Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že Norové chystají třetí díl této série, těšil jsem se jako malé dítě. Oba předchozí díly patří mezi moje nejoblíbenější filmy a přestože dvojka byla o trochu slabší, nadchla mě tvůrčí myšlenka posunout se v ději o několik let dříve a divákům ukázat, jak to vlastně všechno začalo. Tvůrci se po úspěších obou předchozích dílů rozhodli lehce pozměnit prostředí, kde se bude většina děje odehrávat a tak ponurý hotel tentokrát musíme oželet. Ani tento fakt však nebyl zas až tak na škodu, protože nádherná severská příroda nám rovněž nabídne parádní podívanou. Sám jsem tuto zemi navštívil a vím jaká je to krása. Během úvodních třiceti minut se máme možnost seznámit s naší skupinkou teenagerů, kteří budou brzy svůj výlet proklínat. Přiznám se, že mě trochu vlažnější úvod lehce nudil a já se nemohl dočkat, kdy se konečně objeví ona toužebně očekávaná luxusní atmosféra, kterou je tato série pověstná. Naštěstí se ukázala hned vzápětí a v tomto okamžiku se jistě všem prokrví trošku ztuhlá krev v žilách.Další obrovskou výhodou jsou i samotné postavy a to nejen naše šestice mladých přátel. Tentokrát se zde objeví i několik vedlejších postav, jejichž skutečná podstata je zahalena do mlžného oparu a teprve postupem času nám začnou zapadat do rozdělané skládačky. Divák si nemůže být předem jistý, kdo bude další na řadě i když se postavy občas rozdělí, nebo je již pronásleduje nelítostný vrah.Právě on prošel největší proměnou. Již jsem si zvykl, že jej hraje pokaždé jiný herec a jelikož sledujeme prequel je jasné, že potřeboval poněkud omladit. Přestože jsou vražedné scény docela slušně natočené, nemohl jsem se zbavit dojmu, že mě tvůrci pořád něčím ošizují. Mnohdy totiž zrovna v tom nejlepším kdy jsem se dostával do varu, všechno přerušil otravný střih. Fritt vilt III i přesto všechno zůstává v mých očích pořád ještě nadprůměrnou podívanou, ale jinak jde o zatím nejslabší díl celé série a to i přesto, že mu dám stejné hodnocení jako dvojce. Ta totiž i přes své kvalita místy až moc okatě napodobovala jiné filmy. Závěr filmu mě mile potěšil a finální pohled na zasněžený hotel mi ještě dlouho utkví v paměti. Samozřejmě bych si přál, aby byl natočen klidně i další díl, protože tohle asi nikdy neomrzí. 7/ 10 ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ze sněžného slasheru (moje osobní označení pro slasher odehrávající se v zasněžených horách) se stal lesní. To samo o sobě atmosféře ještě neškodí. Ovšem velkou chybou je absence hlavního hrdiny, se kterým bych se mohla ztotožnit. V jedničce a dvojce to byla Jannicke. Tady chvilku trvalo než jsem vůbec příšla na to, kdo tím hlavním hrdinou má být. A když jsem to konečně zjistila, nedokázala jsem se do ní (to, že je to žena, snad tak velký spoiler není) prostě vžít. Zdá se mi, že všichni, včetně mladší verze zabijáka, byli nějakým způsobem dost nevýrazní. A ačkoliv to má docela slušné tempo a vraždy jsou někdy dost dobré, nevím proč, ale moc jsem se u toho nebavila. A to mě mrzelo, protože tuhel sérii mám ráda. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Když louhujete stejný sáček čaje už potřetí, nečekáte od něj zázraky, i když... určité naději, že se alespoň něco málo z oné chuti a voňavého aroma prvního hrnku uchová, se člověk neubrání. V případě třetího louhování fritt viltu však naděje umírá během patnácti minut, a jazyk se pere s nepříjemnou pachutí. Ty tam jsou sympatické postavy, napětí a tragický rozměr jedničky, vytratila se i (ne)příjemná bu-bu atmosféra dvojky a nebohý divák se nestačí divit - co má tenhle paskvil vlastně s původními filmy společného? Nějaké čtyři záběry na starý známý hotel a vraha se znamínkem na tváři, který ale řezníkovi z hor nesahá ani po kotníky. A to nemluvím o tom, že děj je zasazen snad na podzim(?), takže nic fritt, cold ani mrazivého nečekejte (a už vůbec ne atmosféru). Nechcete-li si zkazit chuť, téhle exkurzi do mládí budoucího vraha s krumpáčem se vyhněte. Já si jdu znovu pustit jedničku. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od třetího pokračování moc neočekával, proto jsem byl dost mile překvapen!! Oproti druhému a hlavně prvnímu dílu se vytratila ta nasládlá, vnutkavá a trapně podaná romantika a přibylo trochu více krve. Hrdinové jsou sympatičtí a přirozeně hrají, (oproti nedávno viděnému australskému Primal) a normálně se chovají. Děj je perfektně nasazen do doby, odehrávající se před prvním dílem někdy na podzim, kdy parta šesti lidí jedou na noc do nějakého Národního parku v Norsku, poblíž našeho známeho starého neobytného hotelu z jedničky. Překrásná norská příroda je zde vidět každou chvilkou, to dává filmu hodně velké plus, k tomu výborný tmavý filtr na kameru, který dělá snímek ještě temnější, než ve skutečnosti je. Vynikající hudba Budapešt´ského symfonického orchestru dodává snímku patřičně temnou a silnou atmosféru, ten poslední záběr - hudba + kamera je naprosto geniální!!! Ten konec je vůbec perfektně udělanej, návaznost na jedničku je parádní! Když popřemýšlím a nechám si film rozležet v hlavě a sečtu si nádherné prostředí + herci + kamera + krev + hudba + chata + sklep, vychází mě jasná pětka!! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Trojku bych zařadil do klasického průměru, kdy se na nás valí informace, jak to ve skutečnosti bylo s vrahem v mládí a postupně v dospělosti. Sice honidba po krásné přírodě super (něco jako Rambo), ale nějak mě to do té "severské trilogie" prostě nepasovalo. Sice škoda, ale furt tam ta nějaká úroveň byla. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama