Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Celá slavná československá animovaná tvorba mě jako dítě minula, výjimkou je právě seriál o dvou nešicích. Řekl bych že tehdá se jim smáli vedle dětí i dospělí domácí kutilové. Mno já teď jako dospělý pociťují i jistou úctu nad jejich, byť pouze teoretickými, znalostmi . Troufl bych si říci že bych se svými vrstevníky dopadal mnohem hůře, naštěstí na internetu už jsou dneska návody na všelicos...no ale to jsem zase odbočil. Pro mě je prostě tento seriál rozhodně nejzábavnější čs animák. Neřikám že neztratil trochu kouzla a že všechny díly jsou na jedničku, rozhodně by se však s touhle značkou mělo dobře zacházet, zvláště ve světle novodobých tragikomických dětských seriálů z ciziny. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Toto pouštět dětem, ne "Byl jednou jeden život" a další strašnosti. Pilotní epizoda (Tapety) patří k těm nejlepším dílům, vizuálně je perfektní a celá je naprosto úžasná. Následující díly (Dílna, Koberec, Houpací křeslo), jsou na tom kvalitativně zhruba stejně, nejlepší z nich je asi Dílna, což je jeden z naprostých vrcholů seriálu. Pak následují další skvosty (Obraz, Garáž) které patří k tomu nejlepšímu, následuje jedna z těch nejslabších epizod (Světlo), po ní díl který si nepamatuji (Gramofón), a následně klenot, který patří k nejlepším epizodám vůbec (Grill). Potom následují další epizody, ty už komentovat nebudu, jen řeknu, že to celkem ztratilo šťávu, ale některé díly jsou přesto perfektní. ()

Reklama

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Pata a Mata zbožňuji pořád. Prostě ty jejich kutilské nápady nemají chybu. Jako malý jsem s nimi strávil hodně krásného času, dnes samozřejmě už tolik ne, ale kdykoliv si je rád pustím. Jednoho času jsem sledoval i parodie na ně, ale originální bez mluvení jsou nejlepší. Navíc to má v podstatě už dnes i legendární hudbu, která k tomu prostě patří. A je to! /95%/ ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě hnusné postavičky,se snaží kutit a socialistický divák plus dnešní mládež jsou u vytržení,tohle jsem nenáviděl už jako malé děcko a pamatuju si,jak sem asi v sedmi letech řekl tátoj,jestli bych ho mohl slušně poprosit,jestli by ty dva kretény laskavě vypnul,táta se usmál a hodil tam vhs predátora...jupí :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zkrátka klasika, která nestárne a nerezaví. Stále funguje a šlape jako správně namazaný stroj. Některé epizody jsou opravdu velmi zábavné a i ty méně zábavné jsou pořád nadprůměrné. Oceňuji obrovskou nápaditost, zpracování, ale rovněž vtip a hudbu. Kdo by neznal slavnou znělku "Pa pá pa! Pa pá pa!"! Suprsupr. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (85)

  • Lubomír Beneš zpočátku kreslil vtipy s Patem a Matem do novin. Postavy se původně jměnovaly pan Ouholíček a pan Sedlec. (Pierre)
  • Když Mat spadne z první cihlové věže, kterou postavili na podkladů stoličky a kartonu, v dalším záběru je vidět mhohem méně cihel. V tom dalším se ale záhadně postaví schody z cihel, které tam vlastně ani nebyly. (Petr.Penicka)
  • Mat v některých dílech bouchá koštětem do stropu, aby přivolal Pata z bytu nad ním. Vyťukává přitom Morseovou abecedou zkratku SOS. (TwoFace)

Reklama

Reklama