Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celé jakési divné, nebýt tam těch aut, člověk by řekl, že se to odehrává před sto lety. Ani se mi nechce věřit, že takhle v dnešní době někdo žije ( navíc v Americe). Jednoduchý příběh, v němž se dcera snaží nalézt svého nezdárného otce, aby zbytek rodiny neskončil bez střechy nad hlavou a na konci čeká velká zmrzlá... kost. A když už se nám snažili namluvit, že tam byla taková zima, proč všichni zásadně chodili v rozepnutých bundách? Hlavní hrdinka je sice sympatické děvče, ale co je to platné, když jsem už po 50 minutách přemýšlela, co tam bude těch dalších 50 minut dělat... Takže nejlepší na tom byla ta domácí country kapela s vysloužilou zpěvačkou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čarodějka ze země Ozarks a její bludná odysea za otcem, který má osud potomků ve vlastních rukou.. Neotesaný výlet do ghetta s neviditelným plotem, kde mimo přežívání jsou jedinými zájmy střílení veverek, vaření metamfetaminu a udržování rodinných vazeb (děkuji paní režisérce, že bendžo vytáhla až pár minut před koncem). Vzpomenete si na McCarthyho Lestera Ballarda, podíváte se na místo, kde se narodíte do sraček a proto vám tolik nepřijde, že v nich jste a vybaví se vám myšlenka z Flashbacks of a Fool, že jediná věc, na kterou potřebujete kuráž, je zůstat.. Ještě víc než mladičká Jennifer Lawrence mě zaujal král malých loserů John Hawkes.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Něco se strašným způsobem nepovedlo. Jak je možné že filmy jako Počátek nemají ani náhodou šanci na Oscara, Prokletý ostrov nebyl dokonce ani nominovaný a pak se do nominace dostane Winter's Bone? Totální úlet akademiků. Film kde hraje hlavní roli nuda. Vedlejší role si střihly amatérismus, nezajímavost a hlavně nelogičnost. Po většinu filmu člověk ani moc neví která bije. Proč hlavní hrdinku chtějí ty ženské umlátit k smrti? Proč ji rovnou nezastřelí, když strká nos tam kde by neměla. Vše jsem si musel domýšlet a prakticky si vytvořit svou vlastní dějovou linii. Protože ta originální je strašná. Doporučení všem kteří tento film neviděli, nekoukejte na něj. Mohlo by to pro vás mít katastrofální následky. Já jsem přišel zbytečně o 100 minut svého života. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Zatraceně silný příběh vygradovaný (nikoliv pomocí krav) až k hodně netradičnímu a drsnému finále bez akce. Buranský klobouk dolů před touhle stránkou filmu a ústřední dvojicí Lawrence + Hawkes. Problém je, že i s nikterak předlouhou stopáží se cestou trochu moc kodrcáme, zakopáváme a vlečeme. Určitě bylo záměrem být čistě syrový a nikoliv stylový, jenže v mnoha scénách se pak není čeho chytit. Leda za ruce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nepros o to, čo ti malo byť ponúknuté." Winter's Bone pôsobivo zobrazuje riešenie ťažkej situácie neúplnej rodiny v už tak ťažkom živote v neľahkých podmienkach (kde sa obživa zaobstaráva vlastnoručne v lese). Motorom filmu nie je ani tak scenár, ako atmosferické prostredie stredoamerického zapadákova, kde záhrady skrášľujú hrdzavé vraky áut a v kôlňach sa pěcie a fetuje perník. A kde medzi obyvateľmi fungujú spoločenské pravidlá, z ktorých mrazí v kostiach. Jennifer Lawrence je tu skutočne teenage ťahúňom, aký sa na plátne vidí raz za čas. Pocitovo blízke Coenovic Fargu, akurát bez nadsádzky. Missouri si ako turista nechám ujsť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Film získal v roku 2010 Veľkú cenu poroty a cenu za scenár na festivale v Sundance a Cenu C.I.C.A.E. v sekcii Forum na Berlinale. [Zdroj: Artfilm] (imro)
  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama