Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa dockali a konecne vznikol dalsi nadpriemerny diel tejto serie. Budu s nim fanusikovia serie spokojny? Tazko povedat, pretoze to ma jeden velky hacik. Tvorcovia sa rozhodli, ze natocia diel, ktory je stylom a dokonca aj zanrom uplne inde ako predchadzajuce diely. To je vec, ktoru vela divakov nerozdycha a film odstreli ako sracku. Ja sam som s tym mal v urcitych aspektoch problem. Napriklad v mnohych scenach v ktorych Scott "najväcsi martial arts borec sucasnosti" Adkins chodi vystrasene po miestnosti jak nejaka kozata pipina z druhotriednych hororov a snazi sa zistit, co sa deje. Pocas tych scen som si hovoril, ze na takyto film je ho skoda. V tomto smere boli Van Damme, Lundgren a Arlovski lepsie pouzity a pocas ich cameo vystupoch sa rovno mydlili hlava nehlava. Choreografia bitiek je kvalitna. Larnell Stovall neklamal a jednoznacne sa jedna o film s najlepsimi bitkami z USA produkcie tohto roku. Napriek Adkinsovej ucasti od toho ale necakajte dalsi Undisputed. Nejake akrobaticke kusky predvedie, ale nie je ich vela. Bitky su skôr zamerane na brutalitu. Ich velkym plusom je perfektna prehladnost. Ja som si najviac uzil bitku Adkins vs. Arlovski. Zato najmenej sa mi pacila bitka Adkins vs. Van Damme v ktorej Hyams znova pouziva na môj vkus nadbytok spomalovaciek a zrychlovaciek, ktorych vysledny mix mi nesedi. Keby ich castejsie prelozil scenami v normalnej rychlosti, tak by to podla mna pôsobilo lepsie a aj udernejsie. Napriklad presne ako to urobil v skvele natocenej bitke Adkins vs. Arlovski. Trochu som sa rozpisal o bitkach, lenze na nich film nestoji. Poriadneho nasupu sa dockame az v poslednej tretine. Dovtedy sa Hyams rozhodol vysporiadat s nizkym rozpoctom hororovym psycho spôsobom v ktorom davkuje informacie neskutocne skúpo a pomaly nas cez postavu Scotta Adkinsa zoznamuje s tym, co sa vlastne deje. Dost dlho mi to k spokojnosti stacilo a vychutnaval som si skvelu technicku stranku filmu. Hlavne praca zo zvukom je fantasticka. Kamera je tiez spickova a ani prostredie nakoniec nepôsobi tak otrasne ako v traileroch. Po tejto stranke by film kludne mohol ist do kin. Lenze niekde v polovici mi to prestalo stacit, pretoze Adkinsova postava ma nezaujala a zacalo mi byt ukradnute ako sa to skonci. V poslednej tretine potom sice nastupili bitky, ktore ma vytrhli z letargie, ale vysledny dojem to uz nenapravilo. Vysledok je neskutocne netradicny a lepsi ako som cakal, ale druhykrat si to uz nepozriem, lebo skvela technicka stranka alebo spickove bitky bez emocionalnej zainteresovanosti ma nudia. A rada pre ostatnych. Dajte si pozor na to, co vas caka. Rozhodne to nie je tradicny akcny film. 6/10. Vdaka mojej zalube v dabingu som to videl druhykrat a ked uz som vedel do coho idem, tak mi nevadilo, ze som nedostal klasicke pokracovanie mojej oblubenej serie, ale tak trochu experimentalny film. Najdôlezitejsie je, ze je to kvalitny experiment. A CZ dabing sa tiez vydaril. 8/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,5miliónaTržby Celosvetovo $655,000▐ Ako taký video film dosť dobré, nápaditá kamera, veru žiadne suché zábery + psychadelické dajú aj zabrať, dej újde, Van Damme a Lundgren hrajú dôstojne a Scott Adkins ako nový akčný bijec obstál, akcia na výbornú, spokojnosť. /65%/ ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Film bez cielovky. Scenar je tradicny ceckovy hnoj, aky sa da od obsadenia a nazvu predpokladat. Tu sa prekvapenie nekona. ALE...cele to je natocene v atmosfere Jakubovho rebrika alebo Lyncha. Do toho sa cituje Kubrick alebo Apokalypsa (okrem ineho, JCVD sa hra na Branda!!!) Navyse je to strasne krvave a drsne A nie tym zabavnym beckovym sposobom. Hudba je cisto iba jednotonove dunenie, snazi sa to o presah (v style Blade Runnera) a akcne sceny su dost zaujimavo snimane. Je to strasne pomale (2 hodiny nemal tento typ filmu ani nepamatam).Niekto proste dostal sialeny napad natocit ten scenar ako hardcore art. Robi to z toho dobry film? Ani moc nie. Je to zaujimave a analyticky podnetne? Ano. A velmi. Bohuzial, hardcore art fanusik to nekukne uz principu. Pretoze je tam Lundgren, Van Damme (obaja cca na 5 minut) a Adkins...a je to tretie pokracovanie filmu Rolanda Emmericha (s ktorym to nema nic spolocne).A fanusik menovanych bude zmateny a znudeny. Mimoriadne zaujimavy film, kombinujuci postupy pre absolutne odlisne publikum. A spokojne nebude ziadne z nich (intelektualne je to málo podnetne a takmer vobec nie akcne). Vo vysledku je to velmi zaujimava kuriozita. Keby to malo o pol hodku menej, tak hodnotenie pokojne vybicujem este vyssie. