Reklama

Reklama

Sword of Sherwood Forest

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nottinghamský šerif spolu s vévodou z Newarku připravili rafinovaný plán, jak zavraždit arcibiskupa z Canterbury a zmocnit se tak hradu Bawtry. Je jen jediný člověk, který může jejich léčku překazit a život arcibiskupa zachránit - psanec Robin Hood. (dopitak)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu jen z nudy během karantény, a určitě jsem nelitoval. Na rozptýlení dobré, pěkné exteriéry a hlavně krátká stopáž, takže nuda není (naštěstí minimální prostor pro romantiku s Marion). Celé to působilo spíš jako epizoda ze seriálu ... a ono skutečně je pokračování seriálu s Richardem Greenem. Starší Robin mi vůbec nevadil, ačkoli ho hodně zastínil Super-arcibiskup z Canterbury, připomněl Bishopa z Monty Pythonů. 71% ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Velmi odlehčený svošbakler/meč-a-sandál nejvíce trpí přestárlým/nepřitažlivým Robinem Hoodem v podání 42-letého Richarda Greena. Nevím, zda vůbec a o jakém věku Robina Hooda mluví lidová legenda, ale mně by tenhle "zbojník" určitě průvodcem rozkošemi lásky nebyl. Zbojníka si představuji úplně jinak. Ale v té době to bylo ještě běžné, že mladíky hráli postarší páprdové...Výprava i exteriéry velmi dobré, film by ale potřebobal více št´ávy a přesvědčivosti. Zajímavý je uhrančivý 22-letý Oliver Reed. Ani klasický širokoúhlý formát, můj nejoblíbenější, to tady opět nezachránil. Dílko spíše pro děti a bezmezně nenáročné diváky. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohled studia Hammer na legendu o Robinu Hoodovi. Nejedná se o remake ani převyprávění toho klasického příběhu známého z filmu s Errolem Flynnem, ale o zcela nový příběh. Robin v něm musí ochránit arcibiskupa z Canterbury před atentátem. V roli záporáka šerifa z Nottinghamu se objevuje Peter Cushing, namaskovaný k nepoznání. Nejedná se o jeho nejzásadnější roli. Celkově vzato nic víc než průměrný dobrodružný příběh, který není nijak zvlášť zábavný, nijak zvlášť romantický, ale ani neurazí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh, který sice ve srovnání s legendární "flynnovskou" verzí úplně neobstojí, přesto však nemůže být považován za špatný. Richard Greene - Hood je možná až příliš kudrnatý, Peter Cushing - Sherif of Notingham až zbytečně mírný a Sarah Branch - Marion poměrně ošklivá, ale to už asi dělám z komára přinejmenším toho osla. Příjemný lesní snímek s typicky kratší stopáží, ve kterém zpracování příběhu o legendě britských hvozdů může být právem považováno za poněkud netradiční. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Hledala jsem nějakou nenáročnou historicko-dobrodružnou oddychovku a tendle film přesně zapadl do profilu. Žádné veledílo to sice není, ale když se člověk přenese přes občasný horší herecký výkon, komické plácání meči a brutální jezdecké výkony, je to ještě vcelku koukatelný film s originální zápletkou, která je příjemnou alternativou klasického příběhu. Hlavní oblíbené postavy jsou samozřejmě ponechány, k tomu se objevují postavy nové - např. postava hraběte z Newarku, která se ukáže být ještě zákeřnější, než je starý dobrý šerif z Nottinghamu. Greene jako Robin teda žádná sláva, ale vzala jsem ho tak nějak na milost, s lady Marion to bylo o poznání horší, naštěstí tato děva moc prostoru nedostala. Jednoznačně tu váleli záporáci - Pasco se mi jako hrabě z Newarku docela líbil a zářil samozřejmě Cushing - škoda jen, že si mohl tuto postavu zahrát pouze v tomdle béčku. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama