Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Komedie

Recenze (149)

plakát

Kruh (2002) 

Ďík, milá databáze. Další z mých hodnocení (komentářů), které záhadně zmizely. No, principelně v krátkosti můžu říct jednoduchou věc. Kruh je film, u kterého jsem zatím zažil neintenzivnějí (skutečný) starch a možná vůbec největší v životě...

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

O chlup lepší než premiérové pohádky z minulého roku. Pořád ale platí, že klasika, která by se vysílala každý rok (jako naše staré, tradiční) to jistě není. Vojtek celkem sympaťák, Majkusová má imho třeba do takové Voříškové hodně daleko, ale v rámci scénáře a možností si svoje odehráli.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Snad jsem homosexuál, když prohlásím, že hlavního hrdinu/hrdinku jsem si nikdy tak neoblíbil jako tady. No zkrátka neuvěřitelný sympaťák, který absolutně táhne celý seriál. Viděl jsem pěkných pár seriálů a filmů, u kterých jsem měl nutkání prohálsit, že se jedná o wannabe, ale nikdy a nikde nebylo wannabe tak silné jako tady. Toleranci k volovinám mám tak vysokou, že opravdu nevím, co by se muselo stát, abych Arrow viděl jinak.

plakát

Jezero smrti (2008) odpad!

Jsem si skoro jistý, že komentář k Eden lake jsem už psal, možná už několikrát. Žeby snad mizel pořád dokola ? Nebo se někomu nelíbí ? Nevím, to je fuk... Napíšu klidně (možná) znova. Eden lake si hraje na jakousi psychologickou sondu (nejspíše) do hlubin duše zkažených náctiletých. Chápu, že mnozí to berou, ale já rozhodně ne. Nejenže mi celý film přišel nudný ale postupně více a více mě srala absolutní, do nebe volající nelogika celého dění. Chápu, že v určitém (uzamčeném) prostoru může mít banda spratků navrch, ale v lese ? Všude kolem leží krásné štilka a né že jako normální chlap, ale prostě člověk, kterého sere pár idiotů, vezmu jedno do pracky a začnu se ohánět. Ale asi se pletu.

plakát

Box (2009) 

Většinu filmu jsem uvažoval nad holedbáním The Box a už místy přemýšlel, jestli 3 nebo 4 hvězdičky. Pak ale se s ničím novým nepřišlo a závěr už je pro mě v rovině přímo WTF. Jednou naservírované stačí. Tahat moralizování a "správné" rozhodnutí do tak nesmyslných extrémů nikam nevede, protože vždycky v extrémech najdeme jediné - chaos. Netoužím v žádném případě primárně po dokonale uspořádaném světě ve všech aspektech ALE! (radši na vysvětlenou, aby bylo pochopeno) režisér nám tady vehementně servíruje co je a co není správné čistě podle jeho představ (to bych ještě bral) s jím domnělou univerzální platností. On hledá pravdu ale imho nesmyslným způsobem a mám z filmu dojem, že si myslí, že ji našel. Snad se pletu. Záměrně jsem totiž o pár řádků výše napsal režisér a nebyl konkrétní. Nechce se mi věřit, že by tvůrce existenciálního (a fantastického) Donnie Darka předvedl něco takového. Nevím, jestli mám vůbec zkoušet Apokalypsu. Obávám se, že by se pak mohly rozplynout mé dřívější představy o Kellym do roviny iluzí a pak už bych se s čistou hlavou nikdy nemohl znovu podívat na Donniho Darka.

plakát

The Divide (2011) 

Viděno nadvakrát. The divide má něco do sebe, děj, gore v decentní míře pro účely tohoto filmu, zajímavé postavy. Všechno je.. dobré. Nic vyloženě špatné a nic vynikajicí. Originalita vesměs žádná. Školním způsobem hodnotím známkou tři, tedy - dobrý.... Jinak, trošku mi vadí, že film otevírá pár otázek a zaruptile na ně neodpovídá, k čemuž nevidím žádný důvod. Rozhodně se dle mého názoru nejedná o mystérium v rovině - divák si sám domyslí (případně tvůrci zamýšlené pokračování)...

plakát

Uvězněni v čase (2007) 

Tenhle film tematicky (konečně už) logicky otevírá poměrně palčivou otázku cestování v čase. Vyložit celý problém ve stručnosti nelze, proto pro účely komentáře se dopustím extrémní redukce (důkladněji přes poštu nebo v diskuzích). Cestovat v čase do minulosti v rámci časoprostoru našeho vesmíru je vyloučeno s jednou jedinou hypotetickou výjimkou -> sestrojení funkčního stroje času. Nelze tedy cestovat do doby dinosaurů apod, ale jen v rámci konkrétního stroje maximálně do doby jeho uvedení do provozu (asi). I tak se ale objevují dalekosáhlé problémy, které by mohly vést k zajímavým ale nejspíše taky zdlouhavým debatám. Samotný film je ryzí průměr, ani nuda, ani "wow efekt", herci prkenní, těch pár efektů podprůměrných. Myšlenka sama o sobě je málo, abych Uvězněni v čase hodnotil lépe.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Poslouchám právě fantastický Thunderstruck a mám neodbytné nutkání vpálit plné gule (i díky prďáckým staříkům s AC/DC v zádech na USS Missouri). Kombinace sci-fi (a bojových příprav) s rock 'n' rollem na mě zapůsobilo naprosto odzbrojujícím způsobem a posunulo mé vnímání do absolutně nekritické roviny. Ani tahle úžasná hudba ale nezachrání jinak plytký děj, stupidní dialogy, copyright od Transformers a - skutečně - katastrofální konec. Jaké ale bylo mé rozpoložení při filmu a po něm ? Jednoznačně hlavní podíl má hudba. Tedy veselí, smích, dobrá nálada (z původní chmury). Ukázkový příklad, jak jeden aspekt filmu dokáže zahrát ve výsledku prim.

plakát

Prometheus (2012) 

Věřím, že i když jsem v poslední době vůči filmům v poněkud nedobrém rozpoložení a vyloženě se neroztékám nadšením, než si nějáký pustím, dokáži stále přistupovat k hodnocení a komentování zodpovědně. Radši tak pravím, když se chystám vypustit do světa pár svých mouder o (pokud vím) mainstreamové záležitosti veleslavného Ridleyho Scotta. Snad už stačilo vznešených průpovídek a vrhnu se na ..... kritiku... "Divné" herecké obsazení a míchanici americké a anglické angličtiny bych snad i přehlédl (osobně s tímto mívám problém) ale hůře už hereckou prkennost. I Fassbender (který s Idrisem Elbou podává zdaleka nejlepší výkon) má na víc a tak ani efekty nezachránily při té vší absenci atmosféry, pravého herectví a skutečné invence nuzný výsledek, který mám neodbytné nutkání cupovat na kusy za sebemenší nelogičnosti a nesmyslnost jednání postav v tom či onom okamžiku. Co, proč a jak bude lepší nechat na diskuzi (buď přes poštu, k filmu nebo třeba na volné) a spokojit se tak s výše napsaným. Nemilé, nečekané a proto bolestné zklamání......... p.s.: Proč tedy jedna hvězda ? Za fantastické a monstrózní podívanou slibující doprovodné videa, které mi braly dech (http://www.youtube.com/watch?v=v2BxH-xwc9M a http://www.youtube.com/watch?v=tvXKN5Fz_OE&feature=related)

plakát

Chata v horách (2012) 

Asi podobně jako u Funy Games USA evidentně neumím číst mezi řádky, co je třeba. Naprosto jsem tenhle film nepochopil a nic mi nedal. Žádné lekačky, žádný strach, žádný smích (pobavení), žádnou myšlenku (pro mě).. Snad jen to gore místy ušlo. V některých svých komentářích ale zmiňuju, že ve chvíli, kdy jediným pozitivem na hororu má být gore samotné, nazvu takový snímek kečupárnou. Tolik k mému hodnocení.