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jak začít? asi takto. První univerzální voják je dnes už kultovním akčním filmem. Myslím, že je tak nějak všeobecné v podvědomí i diváků, které třeba akční žánr nebere. 2ka je spíš blbina pro děti. Oživení projektu UV z roku 2009 a tedy třetí díl s JCVD dobrovolně opouští jakékoliv ambice. Tedy až na jednu. Natočit něco pro ty nejskalnější fans. Luc Deveraux a Dolph byli jediným pojítkem k prvnímu filmu. A podle mého názoru se to povedlo. Sice to nestačilo ani na béčkové vody, ale v těch céčkových 3ka plavala velmi zdatně. Máme tu další počin cílený nejspíš na stejnou skupinu, ale přesto úplně jiný. Tvůrci se do série pokusili přivést jiné žánry, které místy sahají až k hororu. Jenže tu tísnivou atmosféru, kterou to asi mělo vyzařovat, se na mě přenést nepovedlo. Proto některé záběry působili dosti nudně a dlouze. Stejný problém má podle mě celý film. Především první půlka je utahaná a celkově to mělo klidně 20 minut ubrat. Naopak pochválím litry umělé krve, protože k zabarvení filmu se hodila. Pokud mluvím o UV 4ce jako Céčku budu ho tak i hodnotit. 75 procent dávám za hodně dobrý céčko, film pro fanoušky a místy pořádnej masakr. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Strašně lehký nadprůměr, je to těsně, před těžkým průšvihem. Těm, kteří dali odpad, či dali sotva po třech hvězdičkách - chápu vás. Ano! Nestává se často, že by se moje hodnocení shodovalo s ostatními, ale nejdřív budu pozitivní. Začnu u samotné akci: Je skvělá! Nápaditá, luxusní, parádní, nemá chybu, opravdu samotná akce je největší klad filmu, až na jednu výjimku. Akci tvoří množství soubojů, do kterých se občas zapojí střílení + jedna automobilová honička, která je na píču. Dál herecké obsazení: Uřvaný psychopat Arlovski, show man Lundgren, občas syn Van Damma a samozřejmě chodící mašina Adkins! Jeho znovuzrození v obchodu nehorázný, nebeské kopy + moje oblíbený saltíčko, potom třeba bitka s Dolphem, masakrálně kombinoval mačetu, pistol a bojové schopnosti, to už se blížím ke kameře, která je skele vlezlá, všechno je přehledný, brutální akce, mnoho krve, sem tam hláška Dolpha, je tu pokus o námět, možná dobře, že Adkins má tolik prostoru, sem tam slušný prostředí, místama napínavé a děj částečně zajímavý, též potenciál z půlky využitý, absolutně nejlepší konec, kdy Scotty likviduje úplně všechno a všechny a neskutečně surovým způsobem, až se fandovi akčních filmů musí z toho postavit péro, občas správný zpomalovačky a snad ještě něco. // Režisér asi viděl U2/U3, resp. zpomalovačky, sice sem tam happy moment, ale z 90ti% jsou zbytečně tímto stylem záběry natahované, též dialogy, moc dlouhé, na můj vkus málo akce, působí netradičně a to je mínus, Dolph a Arlovski cajk, ale málo prostoru, zbytečný JCVD, zbytečný vzpomínky Scotta, nelogičkost bije do očí, nyní udělám výjimku, Adkins přijde o prsty a stejně je potom má, či jsem nepobral, proč Arlovski chtěl Scotta oddělat a samotný příběh je zamotaný, snad bez hudebního doprovodu a ten, který tu je mne nezaujal, vypíčenej konec, tohle snad ani líp skončit nemohlo, žádný odkaz, až na postavy, na předešlé díly, takže spojitost mizivá, minimum nostalgie, mohlo a mělo toho být víc a kdo ví co ještě. // Bohužel. Jsem zklamaný, ale co nadělám, film má aspoň nabouchanou akci a ta je fakt prvotřídní, efektní, Adkins ok, zbytek však nefunguje, to lepší, co tu je spíš pokulhává. Pokud by měl být další díl, tak ať tvůrci zamakají na scénáři, protože jo, je to akční výplach, ale akce mělo být víc, pač příběh je epicky nesnesitelně překombinovaně překecaný a to pije krev. Těžko říct, jestli je mínus, že to nemá spojitost s předešlými kouskami. U mně však asi tenhle díl je nejlepší, protože ostatní byli skoro na stejné úrovni, jednička ok, ale nemá to skvělé tempo do konce, dvojka jakž takž, trojka bez tempa, Arlovski to tam spasil a tohle aspoň má zabijáckou akci a demolujícího Adkinse, který má charizma a člověk mu fandí. No, jsem zvědavý na Re-Kill a hlavně El Gringo. 6/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Poté, co Magnus (Andrei Arlovski) nastupuje do údržbářského vozu, motor vozu běží, což je poznat podle kouře vycházejícího z výfuku. Po nasednutí do vozu však vozidlo opětovně startuje. (JohnSmith)

Reklama

Reklama