Reklama

Reklama

Vojížděči vodpadků

(festivalový název)
  • USA Trash Humpers
všechny plakáty
Trailer
USA / Velká Británie / Francie, 2009, 78 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje životy starších sociálně patologických lidí v Nashvillu. Jejich oblíbenými činnostmi jsou sex s popelnicemi, rozbíjení televizorů, zářivek, odpalování petard. Film je vizuálně stylizován do podoby obehrané VHS kazety. (ash99)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem svůj komentář otevřít falešným přiznáním, že v Trash Humpers H. Korine sleduje mě a mou bandu (tedy ne zrovna mne a mou bandu, ale něco na způsob našich dvojníků, chápeme se, ne?), když zrovna nezevlíme na čsfd a vyrážíme do ulic, ale nakonec jsem seznal, že si film tak dobrý humor nezaslouží :D, takže začnu jinak, a to skutečným přiznáním: vlastně nevím, co si s tímhle dílkem počít, jak ho adekvátně ohodnotit, ta jedna hvězdička se mi v posledku zdá být dosti alibistickou, udělena pouze proto, abych se protentokrát konformisticky svezl na vlně odporu, abych zbytečně neprovokoval, abych moc nevyčníval a abych nemusel nic sáhodlouze vysvětlovat. V jistém smyslu tedy můžete brát tento komentář jako zápas s mou vlastní pohodlností. ;-) Ale zpátky k mému hodnocení: určitě nekoresponduje s zhnusením, kterou bych tak hádal jako primární emoci, kvůli kteréž se mí spolu-hodnotitelé odhodlali k podobnému (o)hodnocení. Ve mně paradoxně Trash Humpers nevyvolává téměř žádné emoce. Nebo takhle: říkám si, že natáčení musela být děsná prdel, dělat různé píčoviny (simulovat agresi a bezuzdné ukájení sexuálních pudů) může být terapeutické (pověstné upuštění ventilu), ale tím, že film nemá žádnou strukturu, žádný vývoj postav, nic, stává se brzy divákovi torturou, sledem nikam nevedoucích tu lepších, tu horších transgresivních performancí. Takže možná promarněný potenciál? To, že jsem dokázal ocenit kupř. Watersovy Pink Flamingos, tomu napovídá. Co mně však přišlo fajn, tak to byla stylizace filmu do obehrané VHS kazety. Vyvolává to minimálně dojem, že sledujeme něco raritního, něco co existuje v málo kopiích, ale o co je enormní zájem (to signalizuje poškozenost nosiče). ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Hrubozrný ošiaľ , z ktorého sa valí demencia z každého záberu . Coitus s betonovým múrom , cez stromy , až po kontajner.....a medzi tým vlastne so všetkým, čo sa nehýbe . Korine vybral drobné z kapsy , nakúpil chlast a vylial to málo , čo protagonistom stačilo , aby to unavene uhrali. Ja by som ich angažovala do HILLS HAVE EYES 5 ! ( aj to možno len za kulisu) .Napozeral si Freda V. a vzal si autentičnosť po svojom. V niektorých chvľlach Mi to pripadalo , ako by si urobil debilov z debilov. To DVD ( ktoré sa pečie v rúre ) by som vydala v ULTRA LIMITED EDITION (aj to , len pre masky ktoré sa celého toho cirkusu zúčastnili ! ) Ten bodík za to , že si to nechávam vo filmotéke , ako výstrahu ( aj za skučajúceho 1099 ročného deda v 42-veruhey minúte , z ktorého debility sa divili aj debili ) a aj keby to bola recesia - tak Mňa minula - a kašlem na to , že GUMMO bol celkom v poho ! Videla som som ďaleko divokejšie snímky - ale tam bola aspoň forma ( vizuálna / obsahová / fandovská... ) - tu si žiaľ, vzala "Last Minute" a odpálila k inému titulu ! ()

Reklama

pmftsc 

všechny recenze uživatele

Bizarní série píčovin, retardovaná nedochůdnost, ještě podtrhovaná dementním smíchem. Chápu že to nemusí na každého zrovna zapůsobit, ale dá se u toho i dobře bavit. Třeba rozbíjení věcí si z dětství pamatuju jako jednu z nejzábavnějších aktivit vůbec, proč jsem s tím vlastně "přestal"? Spoustu věcí v tom bylo i zajímavým způsobem divných. Ke konci to bylo i míň dementní, než by jeden čekal. Po filmu jsme navíc (na festivalu otrlého diváka) u dveří dostali dobrá jablíčka (v jedné scéně ve filmu je návod jak do jablka ukrýt žiletku) :) ()

Mr. Sandman 

všechny recenze uživatele

fascinující óda na hnus, vhs noční můra, nejzažší mez media a nikoliv jen vtipné a originální home-video! symbolika skrytá za rozbíjením TV obrazovek (nevyhnutelná autodestrukce videa pramenící z neustále upadající kvality produkce), neustálá potřeba kontroly nad neživými objekty prostřednictvím falu, to jsou jen některé aspekty režisérova pokusu o zobrazení té SKUTEČNĚ odvrácené stránky světa, Trash Humpers nemohl natočit nikdo jiný než Harmony Corine - režisér ctící zásady programového hnutí Dogma 95, jehož smysl pro zachycení vulgarity ve své nejautentičtější a nejsyrovější podobě je schopen rozdrtit šedou kůru mozkovou všech šosáků od Nashvillu až po Budapešť, možná poslední výrazný surrealista naší doby slouží jako prubířský kámen pro všechny pozérstvím načichlé pseudoznalce umění a naivně nabubřelé laické čtenáře filmového jazyka. takhle vypadá neomezená svoboda a alternativa v umění i v životě... ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Mezi odpadem a peti hvezdickami byva velmi tenka hranice. Po projekci jsem nevedel, jak film uchopit a na ktery z techto protipolu se priklonit. Rozhodla vcerejsi noc, uprostred ktere jsem se probudil z hlubokeho spanku, z niceho nic si vzpomnel na toto veledilo a zacal se strasne chechtat. Kazdopadne jde o nejvetsi demenci, kterou jsem kdy na platne videl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Na otázky, proč jsou hlavní postavy tak násilnické, Harmony Korine odpovídal, že: „Ve zkáze a chaosu můžeme nalézt určitou krásu. I přes vraždy a strašné věci co dělají, bychom mohli říct, že tyto postavy jsou básníky nebo mystiky. Tančí ve střepech, rozbíjejí věci a pálí je, ale nikdy jsem je neviděl smutné. Mají se skvěle a užívají si to.“ (Gnoma)
  • Natáčanie trvalo štyri mesiace. (ash99)
  • Harmony Korine uvažoval, že dokončený film bude rozmiestňovať na neoznačených VHS kazetách na náhodných miestach, aby sa objavil ako "tajomstvo" na nič netušiacej verejnosti. Z nápadu sa upustilo z dôvodu, že film by si neudržal autorské práva. (ash99)

Reklama

Reklama