Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Pata a Mata zbožňuji pořád. Prostě ty jejich kutilské nápady nemají chybu. Jako malý jsem s nimi strávil hodně krásného času, dnes samozřejmě už tolik ne, ale kdykoliv si je rád pustím. Jednoho času jsem sledoval i parodie na ně, ale originální bez mluvení jsou nejlepší. Navíc to má v podstatě už dnes i legendární hudbu, která k tomu prostě patří. A je to! /95%/ ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Tento seriál rozhodně patří k české filmové kultuře. Je prakticky povinnost znát tato dvě nemehla se jmény Pat a Mat. Seriál je rozhodně zábavný, bohužel trpí malou nápaditostí. Každý díl je sice jiný, a také se vždy jedná o to vyřešit nový problém. Všechny díly však spojuje jedno, a to, že dva animovaní panáci něco pokazí, a to už po dvacáté moc vtipné není. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Perfektní československý animovaný seriál o dvou odbornících, které nepřekvapí žádná práce, žádný problém. Akorát vždycky překvapí jejich nepřekonatelně brilantní řešení. V každém případě se na ně kdykoli rád podívám znovu a znovu. Hlavně když se chystám na nějakou rekonstrukci a potřebuji inspiraci. 5 hvězdiček - 100%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad stvořit něco tak kouzelného jako je legendární Pat a Mat. Dva sousedé, kteří si pomáhají, když něco jednomu nejde, nebo se dostal do svízelné situace, stačí zabušit smetákem o strop nebo o podlahu a druhý příjde na pomoc . :-) Vždycky se mi líbily jejich skvělé nápady a zlepšováčky a skoro pokaždé mě mrzelo, že se jim nakonec výsledek moc nepovedl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zkrátka klasika, která nestárne a nerezaví. Stále funguje a šlape jako správně namazaný stroj. Některé epizody jsou opravdu velmi zábavné a i ty méně zábavné jsou pořád nadprůměrné. Oceňuji obrovskou nápaditost, zpracování, ale rovněž vtip a hudbu. Kdo by neznal slavnou znělku "Pa pá pa! Pa pá pa!"! Suprsupr. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (85)

  • V momentoch, keď po originálnych a väčšinou neefektívnych spôsobov riešenia problémov prirodzene očakávame happy end, sa náhle dostaví prekvapivý zvrat k horšiemu. Príkladom je epizóda Maľovanie (1982), v ktorej po vybielení obývačky a následných úpravách rôznymi umeleckými motívmi kvôli zabudnutiu na kuracie mäso v rúre, je celá obývačka začiernená od dymu. To platí najmä pre staré epizódy seriálu. (MerlinPolcic)
  • V 90. letech se všechny epizody (včetně filmu Kuťáci jako bonus) dostaly na VHS. Což bylo poměrně vzácné, neboť epizody byly v té době poměrně neznámé a nevědělo se, zda o ně bude zájem. Aby autoři ušetřili místo, tak ze všech epizod (vně poslední epizody) vystřihli titulky. Epizody byly uváděny pouze nápisem s názvem epizodou a melodií, která epizody této série zahajovala v televizi a později i na novějších VHS a DVD. (mnaucz)
  • V celém seriálu se nikdy neobjevila jiná postava než Pat nebo Mat. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno