Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Dílna (S01E02)

(epizoda)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1979, 8 min

Obsahy(1)

Mat má doma neskutečné množství knih, které se mu už nikam nevejdou, takže je má i na takových místech jako je mrazák nebo dřez na nádobí. V knize, která mu přijde poštou, nalezne plán na knihovnu. Jeho improvizovaná verze však při další várce četby od Pata zklame. Hoši se dají do práce, tentokrát ale profesionálně. Jenže k tomu potřebují profesionální nářadí a na to nemají peníze, nezbývá než prodat nějaké knihy... Prodávají, nakupují a když jsou hotovi, zjistí, že už vlastně žádné knihy nemají, no co, alespoň je kam dát tu spoustu nakoupeného nářadí. (J.Connor)

(více)

Recenze (51)

punk_zero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teraz neviem kto je väčší majster, či Kutyl s.r.o. alebo Pat a Mat :P V detskom veku som tento animovaný seriál s radosťou pozeral. Tešil som sa čo len vymyslia v nasledujúcej časti . A za každým ma nadmieru potešili. Lenže po čase to už bolo streotypné . Lebo stále niećo pokašlali, autori tam mohli dať aj niečo iné . Tak preto 85 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten původní regál na knihy byl vskutku originální kus nábytku. Rozhodně by se za něho nemuseli stydět ani v muzeu moderního umění. Věřím, že by se tam tenhle kousek velmi dobře vyjímal a určitě by byl i velice populární. Nakonec by ho mohl koupit i nějaký milionář, který by potřeboval nějakou skulpturu do prostorné haly. No, vlastně se to celé vyřešilo úplně samo. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný díl Pata a Mata, ve kterém je naznačeno, že než se vrhli na kutilství, tak byl jeden z nich patrně intelektuál zabředlý do knížek. Jako obvykle mě potěšily malé detaily, např. konzerva guláše, budík s vidličkou a párkem, či drobné problémy s vytvářením knihovničky, které musí znát asi každý, kdo držel v ruce kladivo a hřebík. ()

vooddoo 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální díl. Nemám místo na knížky, tak je prodám, abych si mohla udělat knihovnu. A pak zjistím, že mám sice knihovnu, žádné knihy, za to spoustu nářádí. :-D Tohle znám z vlastní zkušenosti, taky se mi knížky válejí všude možně. I když v mrazáku zatím ne. Ale možná časem to příjde. Rozhodně jeden z těch nejlepších dílů! ()

BlackMount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat nejsou jen negramotní primitivové, ale naopak toho mají hodně načteno. Problém knížek je v tom, že jsou špatně skladné a oni jich mají takové množství, že by jimi zahltili i Pražskou Národní knihovnu. A tak musí vyrobit regál do kterého by se všechny vešly. Taková práce však vyžaduje kvalitní nářadí a na to nejsou peníze, proto se rozhodnou něco prodat. Jeden z prvních dílů, který ukazuje jak se z nezajímavých intelektuálů stali nejznámější kutilové v zemi. ()

Reklama

Reklama