Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

I takhle to vypadá v současných Spojených státech amerických. Byl jsem překvapen odvrácenou stranou Ameriky a přesvědčen o autenticitě snímku. Pro mě neznámá Jennifer Lawrence tady podává vynikající výkon jako sedmnáctiletá, osudem nešetřená a zkoušená dívka, která se musí starat nejen o dva mladší sourozence, ale i o matku, která není tak úplně při smyslech. Winter's Bone se celou dobu odehrává v nepříliš pohostinném prostředí amerického "venkova", navíc v období podzim / zima. Nálada mi během sledování klesla až někde k ukazateli deprese a ani posledních pět minut mi náladu nezvedlo. Přesto, nebo možná právě proto, jde o výborný film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ryze tenzní redneckov, kde většinu stopáže čekáte kdy někdo někoho vykuchá, nebo mu ustřelí hlavu. Kupodivu to ale není tak divoké, protože tvůrci diváka nechají pracovat s mrazivou myšlenkou jak by to asi vypadalo kdyby a snímek spíše cedí nonstop studenou atmosféru vidláckých zákoutí, kde na zahradě místo květin a stromů leží vraky aut, potažmo feťácká doupata. Lawrence je tahoun, akorát tady to není o scénáři, který by jí nechal naplno vyniknout. Škoda, že asi tak půlka záběrů ve filmu je třikrát delších, než by bylo záhodno aby to i bavilo. ()

Reklama

zoe.x 

všechny recenze uživatele

Když vás obklopí beznaděj, nezbývá než se rvát. Ponurý a nemilosrdný pohled na zemi tolik obdivovanou, kde se pověstný americký sen mění jen v pouhé doufání, že zítra to nebude horší, a kde se i prosté přežívání zdá být víc než dost. Nezáleží totiž na tom, v čí prospěch se kola spravedlnosti zrovna točí, síla člověka spočívá v tom, jak svůj úděl přijme. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ JSEM DOLLYOVÁ! DO MORKU KOSTI!“..... /// To se takhle taťka zaručil celým svým jměním (barák a takový ty kraviny), že přijde včas k soudu. ,,MÁTE KAM JÍT?“ Nepřišel. A co na to máma? Mlčí. ,,MUSÍM HO NAJÍT!“ (v klidu, já ho mám na praku, ale dcera je z toho nějaká rozhozená) Na, tu máš trávu, prachy nemám… (Českej Honza by čuměl!) A tak vobejde příbuzný, pak vostatní občany na vsi - ,,TVŮJ FOTR TĚ TU NECHAL? TO JE HNUSNÝ! DÁŠ SI ŠŇUPEC?“ Kurva náročnej příběh. Reálnej americkej zapadákov, kde ¾tiny jsou kriminálníci a zbytek je minimálně podezřelej. Toť stará smažka, mlžící brácha a fotr v nedohlednu (já ti snad pudu pomoct!). A co na to máma? Mlčí. Všichni hrajou dramatický divadýlko, ale já jim to nežeru. A taky kurva nechápu, proč vona……., ale hlavně, hlavně je mi to jedno! Oscarová píčovina, na kterou jsem ještě nedospěl. Proč já to jen chtěl vidět? Já su magor…. a co na to máma? Co vám budu povídat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bouchla mi varna. Se omlouvám Bulharům, ale podoba je to čistě náhodná. 2.) Hledám recept na veverky. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V nominacích na Oscara (TM) se roku 2011 objevil i tento zprvu nenápadný snímek. Takže jsem dlouho neváhal, a počin ženské režisérky shlédnul... a jsem příjemně překvapen! Beru námitky, že je to vedle Inception nebo třeba True Gritu vcelku divná volba, ale nakonec - proč ne? Důležitý je přístup: s tím správným si lze 100 minut kdesi v neobydlených končinách Ameriky patřičně užít. Příběh Ree mi rychle utekl, seznámil jsem se s další sociální stránkou USA (netvrďte mi, že to takhle tam někde opravdu není), a celkově vzato jsem za dramatickou, originální exkurzi velmi rád. I když o té nominaci by se dalo polemizovat dlouhé hodiny ;-). Slabé čtyři. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Film získal v roku 2010 Veľkú cenu poroty a cenu za scenár na festivale v Sundance a Cenu C.I.C.A.E. v sekcii Forum na Berlinale. [Zdroj: Artfilm] (imro)
  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama