Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V podstatě nepolíbena zvukovou Skandinávií jsem se setkala s Bezva chlapem. Dopřála jsem si zážitek s předpremiérou, takže už jenom tohle bylo velice podnětné, protože takhle jsem ve Světozoru byla naposled na Waterloo po česku, což sice shodou okolností hodnotím stejně, ale důležitý je ten kontext ;) Zatímco jsem po letech odstupu seznala, že v českém filmu to jde i hůř (proto ten rozdíl mezi jednou * a **), se Stellanem Skarsgårdem jsem prožila ojedinělý výlet po Norsku. Ojedinělý v tom, že jsem více pozornosti věnovala reáliím, které jsem srovnávala s českými, než-li příběhu. Připomněla jsem si díky častému opakování téže hrubých gagů něco z lidových komedií jakékoli provenience, ale byla jsem překvapená, že to lze i v kontextu inteligentnějšího celku. Přesto nejsem tolik zahlcena novým, abych se dala na cestu častějšího setkávání s "mrazivým humorem a nejrůznějšími postavičkami", či jakou blbinu to řekla ta paní z Aerofilms. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě zapůsobil, jako blesk z čistého nebe, tak moc se mi líbil. Už od prvních minut a záběrů jsem tušil, že tohle bude něco přesně pro mě, což se v průběhu sledování jen potvrdilo. Největším plusem je kromě opravdu černého humoru a několika velmi povedených scén výkon hlavního hrdiny, Stellana Skarsgarda, který se pomalu, ale jistě stává hercem mého srdce. Tenhle čerstvě propuštěný vězeň, lamač ženských srdcí a bezva chlap v jedné osobě, sice hraje, jako by snad ani nehrál, což je v tomto případě jen a jen dobře. Po Aberdeenu další film, který zahrál skvěle a přesto zase úplně jinak, což sice zatím v jeho případě na mojí topku herců nestačí, ale uvidíme. Budu se muset podívat na nějaký další jeho film a pak se teprve rozhodnu. Pokud bude hrát zase automechanika, je to víc, než pravděpodobné. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jen ten závěr, kdy se z Ulrika stal znovu vrah, byť si to ten jeho kámoš zasloužil, mi pokazil celkově výborný dojem z filmu. Krásná motanice vztahů. Ulrik vychází z vězení, protože zabil milence své ženy, kamarád ho ubytuje u dost nepohledné, ale eroticky stále výkonné padesátnici, ke konci zjišťujeme, že jde o bývalou manželku Ulrichova šéfa, který to zase táhne se svou sekretářkou, za kterou dochází její bývalý muž a vždycky ji ztluče, protože si to kupodivu zaslouží, neboť, jak říká ta bytná, je to skutečně kurva, ta se ale v době, kdy má milého šéfa v nemocnici s infarktem, spustí s Ulrikem, který to najednou táhne se dvěma. Poznáváme i Ulrikova syna, který své přítelkyni, s níž čeká dítě, namluvil, že jeho otec zemřel, ale nakonec jí vykváká pravdu a ona před ním zamkne dveře do chvíle, než začne předčasně rodit - a porodí v autě, kterým ji nastávající dědeček veze do porodnice, ovšem s tímhle vypůjčeným autem měl podle kámošů zabít svého udavače, nad nímž se ale předtím smiloval... Nesmírně pěkně to je propletené, ale člověk se v tom stále vyznává... Moc se mi to líbilo, lepší čtyři hvězdičky. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Stellan je prostě týpek....dobrosrdečný zabiják, který se po dvanácti letech vrací z basy. Seděl za vraždu milence své ženy. A snaží se vrátit do života. Syn s ním nemluví, nemá peníze ani moc kamarádů. A všechno probíhá úplně jinak, než jsme zvyklí z amerických filmů. Náš lidský "antihrdina" nejdřív souloží za byt a stravu s naprosto hroznou bytnou, pak ještě s několika dalšíma krasavicema nevím proč a vůbec to s ním jde to od desíti k pěti. Přesto je to humorné a vtipné pokoukání. A Stellan to zahrál dobře- ani nehnul brvou, jen se občas usmál...75% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě zcela dostal a vyloženě mi zvednul náladu. Stellan Skarsgård je zde velký sympaťák a člověk mu prostě musí ve všem držet palce (hlavně v napravování vztahu s jeho synem). Osobně mi humor v tomto filmu dokonale sednul a hodně jsem se u toho nasmál. I když je místy člověku smutno z toho, když hlavní postavě vše nevychází tak, jak by mělo. Btw. tím optimismem a zaměřením na lidi, co mají hluboko do kapsy, mi to trochu připomnělo (nejen) Kaurismäkiho Muže bez minulosti. UPDATE 29.10.2019 - Film mě hodně bavil i napodruhé, byť už mé původní nadšení poněkud ochladlo - v některých momentech mi např. vývoj děje přijde krapet nepravděpodobný (nekomplikované slisování auta včetně jeho nákladu v kufru, Ulrikova schopnost mít sex kdykoli s kýmkoli, apod.), mnohé vtipy se opakují, a je rovněž pravda, že námět skutečně originalitou příliš neoplývá. Přesto je to podle mě velmi dobrá komedie, která opět potvrdila, že v podstatě cokoli v kinech od Aerofilms stojí za vidění. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama