Reklama

Reklama

Dennis

(festivalový název)
  • Dánsko Dennis
Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2007, 18 min

Obsahy(1)

Ani Dennisovy svaly nedokážou zakrýt jeho bázlivost a především závislost na matce, se kterou stále žije. Navzdory své ostýchavosti se Dennis rozhodne pozvat na rande dívku, která se mu líbí. Krátkometrážní dánský snímek velmi citlivě ukazuje, jaký rozdíl může být mezi tělesnou schránkou a lidskou duší. (ČSFD)

Recenze (52)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kim Kold je neskutečnou postavou, a to jak fyzicky, tak i herecky. Skvěle se hodí na podobné filmy a ta dramaticky melancholická rovina mu výborně sedí. Ta chvíle, kdy přijdou jiní muži, je až neskutečná, stejně jako poslední scéna, která ukazuje, že na velikosti a síle člověka nezáleží. Maminka je pořád maminka. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Mně se ten konec naopak líbil. Vystihuje Dennisovu smířenost se situací; společně s matkou zavřený ve své ulitě se do ní (nejspíš ne poprvé) vděčně rád vrací. Zpracování je prosté, ani bych neřekla, že to může tak dobře fungovat. Skvěle vykreslené hlavní postavy (beznadějně introvertní a křehký Dennis a matka, která mu brání dospět), což je s ohledem na stopáž obdivuhodné. Sympatické dílko. ()

Reklama

standsiller 

všechny recenze uživatele

Osamotený a ( fyzicky ) veľký človek ? Hm... kto vie čo by na to povedali režiséri klasického filmu . Kinematografia pozná príbehy samotárov, ale tie majú oveľa hlbšie motívy. Na jedno pozretie to neurazí, ale žeby som toto považoval za nejak majstrovský kúsok to sa povedať nedá v krátkosti naprataný mastodont , ktorý sa nevie odtrhnúť od maminky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mít bezúdržbové tělo kulturisty, tak se nechám uspokojit najednou od všech těch čtyř blbek, které pod hromadou svalstva nezahlédly Dennisovu citlivou duši. Já totiž nejsem stydlivý, ale mamánek Dennis s tím má celkem problém. Mne to tedy moc nebavilo, ale sledovat plachého kulturistu, který jen občas skromně zatne biceps, bylo celkem zajímavé. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve celovečerní film. Na tomto snímku se mi líbí jeho kratší stopáž, do které bylo ale krásně vměstnáno v podstatě to samé téma (Introvert Dennis, svalnatý kulturista se snaží vymanit z matčiného sevření). Lidé by si měli uvědomit, že ne vše o člověku vypoví jeho vzhled a tělesná schránka... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Pre Kima Kolda bola snímka Dennis jeho filmovou premiérou. K účasti vo filme ho presvedčil jeho priateľ a režisér v jednej osobe – Mads Matthiesen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama