Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake Sedmi samurajů se vším všudy, co k tomu patří. Takže rekrutace sedmi středověkých skorosupermanů, kteří hájí strategický hrad proti tisícíhlavé přesile. Trochu lásky, návštěva nepřátelského tábora atd. Explicitní násilí mě tentokrát vadilo, protože u tohoto typu filmu je naprosto zbytečné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Středověká řezničina, která v zobrazování násilí mnohonásobně přeskočila laťku nastavenou Statečným srdcem. Pravda, umělecký rozměr, jaký do svých filmů dali např. A.Wajda, A.Tarkovskij, F.Vláčil nebo i J.Boorman, zde nenajdeme. Přesto jsem byl nadmíru spokojen. Emotivně vypjaté scény jsou střídány poklidnými, které možná někoho nudí, ale mně přišly vhod jako nádech před další explozí. Čarokrásné obrazy anglické krajiny evokují plátna starých mistrů. Některé záběry lze zastavit a zarámovat. Král Jan je patřičně nesympatický, obránci drsní až do roztrhání těla a útočníci, slepě se ženoucí ke hradbám v domnění, že k dobytí přesila jednoznačně stačí, působí možná primitivně, ale nebyli tak Vikingové chápáni? Více anglický, než americký film, což potěší. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Anglie 13. století, templář Purefoy vs. král Giamatti (oba dobří), dobývání hradu při jednom podlém tažení. OK. Ale co ne-e, tak to sice, že je děj takový příliš stojatý a na jedno brdo - po táhlém úvodu přijde obléhání, které je místy krvavé (snad nepamatuju hezčí středověké akční masakry, kde zamrzí snad jen ta zbytečně zmatečná kamera), ale jako výhradní náplň filmu ne zcela naplňující. Dvě hodiny příliš, ale budiž, proč na to nepodívat... "Only the weak believe that what they do in battle is who they are as men." ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Krvavé střetnutí, v němž pár desítek statečných brání hrad i svá práva proti svévoli krále Jana mi přišla jen jako pouhá záminka k velké exhibici bojových scén, kdy vzduchem sviští šípy a lidé se válejí v krvi, žel v nelítostné seči válečné vřavy jsou kaskadérské boje poněkud zmatené. Historizující naivní pohádka sice nenudí, ale dlužno dodat, že taky nenadchne. Nicméně brilantní kulise středověkého hradu nelze nic vytknout. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som celkom prekvapený. Jonathan English to síce celkom pekne zrežíroval (výprava, kostýmy, akcie) a dokázal namiešať aj celkom fajn hereckú zostavu, taktiež zamaskovať nižší rozpočet, ale je to v podstate stále dookola o tom istom. Skupinka žoldnierov a jeden teplársky rytier (Purefoy) chráni hrad pred tyranským kráľom (Giamatti). Síce s celkom peknými krvavými akciami, no nezaškodilo by, keby strih nebol tak rýchli a kamera tak roztrasená. A tiež barbari, ktorý hulákajú prekvapivo po maďarsky na to, že su to Dáni. Keď si to tak zhrniem, tak celkom fajn herci, postavy, príbeh, hudba, výprava atď. a celkovo sa to aj trafilo do môjho štýlu. Rozhodne jeden s tých lepších historických filmov, na ktoré nie sú prachy. Obľúbený soundtrack: Final Resolution. 80% - 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Paulu Giamattimu zabralo natáčení jeho role pouhých 7 dní. (Conspi)
  • Žoldáci krále Johna zde vystupují jako pohani z Dánska, paradoxně několik let poté, co bylo celé Dánsko konvertováno křesťanskou církví. (Conspi)

Reklama

Reklama