Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Vadila mi tam v podstatě jediná věc: do celkového příběhu a mytologie Batmana mi nesedí "příhoda" s jezírkem plným fosforeskující kapaliny. Kvůli spoilerům nemohu rozvést, ale takováhle fantasy báchorka mi do světa Bruce Waynea nepasovala. Všechno ostatní je na jedničku a skoro nevím, kde mám začít. Na první pohled je zjevná inspirace Nolanovým temným masterpiecem, a tedy i animovaný netopýří muž sází na tklivé hudební linky a ponurost. Navíc je to správně drsné a s divákem se nemazlící. Příběh je bezchybný a správně vypointovaný, finále napnuté k prasknutí. Byl jsem překvapen, protože tak skvělý jsem snímek nečekal. Nejvíce oceňuji vydařené akční souboje, které jsou mixem parkouru, šíleného kung-fu a nefalšovaných drsných barových bitek. Kdo neuvidí, neuvěří. Teď už stačí jen se těšit, kdy se batmanovský animák od stejného tvůrčího týmu objeví příště. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl rozhodně nejlepší animák od DC. Nejepičtější a nejlepší Batman, jakého kdy kdo natočil (promiň, Nolane, ale je to tak). Nehorázně masitá akce, pár překvapení, skvělý scénář a přehlídka těch nejlepších a největších Batmanových soupeřů (Joker - ten je samozřejmě nej, Hádankář) i spojenců a přátel. Opravdu dokonale zfilmovaná historie Batmana a druhého Robina. Linka ze současnosti byla super, flashbacky samozřejmě lepší... A Red Hood byl dost dobrej protivník. Tenhle Batman mě fakt dostal a DCčko s ním fakt krutě zabodovalo. To nejlepší z Batmana v jednom krátkém filmu? Ano a pod hlavičkou epického scénáře, úžasné animace (to jo) a povedeného českého dabingu. Klidně to mohlo být o hodinu delší... 100%, nikdy jinak.... ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Další animák z DC viděný touto dobou a další spokojenost.Jelikož se právě dočetl komiks Ticho tak si myslím,že právě z tohoto komiksu to čerpá a za mě tedy co se týče příběhu opravdu paráda.Na animovaný film,který mam tak nějak zpátečnicky pořád zaškatulkovaný jako výtvor odlehčené pohádky pro děti ,zde právě co se týče příběhu film opravdu baví a je hodně dobře napsaný a zároveň i postavy jsou dobře vykresleny..Batman tu jako postava má větší hloubku jak v některých hraných verzích a už jen to je pro mě dobré překvapení.Tento film než na akci stojí právě hodně na tom příběhu.Takže kdo má rád DC a rád kouká či čte o těch postavách,o jejich myšlení,uvažování atd a nekochá se jen souboji tak bude spokojen.Animace a akční scény jsou provedeny opravdu velmi dobře.Jo a Joker byl taky fajn,ten mě asi neomrzí :-) .Za mě tedy celkově 90% a pět hvězd. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pěkná gothamovka, moc pěkná. Samozřejmě pro pokročilé nebo alespoň pro ty, kteří slyší na Nightwinga a Robin pro ně není jen ten jeden Boy Wonder. Scénář je skvělý, atmosféra graguje, člověk si pošušňá Jokera a celé je to naprosto vymakané. Hlavně prolínání reality a flashbacků. Dabing bolí jen v případě "Černého maskouna" (!). ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Batmanovských animáků co jsem viděl. Hlavně díky příběhu, který je naprosto skvělý. Dospělý film, který se nebojí krve ani brutality. Zkrátka Batman jak má být. Jelikož jde o adaptaci dvou z nejslavnějších a nejdůležitějších batmanovských příběhů, neodpustím si srovnání s předlohou. A překvapivě vítězí filmová adaptace. Jak Robinova smrt, tak jeho vzkříšení jsou mnohem lépe, efektivněji a jednodušeji zobrazeny právě ve filmové verzi. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Úvodní sekvence, ve které Batman nese mrtvé Jasonovo tělo pryč z trosek, je převzatá přímo z komiksu. (Caszidy)
  • Producent Bruce W. Timm nadaboval Riddlera. (Caszidy)
  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)

Reklama

Reklama