Reklama

Reklama

The Devil Rides Out

  • USA The Devil Rides Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako Dracula, je aj ďalší Fisherov film s hororovou tématikou, ktorý som od neho videl, akčný, plný dialógov a sýto farebný. Ťažko ho dnes považovať za horor a zaujímalo by ma, ako Hammerovci pristupovali k svojim dielam. Či im išlo o to, vystrašiť diváka, alebo o štylizovanosť a zaujímavé rekvizity, charakteristické pre danú tému. Najväčšou chybou Diabla nie je jeho až rozprávkovosť a neschopnosť vystrašiť, ale naivné trikové zábery, ktoré by tu kľudne byť nemuseli a vyznenie filmu by bolo rovnaké. Neviem, či si pri vtipných pohľadoch záporáka, ktorými ovládal svoje ovečky, robili tvorcovia srandu z psychiatrov a hypnózy, alebo poukazovali na ľahkú manipuláciu ženy mužom a naopak, natoľko tvorbu Hammeru a jeho filmovú reč v druhom pláne ešte nepoznám. Diabol je každopádne film, ktorý má vďaka akčnosti (automobilové naháňačky, bitky) a pestrým rekvizitám a kostýmom vysokú mieru zábavnosti a rýchly spád. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor typický pre dané obdobie. Veď ani na Exorcistovi sa dnes už nikto veľmi nezľakne, a predsa je to kult. S týmto ohľadom je možné všeličo filmu odpustiť a považovať ho za klasiku. Okultizmus, vyvolávanie diabla je tu natočené poctivo. Dejovo až tak veľmi nezaujme a žiadne prekvapko sa tu nekoná. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno som sa mal rozhodnúť pre vyššie hodnotenie, ale to by mi musel film počas sledovania častejšie pripomínať, že sa opäť pozerám na ďalší kvalitný kúsok od spoločnosti Hammer. Všetky ingrediencie, ktoré filmy tejto spoločnosti definovali, teda výprava, atmosféra, krv, nahota atď. sú v tomto prípade poskytnuté len v malom množstve. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý satanský horor od legendárního studia Hammer, které jako by se pro mě stalo samostatným filmovým žánrem. Ze scénáře Richarda Mathesona běhá mráz po zádech a Terenci Fisherovi se opět podařilo vytvořit slušnou atmosféru strachu. Podle mě jde o jedno z nejlepších děl kdysi slavného britského filmového studia. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že se jedná o jeden z nejpoctivější okultistických filmů, se kterými jsem se setkal, ale sakra, mě to vůbec nebavilo. Ze začátku jsem byl příjemně napnutý, co bude, ale pak se začal děj jaksi protivně cyklit, takže jsem měl pocit, že se dívám na to stejně už po několikáté znovu. Christopher Lee je zde v kladné roli "všady byl, všecko zná" dost minimalistický, přičemž jeho výkřiky "No!" už mně ke konci způsobovaly rollera na nehtách u prstů na nohou. Tohle mi nesedlo, ale pochopím ty, kterým se přihodí opak. 49% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Americký název byl změněn na "Devil's Bride" (Ďáblova nevěsta), protože původní název filmu zněl příliš jako western. (liquido26)
  • Tanith (Niké Arrighi) je při obřadu polita krví. Po příchodu do domu Eatonů není ale po krvi ani památky. (Litsarch)
  • Dvanáctý a poslední Fisherův snímek, ve kterém si zahrál Christopher Lee. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno