvěcení do politický situace (kdo je zlo, kdo dobro) a jde se na věc. POVĚSIT! To můžu, zvlášť když kameraman po chvilce musí očistit kameru (od krve, masa atd..) Situace vyžaduje středověkých sedm statečných, co se umí mečem, lukem, noži a sekerou ohánět. V týhle naivní družině funguje J.Purefoy nejen jako templář, stratég, válečník, chirurg, ale když odloží meč i romantik a milovník. Nemůžu si pomoct - ,,jeho“ Solomon Kane mě oslovil víc. Síla tohodle filmu je totiž v krvavý středověký podívaný, v boji, ve čtvrcení lidí a jednom hradu, kterej vládne všem. ,,BŮH TĚ ZATRAŤ TY VRAŽDÍCÍ KURVO!“ ... ,,TAKOVÝHLE JSEM KRÁL!“... Řekl bych, že lidi trpěj víc než holky v Nanjingu, ale když je klid, tak to občas nudí. Hlavně ,,tokání“ nadržený paničky, která svádí k hříchu. S přivřenou bulvou bych klidně mohl dát 4*, ale dám 3*, který budou 100% zasloužený a ti se sklony k sadismu, si klidně něco přidaj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se farářovi ,,šmiknout“ jazyk. 2.) Podepsal jsem Magna charta libertatum. 3.) Milují dobývání hradu. 4.) Dialogy typu: ,,Má prdel zasmradí tvůj hrad“ obohacují náš rodinnej život. 5.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Skupina dánskych žoldnierov vo filme nehovori dánsky, ale maďarsky. (ČSFD)
  • Žoldáci krále Johna zde vystupují jako pohani z Dánska, paradoxně několik let poté, co bylo celé Dánsko konvertováno křesťanskou církví. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v sychravém a deštivém počasí. James Purefoy doslova prohlásil: „Nemůžu se dočkat, až vyrazím natáčet něco na Bahamy“. (Olík)

Reklama

Reklama