Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som celkom prekvapený. Jonathan English to síce celkom pekne zrežíroval (výprava, kostýmy, akcie) a dokázal namiešať aj celkom fajn hereckú zostavu, taktiež zamaskovať nižší rozpočet, ale je to v podstate stále dookola o tom istom. Skupinka žoldnierov a jeden teplársky rytier (Purefoy) chráni hrad pred tyranským kráľom (Giamatti). Síce s celkom peknými krvavými akciami, no nezaškodilo by, keby strih nebol tak rýchli a kamera tak roztrasená. A tiež barbari, ktorý hulákajú prekvapivo po maďarsky na to, že su to Dáni. Keď si to tak zhrniem, tak celkom fajn herci, postavy, príbeh, hudba, výprava atď. a celkovo sa to aj trafilo do môjho štýlu. Rozhodne jeden s tých lepších historických filmov, na ktoré nie sú prachy. Obľúbený soundtrack: Final Resolution. 80% - 4* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Co se týče historických řežeb z poslední doby patří Ironclad spíše k tém průměrnějším kouskům. Herci jsou sice všichni výborní (jenom ta Kate Mara mi trochu lezla na nervy) a bitvy jsou vzhledem k rozpočtu výborné. Scénáristicky je to ale dost odfláknuté, hlavně co se týče postav, které mě vlastně vůbec nezajímaly a neměl jsem nějak důvod jim fandit. Celé to navíc je až příliš dlouhé a navíc i dost roztříštěné. Škoda, šlo z toho udělat mnohem lepší a výživnější řežbu. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dobývání hradu... v potu, krvi, smradu. Po žebřících hore, středověké gore." Blahoslavené lidské maso, Spielbergem vyvržené na jatkách při vyloďování v Normandii, které jste přijímali s pokorou, vkleče a s jazykem vyplazeným pro zázračnou filmařskou hostii? Tak to určitě jste, spolu se mnou, správní a bohabojní katolíci a náš král vám, coby léno, věnuje hrad Rochester. Ostatně, při jeho dobývání se s tím filmaři taky moc nepárali a s gustem rozpárali spoustu břich, herce ani kompars nešanovali. Viz těžký obouruční meč v rukách urostlého templáře, jehož jediným máchnutím prakticky vertikálně rozpůlil chlapa od ramene až po pás. Brrr... Tučné masité pokračování viz Gilmour93, ve veselém rozverném duchu s pár přesnými zásahy šípem. Ať to nemusíte pracně dobývat z 550 komentáři opevněného ČSFD hradu, tak je to tenhle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KŘÍŽ NA TVÉ TUNICE JE SYMBOLEM TVÉ VÍRY VE VŮLI BOŽÍ“........ /// Lehký zasvěcení do politický situace (kdo je zlo, kdo dobro) a jde se na věc. POVĚSIT! To můžu, zvlášť když kameraman po chvilce musí očistit kameru (od krve, masa atd..) Situace vyžaduje středověkých sedm statečných, co se umí mečem, lukem, noži a sekerou ohánět. V týhle naivní družině funguje J.Purefoy nejen jako templář, stratég, válečník, chirurg, ale když odloží meč i romantik a milovník. Nemůžu si pomoct - ,,jeho“ Solomon Kane mě oslovil víc. Síla tohodle filmu je totiž v krvavý středověký podívaný, v boji, ve čtvrcení lidí a jednom hradu, kterej vládne všem. ,,BŮH TĚ ZATRAŤ TY VRAŽDÍCÍ KURVO!“ ... ,,TAKOVÝHLE JSEM KRÁL!“... Řekl bych, že lidi trpěj víc než holky v Nanjingu, ale když je klid, tak to občas nudí. Hlavně ,,tokání“ nadržený paničky, která svádí k hříchu. S přivřenou bulvou bych klidně mohl dát 4*, ale dám 3*, který budou 100% zasloužený a ti se sklony k sadismu, si klidně něco přidaj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se farářovi ,,šmiknout“ jazyk. 2.) Podepsal jsem Magna charta libertatum. 3.) Milují dobývání hradu. 4.) Dialogy typu: ,,Má prdel zasmradí tvůj hrad“ obohacují náš rodinnej život. 5.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ale ono to nebylo až tak zlé. Chladný pohled James Purefoye tomu celému dodal šmrnc. Zajímavé postavy, kde si určitě každý najde tu svou, od neomylného lučištníka až po drsného barda se sekerou. Herecky na úrovni. Dialogy až překvapivě uspokojivé. Docela zajímavý děj, kterému bych vytkl snad a pouze ten úsek, kde obránci trošku zaspali a pozvali si za hradby dobyvatele. Ale na druhou stranu to chápu. Scénaristi si ušili takřka nedobytnou pevnost, a tak to nějak museli vymyslet, i když to byl nápad velmi zcestný, ale potom přišlo alespoň sekání údů, takže se to mírně vykompenzovalo. Trošku tu cítím velmi silnou inspiraci Robinem Hoodem. Musím tu s některými souhlasit, stopáž bych krátil co by to šlo. 2 hodiny odehrávající se v jedné budově to za poslední roky zvládl pouze Willis(v nějaké te smrtonostné pasti) a jedná se o roky celkem vzdálené. Tady tedy je pár slabších pasáží, naštěstí nejsou příliš dlouhé a bez ujmy na zdraví se dají přečkat. Možná bych ještě kameramanům doporučil stativ, neboť nedokáží držet kameru dostatečně pevně a značně jim cuká. Je zajímavé, že se to děje pouze v bojových scénkách, takže si často prohlížíte třeba hradby, nebe, ba dokonce podlahu, která vás v dané chvíli asi moc nezajímá. Myslím, že když dám * * *, tak nikoho příliš neurazím. To je u mě celkem dobrý. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Postava Templáře používá dvouruký meč 5 a půl stop dlouhý. Tak dlouhé meče se ve 13. století nevyskytovaly. Meče z tehdejší doby byli kratší, ne víc jak tři stopy dlouhé a výhradně jednoruké. (Conspi)
  • Magna charta libertatum alebo Veľká listina slobôd, bol základný zákon anglickej stavovskej monarchie, ktorý v roku 1215 podpísal kráľ Ján Bezzemok pod nátlakom anglickej šľachty po nepokojoch spôsobených jeho zahraničnou politikou a absolutistickým spôsobom vlády. Obmedzila kráľovu suverénnu moc v prospech šľachty a mešťanov.
    Tento dokument sa stal základom anglického a amerického práva, tvorí základný zákon anglickej stavovskej monarchie. Okrem iného ustanovoval, že žiaden slobodný obyvateľ nesmie byť prenasledovaný alebo zatknutý bez zákonného rozsudku. Zakazoval kráľovi bez povolenia šľachty vyhlásiť mimoriadne dane a považuje sa za začiatok demokracie v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama