Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

A čo keď je biblická večnosť myslená ako zrniečko nášho prachu víriacom navždy v nekonečnom vesmíre. Ako môžme vedieť ako to "Boh" myslel, ale je jasné, že nejaké "božské" pravidlá nám predsa musel dať, pretože je ťažké používať zdravý rozum v záplave hormónov a sebaobdivu, ktoré nám štedro nadelil...Napriek tomu, že mi zjavne zrejme bol dopriaty nedostatok viery, verím, že ten fanatický hajzel a všetci jemu podobný skončia raz v plameňoch pekelných! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film. Zejména mne utvrdil v přesvědčení, že Patricka Wilsona sestavil ze součástek někdo, kdo sice má vágní představu o tom, jak funguje lidské tělo a jeho mimika, ale doopravdy tomu nerozumí, takže výsledný produkt sice tak nějak vypadá jako člověk, ale když to pozorovatel vidí v pohybu, tak přece jenom cítí, že to doopravdy není člověk. Ale vážně, je to snad jediný herec, u kterého mám takový pocit konzistentně u každého filmu, kde se objeví. Je jedno, jestli je to superhrdinský film nebo pošahaný horor nebo něco realističtějšího, pořád vypadá, jako by měl veškerou kůži na těle potaženou tenkou vrstvou plastu a nebo jako by jeho obličej někdo v real-timu pořád fotoshopoval. Děsivý chlap. Jenomže takhle děsivý chlap sám o sobě k zážitku nestačí, scénář by se musel taky snažit. A v tomto směru se Matthew Chapman moc nepochlapil. I proto mě překvapilo, že film měl po světe prý úžasnou odezvu mezi bojovníky proti spojení církevní a světské moci. Nemohli by si atheisté vybrat talentovanějšího filmaře jako svého vyslance? ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kam jsem jen čuměla, že mi unikl šarm Charlieho Hunnama ve snímcích, v kterých byla možnost jej zaregistrovat??? Tato trestuhodná nepozornost se dá omluvit pouze u Cold Mountain, tam si jasně vybavuju, pro koho jsem měla oči :-).V The Ledge však září nepřehledně a spolu s přirozenou Liv Tyler tvoří chemicky kompaktní pár, jaký není jen tak k vidění, a tak v hutném erotickém napětí je víc než jasné, kde spolu skončí, i přes všechna křesťanská předsevzetí filmové Shauny, jejíž manžel ji sice vytáhl z bahna a nasměroval k lepšímu životu, což ji však uspokojovalo pouze do chvíle, než mohla začít porovnávat konfrontace názorů obou mužů, z nichž jeden jí nabízel fanatický, chladný, avšak bezpečný řád a druhý lásku se vším všudy, i když s možností antické tragédie. Samotné filosofování o víře a ateismu bylo zajímavé jako vždy a jako vždy stejně nerozhodné - ve vypjatých situacích přesvědčení zatemňují emoce a ty nakonec rozhodují... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matthew Chapman | Hudba: Nathan Barr | Produkcia: Michael Mailer, Mark Damon, Matthew Chapman | Distribúcia: IFC Films | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: 1,075,000 $ || Dráma, ktorá dokáže zastaviť dych diváka. Dobre vystavané charaktery dovolujú súcítiť s postavami, naviac film vládne aj mocou prekvapenia. Človek sa až pýta: Prečo to tak neskutočne tržbovo prepadlo? Pravdepodobne absencia aspoň jednoho hviezdneho mena. I ja som sa k tomu dostal jedine kôli mojej obľúbenej Liv Tyler. 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vierohodný scenár postavený na téme náboženského fanatizmu a nevery, ktorý sa snaží dialógmi navodiť dojem, že ide o hlbšiu záležitosť. Omyl - pár lepších ale neobjavných slovných výmen síce chce prinútiť k zamysleniu ale zvyšok je banálny a banálne natočený. Lenže korunu všetkému dáva až koniec, ktorý sa tak nasilu snaží o pointu adekvátnu téme, až zabúda na elementárnu logiku, ktorá odhaľuje aj nezmyselnosť zvolenej dejovej výstavby. Chcel som tomu dať šancu, o to výraznejšia bola pachuť, ktorá mi zostala po skončení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama