Plakáty
Filmový příběh je zasazen do Londýna a na jih Anglie roku 1930, kdy Duc de Richleau a Rex van Ryn zachrání svého přítele Simona Arona a dalšího mladého zasvěceného člena Tanitha z kultu ďábla. Během záchranné akce naruší obřad na Salisburské planině, v níž se objeví sám Satan. Hrdinové utíkají do domu Eatonů, přátel Richleaua a van Ryna, kam jsou pronásledováni skupinou vůdce Mocaty, který je psychicky na oba zasvěcence napojen. (Film Festival Zlín) -
Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)
Javert
Spolu s Baskervillem zatím nejlepší Hammer, s kterým jsem měl tu čest. Hororová zábava od začátku do konce, žádná hluchá místa, Lee jako hlavní klaďas, pozdější Blofeld jako hlavní záporák. Úplně bez výhrad ovšem nejsem. Uvítal bych méně "bombastický" konec a redukci některých, spíše komicky jednoduchých než hororových, proslovů a dialogů.(2.2.2010)
Vojtino
Možná jsem od tohoto filmu čekal až moc, a proto jsem teď docela zklamán. Film je sice kvalitně natočen, to určitě, nemám nic proti tomu, že byl dokonce zařazen do sto jedna hororů, které musíte vidět než zemřete, ale nedokázal mě prostě vtáhnout do děje, ani se mě nějak dotknout. Jednou jsem byl ale docela vyděšen, to se zase filmu musí nechat, že i na svůj věk umí stále postrašit. Konkrétně to byla ta scéna, kdy je při obřadu na Salisburské planině obětována koza a následně se zjeví sám Satan.(5.10.2010)
Bloody13
Hammera mám radši gotickýho, satanistický horory taky moc nemusim, ale tomuhle kousku jsem dal nakonec šanci. A dobře jsem udělal! Terence Fisher a Christopher Lee jsou totiž zárukou kvality, a ani tady tomu nebylo jinak. Super bylo, že film odsejpá hned od začátku, pořád se v něm něco děje, nechybí ani trocha akce v podobě automobilových honiček a dokonce tu vystupuje obrovský pavouk, takže v tu ránu jsem byl prostě v sedmym nebi :) pátou hvězdu nedám jenom z toho důvodu, že to celé skončí tím nejneoriginálnějším způsobem.(13.11.2010)
erl
Stylová satanistická pecka od Hammeru. Velmi zábavný a v mnohých okamžicích napínavý souboj s pekelnými silami. Vše vyšperkováno monstrózní hudbou (hlavní theme překopaly mistři hudební avant-gardy Fantomas – doporučuji!) charismatickým Christopherem a silně okultní atmosférou. Ve vedlejší roly tu číhá na nepřipravené diváky kultovní Paul Eddington jehož obličeji se nelze nesmát:-)(20.3.2011)
liquido26
Opět další kvalitní snímek z produkce Hammer Studios, pod taktovkou Terence Fishera a s charismatickým Christopherem Lee v hlavní roli.(16.11.2008)
Compadre
Nečekal jsem žádný zázrak, čekal jsem poctivej béčkovej horor s tematikou satanistických kultů a přesně takový film jsem dostal a navíc ve velice kvalitním stylu. Režisér šel zkrátka rovnou na věc a natočil nízkoroizpočtovou bombu, která sice vyhlíží místy trapně až komediálně, ale celkový pohled na film vám to zcela jistě nezkurví. Jak říkám...pokud nečekáte zázraj techniky a dokonalost hororového scénáře, tak se v tomto filmu nespletete. Jednoduchá hororová podívaná, která neurazí a béčkové příznivce dost možná i zaujme.(11.3.2008)
Nautila
První půlka se příjemně sype, druhá už šmodrchá a bez tohohle konce by se to obešlo. Atmosférou mě to nevtáhlo vůbec, narozdíl od některých jiných Hammeráků, ale charismatický Ch. Lee za to stál.(19.10.2010)
Goldbeater
Velmi působivá satanovina od Hammer film studia (které jako by se pro mě stalo samostatným žánrem). Christopher Lee v roli, která mu padne jako ulitá a z kamenné tváře Charlese Graye, jako satanova poskoka Mocaty, běhá mráz po zádech. Je škoda, že tento film je tak málo známý. Přitom mi tak trochu místy připomínal Vymítače ďábla. Možná odtud bylo čerpáno při jeho filmování.(10.2.2011)
corpsy
Možno som sa mal rozhodnúť pre vyššie hodnotenie, ale to by mi musel film počas sledovania častejšie pripomínať, že sa opäť pozerám na ďalší kvalitný kúsok od spoločnosti Hammer. Všetky ingrediencie, ktoré filmy tejto spoločnosti definovali, teda výprava, atmosféra, krv, nahota atď. sú v tomto prípade poskytnuté len v malom množstve.(5.6.2011)