Reklama

Reklama

Immortalitas

Trailer 1

Obsahy(1)

Během druhé světové války Adam zaprodává svou duši Ďáblu, aby zachránil milovanou rodinu. Přichází o všechno a stává se proti své vůli nesmrtelným. Je rok 2025, svět se mění a Adam touží po pomstě. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (78)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Pesci hovoril....ktorási opica prevrhla stôl so šalátom....a v návale opitosti skučal, že zločinca je treba hľadať kdesi za sklom. Žuvačka v pysku, orlí zrak, postaršie veci na mne. Starý, ale nenápadný. Málokto vie, že som smrtonosný. /Takže. Potrebuje niekto ešte dôkaz o schopnosti našej kinematografie? K čomu diskusie, k čomu postrehy. Fakt o bludárstve a nulovej zodpovednosti je tak jasný ako existencia gravitácie. JA len jedno. Proti vetru sa šťať nedá. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa k tomu dostal. Jedna hviezda za guilty pleasure momenty edwoodovského typu. Rehotalo sa celé kino. Csino hrá postavu nesmrteľného pútnika, a táto rola ho skutočne urobila nesmrteľným. Jeho herectvo je nechcená ale bravúrna paródia drsňáckých akčných hrdinov. Režisér E.B. je snílek, ktorý chodí rád do kina. Naučil sa nejaké triviálne postprodukčne triky a natočil Immortalitas. Viac ako guilty pleasure momentov je tam tých nudnýc pasáži, keď Csino chodí s puškou prázdnymi ruinami. Je to celé zlé, o tom žiadna debata. Na druhú stranu, keď sa nad tým zamyslím, tak aspoň ten film neobhajuje ešetebáckych kolaborantov, nezobrazuje ženy ako sliepky, nešíri stereotypy o rómoch a nesnaží sa bezzubo a onanisticky kritizovať sociálnu realitu. To robia všetky ostatné slovenské filmy a vačšinou regulérne za štátne peniaze. Immortalitas je aspoň taký zlý film, že sa na ňom miestami dá dobre zabaviť. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé - tenhle film je špatný. Ne vtipně špatný, ale velmi zajímavě špatný. Dokážu si představit kdyby film vznikl v osmdesátkách nebo devadesátkách s praktickými triky a většímu budgetem šlo by o kultovní klasiku. Jsou zde jasné inspirace Ghost Riderem, Constantinem a spoustou dalších superhrdinů, kteří podepsali smlouvu s ďáblem. Jsou zde inspirace i střílečkami v několika pasážích z prvního pohledu. Ďábel vypadá jako mladý Two-face z Batmana. Je tu zajímavá práce s náboženskými traumaty i slovenskou historií v druhé světové válce. Film nápaditě přirovnává sdělování informací nacistům a smlouvu s ďáblem. Přijde mi jako jasné přirovnání lidstva, které se Bohu vymklo z kontroly s robotí apokalypsou, která se zase vymkla z kontroly lidstvu. FUTURISTICKÝ ROK 2021. Neuvěřitelné je i to, že hlavního hrdinu oživí symbolický sex s mrtvou manželkou. Zajímavé ve špatném slova smyslu jsou také režijní volby. V jedné scéně, aby režisér simuloval blikající světla, prostě stříhá na tmavou obrazovku. Tvůrci zjevně nakoupili spoustu 3D objektů, lens flairů a pluginů do Afterů a rozhodli se je využít s nadějí, že vše bude vypadat jako hollywoodský snímek. To se bohužel nepovedlo. To samé s filtry a barvením, které působí jakože tvůrce poprvé objevil editaci fotek na Instagramu. Je zde docela zajímavý záběr s exorcismem zhruba ve dvacáté minutě filmu. Vytknout se dají také dialogy, které jsou velmi doslovné. Postavy prostě nahlas říkají svoje pozice a to, co si myslí. Ocenit se dá výběr prostředí, který skutečně působí apokalypticky. Hlavní problém je taky, že se to půlku filmu bincá a pak dojdeme na celkem zajímavou pointu s rajskou zahradou. A hele nahý zadek! Konec filmu opravdu nasadí korunu a je vtipný jako blázen, srovnatelný se zvratem ze Zardoze. Jakožto amatérský film, dá se to ocenit. Jestli mi však někdo bude tvrdit, že to stálo víc než tisíc slovenských eur, tak se musím za tvůrce trochu stydět. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Katastrofa sa nekoná. Iba prehnane ambiciózne, poloamatérske scífko s ultimátnym námetom, celú dobu oscilujúce medzi gýčovou trápnosťou (prameniacou z prílišného brania sa vážne), vykrádania a kombinovania všemožných žánrových klasík a často i milou nadšeneckou snahou chalanov, ktorí sa v prvom rade bavia. CGI tu (samozrejme v rámci osemtisícového mikrorozpočtu) vôbec nie je tak na zahodenie, ako som očakával a viac než za tvorcov, mi bolo trápne za povýšeneckých čsfd trotlov typu "Slatkac". Úprimne, mám z filmu pocit zaujímavej a trochu bizarnej dobovej rarity z "mŕtveho" obdobia porevolučnej slovenskej kinematografie. Guilty pleasure čerešničkou na torte je samozrejme Desmod v titulkoch. Jedinou skutočne zásadnou chybou projektu tu ostáva fakt, že sa dostal do kinodistribúcie - nepatril tam. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Iskierka nádeje na úspech slabučko horela, ale nakoniec je z prvého slovenského akčného post-apokalyptického sci-fi obrovské fiasko. Dej filmu by sa zmestil do krátkometrážneho pätnásť minútového filmu. Scenár teda nič neponúka. Kamera je katastrofálna, sníma zábery z príšerných uhlov a v akčnejších scénach nastáva pre diváka chaos. Veľmi málo strihu a tým pádom dlhé ničnehovoriace scény znamenali riadnu nudu a nuda v tak krátkej stopáži, to už je čo povedať. Hercov snáď ani netreba komentovať, tí si urobili z natáčania asi pracovnú prestávku. Ich výkony boli na smiech. Celý film bol zabalený do zvláštneho vizuálu, ktorý nebol zrovna najlepšou voľbou. Akčné scény (okrem toho, že sú neprehľadné) sú úplne nevýrazné. Efekty by lepšie urobil na PC aj môj mladší brat. Je zarážajúce, že bol tento film nasadený aj v kinách. Síce na krátko, ale predsa. Ako študentský amatérsky film je to pecka, ktorá v školskom projekte určite uspeje, ale ako celovečerný film, ktorý je nasadený v kinách a je pre masy ľudí je to obrovské faux pas. Bohužiaľ je to najhorší film, ktorý som videl za pomerne dlhú dobu. Je mi ľúto, že to našej mladej krvi nevyšlo, ale budem aj naďalej veriť, že nám raz vytrú zrak a natočia niečo poriadne a hlavne zmysluplnejšie. 10% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Rozpočet filmu bol iba 8,000 eur. (evangelos)
  • Film byl natočen za 25 dní. (Sufferer)
  • Tím ľudí podieľajúci sa na výrobe filmu pracoval až na výnimky bez nároku na honorár a techniku im poskytli zadarmo. (Sufferer)

Reklama

Reklama