Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

petero 

všechny recenze uživatele

Jonathan English je ako režisér babrák a za jeho výkon by som mu najradšej nadelil ešte slabšie hodnotenie. Na druhej strane obsadenie je slušné a za 25mil rozpočet natočil slušnú rúbanicu s až prehnaným gore, ktoré by slušilo viac hororu ako historickému akčňáku. Našťastie sa stále niečo deje, akcia je dobrá, miestami zmätená, romantické vložky sú trápne no nie je ich našťastie veľa a sklamal ma Tiberius Vladimíra Kulicha, čakal som nejaký podobný nástup ako predviedol v The 13th Warrior ale k tomu bohužiaľ nedostal priestor. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ušlo to. Není to žádný zázrak, dialogy mě občas tahaly za uši silně a zápletka s věčně nadrženou Kate byla naprosto zbytečná a otravná, když tedy odhlédnu od faktu, že vidět Kate je samozřejmě vždy potěcha pro oko a navíc zde v středověkém vohozu. Ale popravdě film by bez ní jako zhmotnění Williamovy snahy o vykoupení (Purefoy má tyhle role rád) určitě fungovala taky, docela mám těch násilně tlačených romancí plné zuby. Naroubování na podepsání magny charty je ovšem docela zábavné, Giamatti si roli viditelně užívá, souboje jsou správně špinavé a krvavé a používá se i half-swording - to u mě začíná být čím dál víc jako nezanedbatelné plus, nejen proto, že to vypadá cool. Ale na cool věci si potrpím, ne že ne. Parta gerojů bránících hrad - nu, asi tak bych to popsal. Nic víc, nic míň. Možná trošku zbytečně dlouhé. Aspoň tak mi to přišlo při koukání, a ty intermezza mezi akcí byly někdy bolestivá. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Fanoušci historických filmů si určitě přijdou na své, tak jako já.. Ironclad je solidní historicko-středověký snímek, který stojí za zhlédnutí... Ukázkový pevný hrad, krvelačné souboje mečy a pohodová atmosféra, tak bych tento film charakterizoval, jak na mě procitnul. Jak jsem psal, fandové historických filmů si musí přijít na své... 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Co se týče historických řežeb z poslední doby patří Ironclad spíše k tém průměrnějším kouskům. Herci jsou sice všichni výborní (jenom ta Kate Mara mi trochu lezla na nervy) a bitvy jsou vzhledem k rozpočtu výborné. Scénáristicky je to ale dost odfláknuté, hlavně co se týče postav, které mě vlastně vůbec nezajímaly a neměl jsem nějak důvod jim fandit. Celé to navíc je až příliš dlouhé a navíc i dost roztříštěné. Škoda, šlo z toho udělat mnohem lepší a výživnější řežbu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Parádní středověká ultragore řezanice, která ze všeho nejvíc připomíná nepřiznaný remake Sedmi samurajů - s takřka stejným dějem i charaktery postav (skvěle obsazených, mimochodem), jen ve velmi povedených kulisách středověkého hradu v Anglii. Mírnou prostoduchost zápletky je zapomenuta ve chvíli kdy na hradbách heroicky stojí pár správných chlapů a proti nimi se ženou barbarské hordy s tradičně skvěle přehrávajícím Giamattim v pozadí. A že Purefoy je řezník co se s obouručákem v ruce snad narodil, to dokázal už předloni v Solomonu Kaneovi. Na akci samotnou taky není možné si stěžovat, i s malým rozpočtem čaruje režisér dost velké divadlo a unášet se do střihových orgií se nechává jen vcelku snesitelně, takže ať už se sekají hlavy, drtí kosti, či bortí opevnění, všechno je natočené docela přehledně. Každopádně, Ironclad je mnohem vyšší liga než Marshallův Centurion. 8/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Ján Bezzemok (1166 – † 1216) bol bratom Richarda I. (Levie srdce) a zároveň najmladším synom Henricha II. z dynastie Plantagenetovcov. (MikaelSVK)
  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)

Reklama

Reklama