Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ojedinělé podoby bydlení jako inspirace k vnímání místa svého života. Jak žijí někteří z nás a co pro ně znamená domov. Průvodce, režisér, scénárista a kameraman dokumentární série Otakáro Maria Schmidt v každém díle navštěvuje lidi, jejichž domov má netradiční podobu.
„Co se v domě děje, děje se v našem nitru. My sami jsme často tímto domovem. Dům a nebo domov je fyzická architektura našeho vědomí i nevědomí. A vše co se děje na fyzické úrovni, děje se i v duchovní úrovni. Být v místě bytí a tím místem je v našem cyklu nestandardní byt, je jako návštěva v cizích krajích a přitom se o sobě dozvíme něco důvěrně známého. Dozvíme se o sobě něco na základě toho, jak žijí druzí. Jak vnímají ti lidé svůj domov venku a uvnitř," sděluje tvůrce.
Jednotliví protagonisté, aniž by se znali, si předávají dárky od srdce, které charakterizují jejich životní styl. První dárek předal O. M. Schmidt knězi Jirkovi Čeplovi a byla to kniha s provokativním názvem Existuje Bůh? (lze vědecky dokázat existenci Boha?).
V dokumentárním cyklu ČT se podíváme do domovů faráře, českých Rumunů, kastelána na Karlštejně nebo rodiny principálových z cirkusu Jo-joo. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama