Reklama

Reklama

Luther - Série 1 (2010) (série)


Epizoda 1 (S01E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

V první epizodě vrchní inspektor John Luther pronásleduje pedofilního sériového vraha Henryho Madsena. V závěru honičky Madsen visí nad propastí a prosí o život. Nakonec padá do hlubiny. O sedm měsíců později se Luther vrací po nucené dovolené do práce. Velitelka Útvaru pro těžké zločiny Rose Tellerová tímto krokem hodně riskuje. Luther je v policejním sboru považován za nevypočitatelného individualistu, ona jeho schopnosti ale považuje za přínos. Může jí to dokázat hned při vyšetřování prvního případu. Dvojnásobná vražda, manželé Douglas a Laura Morganovi, těla našla jejich dcera Alice. Lutherovi to ale celé nějak nesedí. Zakousne se do případu jako buldok, vedle toho chce ale také zachránit rozpadající se vztah se svou ženou Zoe. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapeklitý prípad, excentrický vyšetrovateľ, ktorý je extrémne chytrý, ale prepadá návalom hnevu a ovládajú ho emócie. Súkromný život bude dôležitou vedľajšou dejovou líniou a hneď od prvej časti je prepojený aj s detektívnou zápletkou. Luther sa riadi viac klasickými princípmi spravodlivosti, rozumej tými logickejšími, než súčasným právom. Hneď od začiatku to má vďaka takto napísanej postave poriadny spád, nenadarmo mu jeden z kolegov odporúča, aby spomalil. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminálky nijak moc nemusím. Ve skutečnosti mi příjde i trochu zvrhlé zaobírat se tím nejhorším, čeho je člověk schopen. Ale na druhou stranu mám rád psychologii a občas se najdou filmy, kde se podaří zkombinovat chytré dialogy a scénář s natolik charismatickými postavami, že je výsledek parádní. A přesně to se stalo v Lutherovi. První epizoda a tvůrcům se podařilo mě zaujmout a navnadit na další. Mám prostě pro UK spisovatele, herce i postavy, které vytvářejí slabost. Velmi charismatický Idris Elba v kombinaci s Ruth Wilson, to je filmová lahůdka. Pro mě je Luthor další z mnoha důkazů, že nejen že Hollywood nevládne, ale ve skutečnosti je to spíš obrovská skládka, na které se občas najde něco pěkného a funkčního, ale drtivá většina nestojí za pozornost. V případě tvorby UK mám pocit opačný. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama