Reklama

Reklama

Věk draků

  • USA Age of the Dragons (více)
Trailer

Mladý bojovník Ismael se stává členem posádky lovců draků, kteří bohatnou na prodeji tajemného vitriolu, získaného z dračích těl. Kapitána lovců Ahaba však pohání víc než touha po bohatství pomsta. Touží zabít bájného bílého draka, protože před lety zardousil jeho malou sestru... Mladý harpunář Ismael se spolu se svým přítelem Queequegem chtějí stát lovci draků, o kterých kolují pověsti, že na svých výpravách zbohatnou. V putyce se setkávají se Stubbsem a Starbuckem, členy skupiny lovců draků vedené kapitánem Ahabem. Ismael oba zaujme svými střeleckými schopnostmi a spolu s Queequegem je přijat mezi posádku lovců draků, kterou dále tvoří kuchař Flask, který má s Ismaelem od začátku spory, a dcera Ahabova přítele Rachel, kterou Ahab adoptoval poté, co jejího otce zabil obávaný bílý drak. Lovci si vydělávají peníze prodejem výbušného vitriolu, který nacházejí v útrobách dračích těl. Při jedné výpravě však Ismael nedokáže Stubbse ochránit, a Stubbs umírá. Mezi členy posádky se zvyšuje napětí, které přiživuje Ahabova celoživotní touha zabít bílého draka, jenž ho před lety zranil a zabil jeho malou sestru. Mezi Ismaelem a Rachel začíná vznikat citové pouto, Ismael však stále více považuje Ahabovu pomstychtivou motivaci za hloupou. Napjaté vztahy vyvrcholí střetem mezi Ahabem a Starbuckem, který končí Starbuckovou smrtí. Flask se mezitím stále pokouší znásilnit Rachel, ale je vyhnán Ismaelem. Flaska pak zabije bílý drak, který ho objeví uprostřed divočiny. Přeživší členové posádky se vydávají do dračí jeskyně, kde má dojít k rozhodujícímu střetu s bílým drakem. Rachel zde ale objeví mrtvolu svého otce. Vyjde najevo, že ho zabil Ahab, kterému vadila jeho domnělá zbabělost. Ahab navíc přizná, že celý život chce zabít bílého draka proto, že před ním v mládí utekl a nechal zemřít svou malou sestru. V tu chvíli přiletí do jeskyně drak a odnese Ahaba pryč. Ismael a Rachel opouštějí jeskyni a rozhodnou se lovu draků zanechat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ukrutně nudný film. Bál jsem se, že zdejší hodnocení bude mluvit o opaku, ale jak vidím, tak mé více než dvouhodinové utrpení (počítaje x reklam mezi) nebylo vůbec neoprávněné. Co musím pochválit, je zpracování, které bylo velmi dobré. Sice draci byli trošičku digitální, ale nijak zásadně, aby to zničilo tu jinak dobře navozenou atmosféru. Hudba by taky na poměry filmu ušla. Mimo to ale bohužel prázdné, nudné, hloupé a z draků tam nebylo takřka nic. Pokud se někdo těšil na dobrodružnou výpravu, byl jistě těžce zklamán tím ničím, co děj nakonec nabídl. Málem jsem to vůbec nedokoukal. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Prapodivná adaptace Melvillova románu Bílá velryba, kde skupina lovců pronásleduje na místo mořského savce, bílého draka. Přestože film obsahuje některé zajímavé nápady, není to nic, co by mne nadchlo. I když mám rád dobrou fantasy a jsem obdivovatelem trikových scén, s tímto typem filmů si nějak nerozumím. Stejně tak nemůžu přijít na chuť rádoby ženským bojovnicím, které ve mně budí spíše pohrdavé pousmání než sexuální obdivování hrdinky. Nicméně pro nudný večer možná koukatelná podivnost. