Reklama

Reklama

Mylène Farmer: Am-Stram-Gram, L'

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Hongkong / Francie, 1999, 8 min

Režie:

Tony Ching

Hrají:

Mylène Farmer

Recenze (8)

JFL 

všechny recenze uživatele

Sedm minut sebestředného okouzlení estetikou Dálného východu, které je ještě více rozevláté než Brabcův "Máj". Mylène Farmer je evidentně velká fanynka asijské kinematografie, ale její fascinace je stejně povrchní jako postoj kreslíře kýčovitých obrázků k západu slunce a stejně fanatická jako u otaku, kteří se také rádi stylizují do ikonických figur. Nedokládá to pouze tento klip, ale také video k songu "Peut-Être Toi" od Production I.G.. Ego zdejší star bohužel přebíjí i charakteristický styl režiséra a devalvuje ho na rovinu vypočítavé sebeparodie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Farmerová má nápadité klipy, často s příběhem, tentokrát se svěřila do rukou mistra fantasy a wuxia filmů. Kdo zná Chingovy filmy, není překvapen, naopak vstupuje do povědomé řeky. Vlající závoje, vystřelujícíc jazyky, vítr, blesky a létání. Kdo neholduje tomuto žánru, bude nejspíš těžce zklamán. Hudebně...no...k obrazu se to hodí. ()

Reklama

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zklamaná. Farmerovic poetika tu „páchne“ na sto honů, ale kombinace s asijským stylem (spíš s jeho prvkovým použitím, než plným využitím) se podle mě moc nepovedla, vše je jenom v náznacích, nic nejde na dřeň a přistihla jsem se, že osud sester, které ani nebyly hlouběji představeny, je mi v podstatě lhostejný. Asi by to vypadalo jinak, kdyby se klip natáhl do takových 12 minut, ale to by musela utáhnout i hudební složka. Takže v souhrnu na mě videoklip působil i přes svou výpravu docela odbytě: 65%, víc ode mě tahle lyrická čarodějnice dnes bohužel nedostane. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další ze stylizovaných příběhových klipů, tentokrát využívající řady typických, poetických i bizarních, prvků asijské kinematografie. Minipříběh plný utrpení, smrti, ale tentokrát i magie a nadpřirozena, který vizuálně doplňuje jednu z povedených skladeb alba Innamoramento. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tony natočil hudební video pro známou francouzskou zpěvačku a herečku. Natáčelo se v Pekingu, song je příjemný , Mylene zde má dvojroli, sestry se pokouší ubránit nájezdu bojovníků na koních a jak si s tím poradí můžete vidět zde http://www.youtube.com/watch?v=IIQlj2U8Yos za kamerou stál veterán Arthur Wong. Vizuálně rozhodně zajímavé, nemluvě o skvělé choreografii. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama