Reklama

Reklama

Pixely

(festivalový název)
  • USA Pixels
Krátkometrážní / Animovaný
Francie, 2010, 3 min

Režie:

Patrick Jean

Kamera:

Matias Boucard

Obsahy(1)

New York je z obrazovky do odpadu odloženého televizoru napaden osmibitovými kreaturami, vycházejícími z dosovských PC her, a postupně jimi pohlcován a ničen až do chvíle, než se z naší modré planety stane zeměkrychle. (kikulin)

Recenze (176)

easaque 

všechny recenze uživatele

docela nápaditá hříčka o přepadení našeho světa osmibitovými arkádami. Sice je to bez nijak nápadité pointy, ale dobře zpracované a připomene pamětníkům mé generace staré klasiky. Prostě tak akorát, co si může člověk přát od 3-hvězdičkového 3-minutového filmečku. Zkoukněte třeba tu http://vimeo.com/63918368 [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Naranyan 

všechny recenze uživatele

Kratičký snímeček, který pobavil a jestli jsem správně pochopil, tak v sobě skrývá pod jednoduchým balením hlubokou myšlenku :). Aneb zábavě čelem, ať už nás spapá zaživa či nikoli. Stejně jako velkou porci příjemností technologický pokrok přináší i nejedno riziko, jak to všechno dopadne nám ukáže až čas. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se urodí špičkový nápad a ještě se k tomu přidá bezvadné zpracování, to se pak dějí zázraky. Škoda jen jedné věci, že to bylo tak krátké. Na tomhle místě obvykle píšu, že by to chtělo celovečerák. Ten už bohužel máme, a tak raději nenapíšu nic, protože bych se zase akorát zpětně nasral nad tou ubohostí. 95% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již nějakou dobu jsem měl nejasné tušení, že na naší zeměkrychli je vše složeno z kostiček, přestože to tak na první pohled nevypadá. Nyní se to potvrdilo a já si troufnu tvrdit, že každý, kdo v počítačovém pravěku pařil tetris, pacmana, arkanoid či podobné vykopávky, musí být tímto snímkem nadšen. Po prvním zhlédnutí mi úžasem ukáplo pár kostiček slin z mé hranaté drštičky a proto si mé obdelníkové oči vyžádaly reprízu dříve, než nekompromisně hranatý pacman sežere všechny stanice metra. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám pořádnej krátkometrák :o). Všecky ty hry sem, jako podle mě většina uživatelů, tůze moc rád pařil. Takže je pro mě taková žába přeskakující vozovku opravdová lahůdka :o). Asi nejhezčí je tryskání vody z požárního hydrantu. Klobouk dolů před nápadem a před bezchybným zpracováním dvojnásob! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Font názvu filmu je nakreslený Markem Colemanem z firmy Bitmap Brothers, použitý například ve hře „Xenon 2: Megablast“. (kriplozoik)

Reklama

Reklama