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pojďte, milé děti, sáhneme spolu Melvilovi pěkně brutálně na dicka! A uděláme to děsně kůl a moderním způsobem! Lovit dneska velryby je fuj, fuj, protože by Japonci pochcípali hlady, nahradíme je tedy drakem animákem. Jak jistě víte, v každém rasově korektním filmíku musí být alespoň jeden černoušek, tak ho vrazíme do role předlohově sněhobílého kapitána. Tvůrci prý již chystají životopis Hitlera s Denzelem Washingtonem! Nesmí samozřejmě chybět nějaký fešák, aby si i holčičky přišly na své! Nemusí moc hrát, stačí, když bude mít neustále perfektní účes a dobře vypadat! Najmeme tedy manekýna s děsně dlouhou harpunou. Teď už zbývá jen loď. Natáčení na moři stojí moc bludišťáků, to bychom vás pak nemohli oblažit tak hnusně načmáraným drakem, ne ne. Obijeme tedy podvozek Avie trochou šrotu a nandáme to té dračí potvoře na souši! Tak co říkáte? To byla ale dementní pičovina, co? ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Musím tedy uznat, že Melville musí v hrobě nejspíš metat kotrmelce, anžto takhle prznit světovou klasiku si může dovolit jen totální jelito. Ale co, když už jsme se dočkali v posledních letech mnoha dementních dílek, tohle se v tom množství ztratí. Krátce a jednoduše, kapitán Achab nám na slunci malinko zčernal, z mohutného černocha Kvíkvega se stal připosraný mongol, kytovcům narostla křídla, moře vyschlo, v hlavní roli se objevil "děsně slizký a neuvěřitelně sexy Malý Dick" a scénáristé v Hollywoodu už totálně zmagořili. Sračka je to tedy nehorázná a jelikož znám knižní předlohu velmi dobře, musel jsem se za zbytky ochlupení své makovice popadat, jelikož toto je opravdu moc i na mou svalnatou a vzdorovitou povahu. Připadal jsem si chvílemi jako posolený slimák. Rozhodně nedoporučuji milovníkům světové literatury a obzvláště pak Bílé velryby. 0% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Moby Dick ako béčkové fantasy? Prečo nie, nemám nič proti lodi na neznámy pohon plávajúcej po suchu, ale proti imbecilne nude už hej. A nudy je tu za plný kotol väčší než Seagalov pupok. Hovorí sa tam furt o lovení drakov, ale bohužiaľ ostáva drvivú väčšinu času len pri tom hovorení a nekonečnom prívale plastikových životných múdier a filozofických postrehov krčmovej povahy. Zjazvený a slepým okom blýskajúci Danny Glover si bohužiaľ zabudol smrtonosnú zbraň v druhom pyžame a jeho kreácie šialeného fanatika čo sa chce pomstiť bielemu frakovi za každú cenu príiš nezavážia pretože divák ( aspoň ja určite ) je po chvíli "deja" taký otupený, že aj keby kapitán Achab zrazu vytiahol z kabelky Perwoll na svoje čierne svedomie, tak sa to nikomu ani nebude zdať divné. Čo sa týka Vinnieho Jonesa, nechať jediného zaujímavejšieho borca zomrieť ako prvého značí totálnu demenciu celého štábu. Vidieť ako tvorcovia mrhajú jeho potenciálom v podobných miniatúrnych hovnorolách vždy zamrzí. Film sa miesto akcie tvrdohlavo zaoberá hlavne roztržkami v radoch drakobijcov z čoho sme samozrejme všetci brutálne nadšený. Vuhúúúú... No, záver filmu a Achabov osud je vzhľadom na predlohu jasný a treba povedať že tvorcovia ho podali naozaj bezkonkurenčne nudne a dementne. A chudáci draci síce nevyzerajú zle, ale hrajú tu až tristodvadsiateštvrté husle bez strún, takže z nich nie je osohu ani za máčny prd. Jednoznačne bieda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Herec Danny Glover (Achab) byl na place přítomen pouhých 11 dní, a proto v poslední den natáčení namlouval ve studiu repliky postavy Achaba – z toho důvodu bylo několik scén natočeno s dvojníkem. (fiLLthe3DD)
  • V roli Ahaba, kterého ztvárnil Danny Glover, se měl původně objevit Val Kilmer. (Matros)
  • Natáčelo se v americkém Utahu, konkrétně ve městě Provo, kde štáb využil prostory Stone Five Studios nebo např. zavítal do historického amfiteátru s názvem Castle Amphitheater. Rozpočet této akční fantasy pak činil pouhých 5 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama