Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Návod, jak si totálně dojebat nadějný život. Těžce metro/homosexuálního norskýho studenta (ze skromných poměrů) ekonomky začne vábit snobský život švédský smetánky, a tak hledá nejsnažší cestičku k vatě. Neznalost nelegální branže (prolezlý Arabama, Jugošema, Srbama a Cikánama), naivita a chamtivost ale doženou každýho - navíc, když se paktujete s takovou chátrou. Ze Srbů nikdy nekoukalo nic dobrýho (sorry Djokoviči) - viz. SERBIAN FILM ;-D. Každopádně, Švédové jsou poslední dobou naprostá jistota na poli kriminálních thrillerů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle trilogie mě od počátku zjištění, že existuje, nesmírně lákala. Proto jsem si na ní udělal čas a pustil jsem se do prvního dílu, který je zároveň i tady a na IMDB nejlépe hodnocen. Samotný příběh by nebyl zlý, hlavní postava je ale tak protivná, až to hezký není. Snob Nor, co chce žít líp, než si zaslouží a proto se dostane tam, kam se dostat po zásluze má. Nejkrásnější na tom celém příběhu bylo to, že ačkoliv je film Švédský a všecko se odehrává ve Švédsku, tak v něm je minimální množství Švédů. To stojí za zvážení, zdali ještě ve Švédsku jsou Švédi a nebo jestli už Švédi nejsou spíš Noři, Bulhaři, Srbové nebo Arabové, jako v tomhle filmu. Každopádně nehledě na debilní kameru a arogantní hlavní postavu, byl bych spokojen. Ale bez toho by zase nebyl takový, jaký je. Osobitý. U mě ale za tři hvězdy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční příběh mladého ambiciózního muže, který dřív, než nabyl, lehce pozbyl.. Přesvícené záběry, jejich občasné „tříštění“ střihem i ruční kameru jsem ochoten v rámci stylu a snahy o vtahující autenticitu skousnout, ale potřebuji postavy, které vzbuzují něco jiného než lhostejnost. Vyjma srbského Ice Cubea tam nikdo takový nebyl a nutno podotknout, že třeba takový Kinnaman, střídající polohy vyplašeného štěněte a ustaraného účetního mafie, už tehdy narazil na své limity. V tomhle ohledu Pusher zatlačil líp a hned tříkrát.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V kosmopolitním, tolik tolerantním Švédsku nemají Arabošvédové ani čas tvořit tenoristické muňky. Jejich jedinou starostí je, aby jim Jugošvédové nezavřeli progresivně rostoucí koksovnu a nenarušili dodavatelsko-odběratelské vztahy se strategickými Romošvédy. Jelikož jediným Švédem v tomto výživném dramatu je slizský Nor, není v podstatě ani ke komu přilnout a vy máte pocit, že všichni hodní a altruističtí opravdoví Švédové stloukají v IKEA sterilní nábytek, aby si ti roztomilí přistěhovalci mohli po celodenním kriminálním shonu uložit boty do botníku GREVBÄCK, opláchnout unavený obličej v umyvadle HÖLLVIKEN, zamknout své těžce vydělané peníze do skříně EDLAND a nechat si na matraci SULTAN HJELMÅS v posteli LILLESAND něco hezkého zdát. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama