Reklama

Reklama

Zlato v Black Hills

  • Česko Sokolí stezka (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na území kmene Dakotů se objevuje stále víc bílých mužů. Zlatokopové Pat a Chat zde totiž objevili ložiska zlata a náčelník Šedý Medvěd se obává, že to indiánům způsobí velké problémy. Šéf výpravy, pán Bludgeon, dostane ďábelský nápad - nechá bizony jednoduše vystřílet, aby indiáni neměli co jíst a museli odtáhnout jinam. Když indiáni najdou pozabíjené bizony, rozhodnou se z pomsty přepadnout vlak. Proti dobře vyzbrojeným bělochům však mají jen velmi malou šanci. V noci se jim ale podaří aspoň ukrást pušky a munici. Bludgeon zuřivě pátrá po zlatě a neštítí se ani vraždy. V přestřelce zabije Chata a těžce zraní Pata. Náčelníci se poradí a rozhodnou se jednat s bělochy o míru. Jen Bystrooký Sokol zásadně nesouhlasí a chce s bílými dobyvateli bojovat a vyhnat je z jejich území Dakotů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tuhle Mitičovku mám rád. Ze všech nejvíc připomíná klasický western. Najdeme tu všechny tradiční scény jako přepadení vlaku, útok na indiánskou vesnici, nebo dobývání města. Akce je dost ani delší stopáž mi nevadí. Hannjo Hasse jako hlavní záporák brilantní. Akorát ten konec jsem moc nepobral kdy SPOILER Haase utíká před Mitičem střílí po něm leze furt vejš a vejš až se nakonec vyšplhá na vrchol kopce kde se náhle před ním zjeví Mitič Hasse se ho lekne a spadne dolů. To jsem trochu nepobral. Jinak to určitě patří k tomu nejpovedenějšímu co v NDR studiu DEFA kdy vzniklo a taky je to bezva ozvěna časů minulých.70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto jalová historka o tom, jak si indiáni chtějí udržet svou zem, a jací jsou běloši namyšlenci. O zlato tady mimochodem moc nejde, to jen tak poznámka k českému distribučnímu názvu. Některá tažení indiánů nedávají logiku - jako by se chtěli nechat hromadně postřílet. V jedné scéně indián dokonce řídí vlak! Jinak je to celé točené na jistotu podle mustru filmů s Vinnetouem - stejná gesta, stejný moudrý asi Apač, úžasný mustang (kůň), i na tu Ribannu dojde. Jinak délka filmu je ubíjející. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kombinace: Western - Východní Německo - Sovětský svaz. No, nedívejte se na to! Při dnešním pohledu na tuto konkurenční indiánku západoněmeckých mayovek jsou nepřehlédnutelné tyto momenty: Hudba vykrádá jiné westerny, hlavně ústřední motiv je silně poznamenaný legendou Sedm statečných. Tenkrát ale zákony platily jinak před a za Berlínskou zdí. Dále kamera. Snaha skoro celý film snímat hodně zblízka, žádné celkové záběry, ať už venku nebo uvnitř. Velký průser - přepadení vlaku! To se nedá okecat, to musí v každém takovém filmu fungovat stejně. Zde ale žádné záběry na jedoucí vlak a zároveň okolo jedoucí a útočící indiány. Vždy jen výběr. Buď vlak nebo indiáni. To je jako sex přes zamčené skleněné lítačky nebo svatební noc po telefonu a ještě v japonštině. A ještě krajina. Absence jugoslávských lovišť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Môj prvý a posledný Gojko, ktorého som si doplnil na doporučenie Lundgrenovho bratranca z tretieho kolena Wacíka. Gojko tu má síce solídne vypracovanú postavu a sem tam sa predvedie pri cool poskakovaní po vlaku alebo mlátení bledých tvárí, ale sympatický mi vôbec nie je a hrať takisto nevie. Na zápornej strane ma tiež nikto nezaujal. Ten hlavný záporák vyzerá jak Lenin. Akcia je v rámci svojej doby ok, ale dnes už zastarala a ničím nenadchne. Neľutujem, že som to videl. Rád som si doplnil aspoň jedného zástupcu tejto série a keby som to videl v detstve, tak to mám možno rovnako ako Vinnetoua. Aj keď mi tam chýbala tá naivita, ktorá Vinnetouovkám pridává to niečo naviac. Celkovo aj keď nijak nadšený nie som, tak podpriemerné hodnotenie dať nemôžem. Tak nejak cítim, že si to Gojko nezaslúži, takže neutrálne 3* budú tak akurát. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Oldschoolový western ako vystrihnutý pre sobotné popoludnie. Všetko je ako má byť, banda záporákov s hlavným záporákom v čiernom saku, poháre whisky sa šmýkajú po barovej doske, kolty sú "proklatě nízko", Gojko Mitič a banda Dakotov válí. Miestami sa síce Dakotovia správajú extra imbecilne, ale stráviť sa všetko ako celok dá. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Mesiace natáčania vo výške 2500 metrov na Kaukaze sťažili zrážky a zosuv pôdy. (westerns)
  • Film sa odohráva v roku 1875. V oblasti Black Hills sa v tej dobe naozaj našlo zlato. Americká vláda sa spočiatku neúspešne pokúšala kúpiť túto oblasť od indiánov kmeňa Lakota. Po neúspešnom pokuse boli indiáni Armádou spojených štátov amerických násilne odvedení do rezervácií. Historicky zaručené je aj to, že obrovské stáda bizónov, ktoré slúžili Indiánom ako zdroj potravy, boli postrieľané. (westerns)

Reklama

Reklama