Reklama

Reklama

The Devil Rides Out

  • USA The Devil Rides Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý satanský horor od legendárního studia Hammer, které jako by se pro mě stalo samostatným filmovým žánrem. Ze scénáře Richarda Mathesona běhá mráz po zádech a Terenci Fisherovi se opět podařilo vytvořit slušnou atmosféru strachu. Podle mě jde o jedno z nejlepších děl kdysi slavného britského filmového studia. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor typický pre dané obdobie. Veď ani na Exorcistovi sa dnes už nikto veľmi nezľakne, a predsa je to kult. S týmto ohľadom je možné všeličo filmu odpustiť a považovať ho za klasiku. Okultizmus, vyvolávanie diabla je tu natočené poctivo. Dejovo až tak veľmi nezaujme a žiadne prekvapko sa tu nekoná. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Stylová satanistická pecka od Hammeru. Velmi zábavný a v mnohých okamžicích napínavý souboj s pekelnými silami. Vše vyšperkováno monstrózní hudbou (hlavní theme překopaly mistři hudební avant-gardy Fantomas – doporučuji!) charismatickým Christopherem a silně okultní atmosférou. Ve vedlejší roly tu číhá na nepřipravené diváky kultovní Paul Eddington jehož obličeji se nelze nesmát:-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, jestli Hammer někdy natočil film ze současnosti, že bych nějaký takový od nich rád viděl. A ejhle. The Devil Rides Out se sice odehrává ve třicátých letech a po většinu času se stejně odehrává v kulisách interiérů, ale alespoň tu jezdí auta a létají letadla. A satanistická zápletka zpočátku vypadá velmi dobře. Naneštěstí se pak trošku rozplizne a na ještě větší neštěstí to celé skončí tím nejhloupějším způsobem (a mým nejméně oblíbeným), ale například takové zjevení černocha je opravdu děsivé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno som sa mal rozhodnúť pre vyššie hodnotenie, ale to by mi musel film počas sledovania častejšie pripomínať, že sa opäť pozerám na ďalší kvalitný kúsok od spoločnosti Hammer. Všetky ingrediencie, ktoré filmy tejto spoločnosti definovali, teda výprava, atmosféra, krv, nahota atď. sú v tomto prípade poskytnuté len v malom množstve. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Tanith (Niké Arrighi) je při obřadu polita krví. Po příchodu do domu Eatonů není ale po krvi ani památky. (Litsarch)
  • Christopher Lee naléhal, aby Hammer natočili film podle Wheatleyho románu, a tak mu společnost vyhověla. (liquido26)
  • Dvanáctý a poslední Fisherův snímek, ve kterém si zahrál Christopher Lee. (liquido26)

Reklama

Reklama