Reklama

Reklama

Jsem přece šofér..!

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento film je o šoférovi, ztvárněný Vladimírem Menšíkem, který má neustále problémy s předpisy, čímž dochází k častému setkání s policisty, avšak jedno se mu stane osudným. Policista si nakonec vezme jeho dceru a komedie se rozvíjí dál... (honzic)

Recenze (16)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Komedie mě nezklamala, byla zcela humoruprostá, přesně jak jsem od očekával. Neboť byla natočena na motivy povídky sovětského spisovatele, a kdo kdy viděl vtipnou sovětskou komedii, že jo. Přesto jsem se na ni vydržel dívat víc jak půlhodinu, a to kvůli Menšíkovi. Ty jeho brýle, které by parádně sedly člověku s minimálně o polovinu menším obličejem, než měl on, ale rozhodně né Menšíkovi, mě naprosto fascinovaly a nemohl jsem se od toho pohledu odtrhnout. Říká se tomu estetika hnusu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to sice průměrná historka se vším všudy, zábavná jen a jedině díky přesnému Vladimíru Menšíkovi, ale dívat se na to dá a člověku vlastně ani nevadí, že ho někdo třičtvrtě hodiny poučuje. ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Je radost najít takový klenůtek. Velmi didaktické. Dávejte přednost. Nepřekračujte povolenou rychlost. Neparkujte auto v zatáčce. Mějte čitelnou poznávačí značku. Nepijte před jízdou. Nepředjíždějte zprava. A... nenabourejte Kateřinu Macháčkovou. Menšík je stoprocentní. Hrzán je Hrzán. A Macháčkové je třiadvacet. "Ježišmarja, tohle se mně stane před důchodem!" Brilantní. Krásná sranda :-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík se v úvodu pochlubí, že první "vůdčí list" získal v roce 1924 a v následující třičtvrtěhodině zas a znovu naráží na dopravního policistu Jiřího Hrzána, který ho chce o řidičák z různých důvodů připravit. Přiznám se, že mi pěknou chvíli trvalo, než mi svitlo, že je to vlastně dramatizovaný naučný film. :-) Hra je jednoduchá, ale jednotlivé poučky "nejezděte opilí", "neparkujte, kde je to zakázané" a podobně jsou zapouzdřené do zábavných situací a záměr natočit agitku a vyhnout se trapnostem s tabulí, ukazovátkem a zastrašováním tragickými nehodami vyšel výborně. Vladimír Menšík opět boduje, Hrzán a Kateřina Macháčková v roli Menšíkovy dcery velkému komikovi viditelně nestačí. Přesto je to dobře odvedený standard a rozhodně zajímavá kuriozita. 50% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moralizující příběh o člověku myslící si že je mistr světa coby řidič, když má najeto tisíce kilometrů a že si tak může na silnici dělat co chce, což se mu nakonec na mnoha příkladech vyvrátí z omylu a také o tom, že když má někdo kamaráda či dokonce v rodině dopravního policistu, neznamená to, že mu přestupky budou jen tak procházet. V roli řidiče nikdo jiný než Vladimír Menšík, který si měl možnost onu postavu jako obvykle náležitě vychutnat a v roli policisty Jiří Hrzán, který ho ztvárnil neméně dobře. Na první pohled ňouma, ale v jádru neústupný a přísný. Poučení je ztvárněno zábavnou formou, ale řekl bych, že se to zcela minulo účinkem. Příběh vyznívá prostě jen jako další televizní komedie, jakých bylo natočeno tucty. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a Mělníku. (dyfur)
  • Komedie se za normalizace vysílala jenom jednou. Upadla v nemilost kvůli nekonvenčnímu vykreslení příslušníka VB a hrozilo jí dokonce, že bude zničena. (raininface)

Reklama

Reklama