Reklama

Reklama

La Vida Loca

Španělsko / Mexiko / Francie, 2008, 90 min

Obsahy(1)

Říká se jim Maras. Tyto gangy, vybudované po vzoru gangů z Los Angeles, šíří hrůzu a teror v celé Střední Americe. Obraz všedního života členů nevidetelné armády na předměstí San Salvadoru. Nová světová pohroma, která slepým násilím ničí demokratické principy a odsuzuje na smrt mladou generaci zbavenou jakékoliv naděje na budoucnost. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (50)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi naivní, ale většinou jsem si myslela, že filmy, které se týkaly, či týkají gangů, jsou trochu přehrávané, aby to přitáhlo širokou diváckou oblast. Jak hluboce jsem se mýlila, skutečnost je daleko hrůznější a mě z toho jen mrazí po celém těle a jsem vděčná za Čechy i se vším tím politickým atd. bahnem. Přemýšlím, jestli existuje vůbec nějaký pozitivní film o čemkoliv ze Salvadoru, ze země, kde denně zemře 12 lidí násilnou smrtí............ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sugestivní, syrové, přímo na tělo a bez pokusu nějak situaci hodnotit. Ona se nejlépe hodnotí sama. Plus vynikající hudební složka. Nedivím se, že tvůrce zaplatil krví – míra blízkosti k životu Mary je smrtící. Vřele doporučeno zejména těm, kteří mají alespoň rámcové znalosti. Vřele doporučeno kombinovat s Fukunagovým Sin Nombre. ()

Reklama

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Mírně sem v dokumentu postrádal záběry i s druhým gangem a možná rozhovory s někým z vyšších pozicí. Každopádně zajímavý pohled na život v gangu, ale Rossův průvodce světem gangu mi sednul o něco víc. Byl obsáhlejší a po celkové stránce zajímavější. Zde jsme měli možnost pouze pár rozhovorů s podřadnýma a inteligencí né moc oplývajícími vojáčky. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade nejde neporovnať s Tropa de Elite. A pokým tam sa nemáte čas zastaviť, tak tu mi to pripadalo ako nazretie do Letanovského mlyna. Nikto tam nechce ísť, ale o život tam nejde. Skrátka vygumovaní, potetovaní gangstri, ktorí sú každý deň konfrontovaní s bolesťou a smrťou a tak sa k tomu aj stavajú.. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze nekdy ve dvaceti, kdyz jsem si jeste myslel, ze zmenim svet... Bych tento dokument ocenil vice. Ale tak nejak uz nemam potrebu soucitit s kdejakym vagabundem z druheho konce planety. Ale o Salvadoru se toho u nas moc nepromita, takze film vitam. Jen ve mne upevnil pocit, ze tam bych nejel ani zadarmo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Rok po dokončení dokumentu byl režisér při návratu z reportáže zastřelen v jednom slumu v San Salvadoru. Důvodem bylo označení bývaleho pocisty, že Poveda je policejní informátor. (sbinda)
  • Vůdci gangu byli za organizování vraždy odsouzeni na 30 let, vrazi na 20 let a ex-policista na 4 roky. (sbinda)
  • Režisér přislíbil gangu, že se dokument nebude promítat v El Salvadoru, díky pirátským kopiím se však snímek do země přesto dostal. (sbinda)

Reklama

Reklama